Hoofdklasse A (zaterdag)- Over de breuk tussen Hein van Heek en FC Rijnvogels is genoeg gezegd. De Katwijkse club moet verder en afgelopen zaterdag kon een zege op Smitshoek eindelijk weer wat kleur op de bleke smoeltjes tevoorschijn toveren. In Barendrecht werd met 1-3 gewonnen en Huig Hoek, die tijdelijk de leemte moest opvullen van de weggevallen hoofdtrainer, kon zijn geluk voor het moment niet op. De eerste en enige zege voor de echte Rijnvogel voelde als een bevrijding en vanaf morgen, zo werd gistermiddag bekend, zal Hoek weer plaatsnemen naast een nieuwe hoofdtrainer. Jimmy Simons strijkt neer op de Kooltuin, zoals eerder vandaag op deze website werd gepubliceerd.

Hoek had liever vorige week al gewonnen van RVVH om wat druk weg te halen, maar die onderlinge tweestrijd eindigde nog in een doelpuntloos gelijkspel. Nu konden de handen wel in de lucht worden gestoken. Mede door doelpunten van Jaap van Duijn (2) en Romano van der Stoep werd de eerste uitzege geboekt en daarmee was de tweede driepunter van het seizoen een feit. Hoek: ,,Ik had de spelersgroep voorgehouden dat het nu toch el eens lekker zou zijn als we met een zege de bus in konden stappen. Dat lekkere gevoel was te lang geleden en nu weten we weer wat het is. Ik heb genoten van de groep, met name na de rust. We kwamen snel achter en dan moet je maar afwachten wat zo’n nieuwe tik met de groep doet. Gelukkig pakten we het op in het tweede deel van de eerste helft en in de rust heb ik nog eens aangegeven dat we de wil moesten uitstralen om te willen winnen. Voor elkaar. En dat is gelukt en ik heb gezien wat dat voor de jongens deed, voor de staf en alle aanhangers. Heerlijk, het was te lang geleden. Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat onze kwaliteiten zouden bovendrijven, ook nog onder Hein. Meer dan helaas is het anders gelopen, maar dit kan de ommekeer betekenen. We starten in elk geval met vier uit twee in de tweede periode en dat moet ons vertrouwen geven.”

FC Rijnvogels won, maar het scheelde weinig of het had alsnog fout gegaan. Vlak voor tijd kreeg Smitshoek nog een grote kans, maar doelman Wesley de Ruiter bracht redding. Daarna liepen de Katwijkers alsnog uit naar 1-3. ,,Dat was nog een angstig moment, waarvan we er dit seizoen al zoveel hadden. Gelukkig liep het nu goed af en de zege kwam ons ook toe. Er was geestdrift, beleving en de echte wil heb ik gezien. Ik zeg niet dat die eerder ontbrak, maar we kwamen maar niet uit de benarde situatie. Hier kunnen we mee verder. Ik zal er alles aan doen om de nieuwe trainer te helpen met zoveel mogelijke informatie. Vandaag voeren we al een gesprek. FC Rijnvogels zit in mijn hart. Wat er ook allemaal is gebeurd. Daarom doet het mij goed dat ik heel veel veel app-berichten  heb mogen ontvangen van spelers. Ik heb mijn hart laten spreken voor, tijdens en na de wedstrijd en dat heeft de spelers kennelijk geraakt. We moeten er met zijn allen uitkomen. Daarin hebben de spelers ook hun verantwoordelijkheid uiteraard. Laat dit een begin zijn voor deze prachtige club.”

Simons wordt dus de nieuwe hoofdtrainer aan de Eerste Mientlaan. In eerste instantie was Andries Wendt benaderd, maar de oefenmeester van onder meer Valken’68 dankte vorig weekend voor de eer. Wim Schaap mocht niet weg bij Rijnsburgse Boys, maar met Simons lijkt FC Rijnvogels een doortastende, ambitieuze en gedreven trainer te hebben aangetrokken die de roodwitten verder moet kunnen helpen uit het dal. Het begin is er in elk geval.