Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen heeft de tweede nederlaag van het seizoen te pakken. Op bezoek bij Olympia ging het fout voor de ploeg van Jasper de Muijnck. De thuisploeg won met 3-1 en dat betekent dat de Leidenaren zijn afgezakt naar de zevende plaats. Dat beviel Gellano Fortes Lopes al niet, maar er kwam nog een andere zorg bij. De lappenmand was al aanzienlijk, maar sinds het duel in Gouda zijn ook Baris Akbil en Kauzi Nomen geblesseerd geraakt. MASH is er niets bij..

De 23-jarige speler startte niet in de basis, dit tot zijn eigen verrassing. ,,De eerste twee duels heb ik gemist. Daarna heb ik in de basis gespeeld. Vorige week deed ik het niet slecht tegen BMT en tegen AVV Alphen voor de LAV Cup scoorde ik tweemaal en gaf ik twee assists. Ik hield er dus rekening mee dat ik weer zou starten, maar de trainer besloot anders. Natuurlijk is dat niet leuk, maar het is aan de trainer en niet aan mij. Ik moet mijn mond houden en mijn voeten laten spreken en er mee dealen. Door een blessure viel ik al snel in en ik hoop dat ik heb laten zien dat ik een meerwaarde voor het elftal kan zijn. Wat dat betreft voelde het goed om een goal te maken vlak voor de rust.”

De in Rotterdam woonachtige aanvaller bracht zijn team met een snoekduik op voorsprong op assist van Mehmet Güngör, maar na de rust werden er teveel fouten gemaakt aan Leidse kant en daarmee werd de eerste uitnederlaag ingeluid. ,,We hadden de tent dicht moeten gooien en sowieso voor rust al afstand moeten nemen. We hebben de tegenstander echt op het paard getild. Olympia is voetballend zeker niet beter. Sterker nog, FC Boshuizen behoort hier gewoonweg van te winnen. We hebben onszelf de das om gedaan.”

Fortes Lopes stipte al aan dat zijn ploeg kansen genoeg kreeg. Zo mikte Rick Arnoldus een vrije trap op de lat en hadden de van een blessure teruggekeerde Brayan Caicedo Mosquera en de doelpuntenmaker zelf ook nog kunnen scoren. Dat lukte dus niet en zo verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Beide ploegen eindigden het duel overigens niet met elf man. Olympia kreeg eerst een rode prent, terwijl ook Güngör ervan af moest met twee gele kaarten op zak. ,,Dat betekent dat hij volgende week ook niet speelt. Opgeteld bij het aantal blessures komt dat beroerd uit. Mehmet is van grote waarde voor ons team.”

Voor Fortes Lopes is het de tweede keer dat hij bij FC Boshuizen speelt. Eerder maakte hij al twee seizoenen deel uit van de selectie. ,,Ik heb bij SC Feyenoord en Capelle gespeeld, maar dat was het niet helemaal voor mij. Uiteindelijk heeft Frans Stouten me weer op het oog gekregen en ik ben blij dat ik terug ben bij deze club in Leiden. Ik ben hem dankbaar. Ik zoek nu vastigheid en wil me verder ontwikkelen. Daarna zien we wel weer verder, maar het is nu eerst zaak om me definitief in de basis te spelen. En als team moeten we meer onnodige nederlagen als tegen Hoogland en Olympia zien te voorkomen. We kunnen op zeker met de beteren mee in deze klasse.”

Comments are closed.