HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKansloze nederlaag voor Voorschoten'97 tegen oude bekende

Kansloze nederlaag voor Voorschoten’97 tegen oude bekende

-

Eerste klasse B (zaterdag)- ,,Ik hoop dat mijn ploeg vandaag met dezelfde inzet kan spelen als vorige week tegen Delta Sport”, sprak Voorschoten trainer Andre Lourens vóór het duel tegen Forum Sport. De volgelingen van Lourens werkte zaterdagmiddag op sportpark Adegeest zich het snot voor de ogen, maar kwamen simpelweg kwaliteit te kort tegen de koploper in de derde periode. De Voorschotenaren verloren het eenzijdige duel met 1-3, na een 0-1 ruststand. Lourens had gehoopt en wellicht gerekend op een prettiger weerzien tegen zijn oude werkgever.

,,We zaten totaal niet in de wedstrijd”,  erkende de realistische maar teleurgestelde oefenmeester na de wedstrijd. ,,Zij waren scherper en wonnen bijna alle persoonlijke duels. Gelukkig voor ons maakten zij het voor rust al niet af.” De trainer refereerde met name aan de openingsfase waarin de bezoekers binnen vijf minuten al op een comfortabele 0-2 voorsprong hadden kunnen staan. In de derde minuut voorkwam de paal en een reflex van doelman Marcel Quax de openingstreffer, en twee minuten later mistte Forum Sport Matthijs Seilberger (ex- Voorschoten) oog in oog met de vervanger van Stefan van der Niet.

De gastheren kwamen na een sterk kwartier van de Voorburgers wat beter in de wedstrijd. