Hoofdklasse A (zaterdag)- FC Rijnvogels heeft de tweede zege op vreemde bodem te pakken en de 2-3 bij Argon betekende tevens de derde overwinning van het seizoen. Daarmee zijn de Katwijkers nog lang niet weg uit de gevarenzone, maar de terugreis was toch beduidend aangenamer dan dat het vaak was dit seizoen. Voor de ploeg van Jimmy Simons, voor de tweede keer op de bank, scoorden invaller Robbin van Dijk tweemaal en Ivailo Staal, overgekomen van Westlandia, maakte het derde doelpunt voor de bezoekers. Voor de nu nummer twaalf was Staal voor de tweede keer succesvol dit seizoen.

,,Het ging zeker niet makkelijk en het was al met al een lastige pot. Dat had meer met onszelf te maken dan met de tegenstander. Wij hadden een speelplan waarin we hoog druk wilden zetten, maar bepaalde gemaakte afspraken werden niet nagekomen. Daardoor speelden we Argon in de kaart en kwamen wij niet overtuigend voor de dag. We speelden in een 4-3-3 formatie en zij in een 4-4-2 opstelling. Voor de rust lukte er niet al teveel als ik eerlijk ben.”

In een al geplaatst verslag viel te lezen dat de Mijdrechters op 1-0 kwamen na rust, maar dat de ingevallen Van Dijk daarna de voorsprong bewerkstelligde voor de Vogels. Staal leek de wedstrijd te beslissen, maar de thuisploeg kon nog tegen scoren. Een gelijkmaker hing evenwel niet echt meer in de lucht volgens Staal.

,,Door twee wissels kregen we na de pauze meer grip op het middenveld. Daar hadden we een mannetje meer. Na de achterstand pakten we het goed en we deden er goed aan om na de 1-2 door te drukken. Vertragen was geen optie en zo konden we de score uitbouwen. Helaas werd het daarna weer slordiger, maar we hielden stand na de 2-3. Natuurlijk was er opluchting bij ons, want we hebben een voorsprong wel vaker verspeeld of we zijn op achterstand gekomen in de slotfase in eerdere duels. Het was zeker niet allemaal even mooi, maar de punten zijn voor ons meer waard op dit moment.”

De overwinning geeft FC Rijnvogels wat meer lucht en Argon is nu op grote afstand gezet (negen punten, red.). Staal: ,,We moeten nu nog een keer aan de bak voor de winterstop. SteDoCo komt naar ons toe en dat zou ook een voetballende ploeg zijn volgens de kenners. Dat ligt ons wel. Natuurlijk willen we goed afsluiten zodat het gevoel uiteindelijk beter is na alle hectiek van de laatste tijd. Nee, ik heb mij niet echt bezig gehouden met het vertrek en het vervolgens aanstellen van een nieuwe trainer. Als speler weet je dat het kan gebeuren dat een trainer de wacht wordt aangezegd bij tegenvallende prestaties. Maar ik wil wel met klem stellen dat de spelersgroep te vaak onder het niveau heeft gespeeld. Iedereen heeft in de spiegel moeten kijken en moet dat blijven doen. Er zijn nu wat accenten verlegd en dat vergt tijd. Vooral conditioneel moeten we een stap maken. Een overwinning helpt natuurlijk wel in het proces. Ondanks de moeizame maanden vind ik wel dat de sfeer in de groep goed is gebleven. Dat had ook anders kunnen zijn en we willen dan ook stappen blijven maken om ons verder op te richten. In die zin kunnen we de winterstop ook goed benutten, waarbij we ook op trainingskamp gaan. Dat is voor de relatie tussen de nieuwe trainer en spelersgroep ook goed.”