HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels rukt verder op na winst op staartploeg Huizen

FC Rijnvogels rukt verder op na winst op staartploeg Huizen

-

Dankzij een 2-0 overwinning op eigen veld tegen hekkensluiter Huizen heeft FC Rijnvogels goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Katwijkers blijven veertiende op de ranglijst, maar het gat met de concurrentie wordt groter. In een afwachtende en slordige eerste helft van beide kanten was FC Rijnvogels iets beter, maar de beste kans was toch echt voor de bezoekers. Spits Denny van Loen schoot de bal voorlangs.

Na rust probeerde de thuisploeg meer druk te geven. Tot echte kansen leidde dat in eerste instantie niet. Pas in de 71ste minuut brak Arno Dijkstra de ban. De topscorer benutte een omstreden gegeven strafschop. Huizen probeerde het daarna nog wel, maar FC Rijnvogels kwam niet meer in gevaar. Clubtopscorer Dijkstra bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-0.

De Katwijkse ploeg is zodoende de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen met zes punten uit twee duels. De komende weken staat echter een loodzwaar programma te wachten tegen de top drie van Derde Divisie: respectievelijk nummer twee Scheveningen, nummer drie IJsselmeervogels en koploper FC Lisse.