Hoofdklasse A (zaterdag)- Het is FC Rijnvogels ook niet gelukt om in de vijfde wedstrijd de eerste zege over de streep te trekken. In een meer spannend dan sprankelend duel eindigde de uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande zoals hij begon, doelpuntloos dus. Hetgeen echter niet inhoudt dat het een saaie, bloedeloze pot was want voor beide doelen viel er best wel wat te beleven.

Trainer Hein van Heek in de nastoot: ,,Ik vond het bij ons af en toe te slordig.” Een conclusie waarin hij bepaald niet alleen stond. Vervolgens: ,,We trainen keihard maar het komt er in de wedstrijd nog niet uit. Af en toe waren er wel aardige combinaties te zien en we hebben ook goede kansen gehad.” Weer een punt voor de trainer. Uiteindelijk ook een punt voor zijn team na een wedstrijd die alle kanten uit kon. Het scheelde echter weinig of de laatste minuut zou FC Rijnvogels nu eens gunstig gezind zijn geweest. Na een haarzuivere voorzet van Joey Lauhouh schoot Jim Havenaar de bal echter binnen bereik van doelman Danny Koning waarmee een ultieme mogelijkheid om op de valreep de eerste drie punten binnen te slepen teloor ging.

Het gelijkspel was over de gehele match bezien een terechte uitslag. Aangetekend dient echter te worden dat de gastheren overwegend het meest in balbezit waren, maar in de afwerking schortte het aan blauwrode zijde. Bovendien vonden de spitsen een doelman Jeffrey Verkerk in uitstekende vorm. Mede aan hem is het te danken dat er een puntje aan het nog immer magere totaal kon worden bijgeschreven. Ook zijn defensieve kompanen voor hem vormden een muur waarin geen bres geslagen werd al was er bij tijd en wijlen enig kunst- en vliegwerk voor nodig. Voor het eerst werd er geen tegengoal geduld.

De eerste speldenprikken werden door de thuisclub uitgedeeld maar de beste kans was voor de geheel witte Vogels. Oliver Rifai prikte scherp voor maar de schoen van Joost Leonard was net een maatje te klein. Na deze doelrijpe mogelijkheid blesseerde Leonard zich en werd Romano van der Stoep gelegenheidsspits. Ook was hij een keer dichtbij de openingstreffer maar Koning voorkwam dit. Yvailo Staal liet vervolgens de bal iets te ver van de pantoffel springen om succes te oogsten. Sander Koeleman schoot namens de thuisclub voorlangs en Verkerk was de knappe winnaar in de één tegen één situatie met Yuri Westhoff. Rust 0-0.

In het tweede bedrijf weer kansen over een weer. De eerste was voor de thuisclub maar het leer verdween weer voorlangs. De knappe volley van Jaap van Duijn werd even zo keurig door Koning gepareerd. Het was beslist geen duel om bij in slaap te sukkelen. Het was oppassen geblazen voor de snelle counters van de Westlanders maar de goal leek toch aan de Katwijkse kant te vallen. Staal was er dichtbij en had de 0-1 op de schoen, maar trof een verdediger op de doellijn. In die fase ging er meer dreiging van de Vogels uit maar het was de snel uitgelopen Verkerk die zijn team wederom op de been hield. Het uurwerk tikte de 90 aan toen de eerder vermelde kans voor Havenaar ontstond. Hij nam de bal in een keer maar trof Koning die daarmee een punt voor zijn team wist te redden. Het wachten is dus nog steeds op de eerste overwinning. Misschien aanstaande zaterdag op de Kooltuin tegen Rijsoord?

FC Rijnvogels: Jeffrey Veerkerk, Oliver Rifai, Kevin Wijmer, Mart Spierdijk, Lesley Kluivers (82. Donaldo Sanches Silva), Luuk Slegt, Yvailo Staal, Romano van der Stoep, Jim Havenaar, Joost Leonard (17. Ryan Lugtigheid), Jaap van Duijn (72. Joey Lauhou).

Vanuit de studio van RTV Katwijk sprak Gerard Bol namens de radiozender en Leidenamateurvoetbal.nl na afloop met Hein van Heek, hier te beluisteren: