Zoals eerder al op de site is gemeld, de huidige trainer van FC Boshuizen Jasper de Muijnck staat volgend seizoen niet meer aan de Kade voor de groep maar verruilt de Leidse eersteklasser voor de huidige nummer drie van de tweede divisie, het Werkendamse Kozakken Boys. Speciaal voor LeidenAmateurVoetbal en al haar trouwe volgers onderstaand een exclusief en uitgebreid interview welke direct na de bekendmaking is afgenomen.
Jasper, op de eerste plaats gefeliciteerd, dat is allemaal snel beklonken! 

,,Ja dank jullie wel, alhoewel snel niet de juiste benaming is in deze en dat is ook op dit niveau niet heel gebruikelijk. Via hun keeperstrainer (Francois van Gool, AK) kwam mij ter ore dat de huidige trainer Danny Buijs had besloten om na dit seizoen niet verder te gaan als trainer. Op advies van hun technisch directeur Kees Spaan, waar ik nog een verleden mee heb bij de profs van Dordrecht, heb ik mijn cv ingeleverd waarna het enige tijd stil bleef. Er waren ontzettend veel sollicitanten, uiteindelijk ben ik begin november op het eerste gesprek geweest en die had ik met de voorzitter en de technische commissie. Er zijn toen een aantal kandidaten afgevallen, het tweede gesprek had ik met dezelfde personen en een afvaardiging van de spelers en begeleiding. Deze gesprekken verliepen uitermate positief en toen is er op mijn advies nog een gesprek met de assistent trainer geweest, hij zit er namelijk al 5 jaar en is een soort van cultuurbewaker en dan vind ik het wel belangrijk dat er met die persoon een klik is. Uiteindelijk gisteren (donderdag 28 december) het vierde en laatste gesprek waarbij ik de enige overgebleven kandidaat was en we de puntjes op de i hebben gezet.”

Kozakken Boys, een ambitieuze club met een fanatieke achterban staat op dit moment op een gedeeld derde plaats in de tweede divisie, welke doelstelling heb je van deze club meegekregen? 

,,Feitelijk gezien stap ik natuurlijk op een niet heel goed moment in, want hoeveel beter kan je het doen als de huidige positie? De doelstelling is top 5 met aanvallend voetbal, dus eigenlijk het voortborduren op hoe het nu gaat. Kozakken Boys kent de laatste jaren een stabiel beleid en ik denk dat mijn ervaring hier zeker ook bij van pas kan komen.”

Je hebt je in Hongarije, voordat je in Leiden neerstreek,  voornamelijk met de jeugd bezig gehouden. Is dat ook iets wat je als doelstelling bij Kozakken Boys hebt meegekregen? 

,,Nee, de doelstelling is om top 5 te spelen en het voortborduren op zoals het nu gaat en als dat met eigen jeugd kan dan zal ik de eerste zijn die dat toejuicht, maar de ervaring leert dat het op dit niveau spelen met veel eigen jeugd onmogelijk is. Ik ga fulltime bij Kozakken Boys aan de slag, en zal mijn gezicht ook zeker bij de jeugd laten zien als dat mogelijk is en wil mijn ervaring hierin zeker ook delen met het technische hart van de jeugdafdeling”.

Hoe reageerde je huidige club, FC Boshuizen? 

,,Voor hen was het balen, maar men was niet verrast. Mijn ambitie was bekend en ik heb de juiste mensen binnen de club altijd op de hoogte gehouden van de gesprekken en dat er interesse was. Eerlijkheid duurt het langst en ik had ook helemaal geen zin om een spelletje te gaan spelen, zo ben ik niet en dat verdienen de mensen met wie ik samenwerk binnen deze club ook niet. Het is een kleine club met een kleine groep vrijwilligers die heel veel doen binnen de vereniging en waar ik ontzettend goed mee overweg kan. De club had wel al redelijk snel aangegeven om om de tafel te willen over komend seizoen waarop ik heb gezegd ik wacht deze gesprekken nog even af en mocht dat op niets uitlopen dan gaan we in de winterstop met elkaar in gesprek.”

Hoe omschrijf je de eerste seizoenshelft? 

