HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels pakt weer eens een punt (plus interview)

FC Rijnvogels pakt weer eens een punt (plus interview)

-

Derde divisie- Het voor lijfsbehoud strijdende FC Rijnvogels behaalde na acht achtereenvolgende nederlagen eindelijk weer eens een punt. De Katwijkers rechtten tegen Jong FC Groningen na een zwakke eerste helft de rug en bogen een achterstand om in een 2-1 voorsprong. Die konden zij echter niet vasthouden: 2-2.

Ondanks het gelijkspel zakte Rijnvogels een plekje. Hekkensluiter Jong Almere City FC won van FC Lisse (4-0!) en passeerde zo de brigade van Hein van Heek. De achterstand op Huizen, dat een p/d-plaats bezet, bedraagt twee punten. ,,Alle volgende wedstrijden zijn voor ons finales”, vertelde Jaap van Duijn. De aanvaller was er na een schorsing van zes wedstrijden voor het eerst weer bij. ,,Het was pittig. Lastig om de draad weer op te pakken. Ik heb natuurlijk wel steeds getraind en afgelopen dinsdag een partijtje meegedaan met het elftal onder 23,  maar je mist gewoon wedstrijdritme.”

In het eerste deel van het duel leek dat voor geheel FC Rijnvogels wel het geval te zijn. De thuisploeg liep te veel achteruit en was in de opbouw ronduit slordig. De 0-1 van Gijs Jasper, na een dekkingsfout in de Katwijkse defensie, kwam dus niet uit de lucht vallen. Pas vlak voor rust liet Rijnvogels zich aanvallend zien. Arno Dijkstra kopte tegen de paal. In de tweede helft kwamen de Kooltuin-bewoners beter voor de dag. ,,Na rust pakten we het aardig op. We zetten meer druk naar voren en wonnen vaak de tweede bal”, meende Van Duijn.

De dadendrang leverde succes op. Halverwege de tweede helft zorgde Romano van der Stoep voor de gelijkmaker. ,,Ik kreeg de bal van Arno en kopte ‘m naar Thijs (van Kruistum/red.), die goed het overzicht hield”, zei Van Duijn. De net ingevallen Van Kruistum, normaliter spelend in het reserveteam, tekende na zijn assist ook voor de 2-1. Hij kopte een voorzet van Van Duijn binnen. ,,Ik heb in de helft van mijn jeugdjaren bij Quick Boys met Thijs samengespeeld en weet precies wat hij gaat doen. We voelen elkaar goed aan”, verklaarde Van Duijn.

De Katwijkers konden niet lang van de voorsprong genieten. Een kwartier voor tijd kreeg Jasper te veel vrijheid en daar profiteerde de spits dankbaar van: 2-2. ,,We kunnen een wedstrijd blijkbaar niet op slot gooien. We zijn niet meedogenloos genoeg. Kijk, aan de instelling heeft het vandaag zeker niet gelegen. Maar we krijgen gewoon te veel goals tegen, ook uit standaardsituaties. Bij hun eerste doelpunt liep er na een vrije trap niemand met die spits mee, die zo makkelijk kon scoren. En bij die tweede liep Mart (Spierdijk/red.) wel met hem mee, maar desondanks kon-ie schieten. Maar goed, dat we nu weer eens een punt pakken moet toch vertrouwen geven voor volgende week, tegen SteDoCo”, aldus Van Duijn.