,,FC Boshuizen is totaal anders dan ik gewend was. Zoals eerder al aangegeven een kleine club met een kleine groep vrijwilligers die allemaal ontzettend veel doen voor hun club. Wat de sportieve prestaties betreft, ik ben geen man van excuses maar kan nu toch wel zeggen dat het grote aantal blessures er toch wel voor heeft gezorgd dat we veel punten hebben verloren. Het hoogtepunt, of moet ik zeggen dieptepunt, was Olympia uit waar we in totaal dertien spelers misten door blessures, en dat is gewoon teveel. Naast het missen van kwaliteit door deze blessures en het ontbreken van automatismen merk je ook dat sommige spelers minder scherp worden omdat de concurrentie wegvalt.”

Wat is er nog mogelijk in de tweede seizoenshelft?

,,Als nagenoeg iedereen fit is en we blijven vanuit de discipline spelen dan is een plek in de nacompetitie zeker mogelijk. Unitas is uit zicht en die gaan ook kampioen worden, maar daarachter zijn er een aantal ploegen die voor de nacompetitieplekken gaan strijden. Alhoewel we er nog niet tegen gespeeld hebben zie ik VELO als grootste concurrent en is het nog even afwachten wat er verder nog gaat gebeuren. Door het eerder wegvallen van Kocatepe zijn er nog maar twee (lange) periodes en zowel Nieuwerkerk als Poortugaal hebben aangegeven volgend seizoen prestatief naar de zaterdag te gaan. Wat gaat de KNVB hier in en mee doen richting het nacompetitievoetbal? Laten we echter niet naar anderen kijken en ook niet naar zaken waar we toch geen invloed op hebben, maar naar onszelf en dan ben ik van mening dat wij bij een fitte selectie voor niemand hoeven onder te doen, zelfs niet voor Unitas maar goed die zijn al uit zicht en de bocht om.”

Ga je betrokken worden bij het vinden van een geschikte opvolger of komt dat nog te vroeg om hier iets over te kunnen zeggen? 

,,Toevallig dat je hier over begint, want hier is inmiddels al contact over geweest. Ik vind zelf dat de club de eerste stap moet zetten met het maken van een profiel van het type trainer waar men naar op zoek gaat en uiteraard ben ik bereid om hier iets in te kunnen betekenen gezien mijn netwerk, ervaring en mensenkennis. Geloof me, hier staat volgend seizoen echt wel weer een capabele trainer voor de groep. FC Boshuizen is een vereniging die aantrekkelijk kan zijn voor trainers en ik verwacht ook niet dat er een vacature hoeft te worden opgesteld. Met de berichten die op de diverse (social) media worden geplaatst zullen er genoeg reacties komen. Ook het zwaard van Damocles genaamd ‘Leiden Vitaal’ hangt niet meer boven het hoofd van de vereniging want ik heb begrepen dat de club zelfstandig bestaansrecht heeft, alleen het eerste veld zal waarschijnlijk moeten wijken voor een sporthal maar daar komt het grasveld van buurman GOL Sport voor terug.”

Is er verder nog iets wat je nog kwijt wil?

,,Op de eerste plaats mijn complimenten naar LeidenAmateurVoetbal, een graag gelezen site maar ook hele hartelijke en verstandige mensen die weten wanneer ze iets mogen vermelden of juist even niet naast de objectieve verslaggeving. Daarnaast, wij zijn met een missie bezig bij FC Boshuizen en dat is dat wij naar de hoofdklasse willen. Omdat het een kleine vereniging is met een kleine groep vrijwilligers is iedere schakel hierin juist heel erg belangrijk en daarin missen wij nu juist één persoon. Die persoon deed al heel veel voor de club, en doet nog steeds heel veel voor de club al is dat niet allemaal meer officieel maar ik zou hem (en met mij nog vele anderen) er graag weer officieel bij willen zien. Er zijn wat gesprekken met hem geweest, hij heeft bedenktijd gevraagd maar wat mij betreft zit hij nog eerder gisteren dan morgen naast me op de bank. Richard Laterveer, ik maar vooral je cluppie heeft je nodig. Als laatste wil ik iedereen een goed uiteinde en alvast een voorspoedig en sportief 2018 toewensen.”

En hup, weg is De Muijnck richting een groot zaalvoetbaltoernooi welke als traditie al jaren bij ASWH wordt gehouden. Zou zo maar kunnen zijn dat er in Leiden ook aan een dergelijke traditie wordt gewerkt, aanstaande zaterdag is er namelijk De Zijl Cup 2017 met deelname van een groot aantal Leidse (regio) clubs. Zie elders de aankondiging op deze website.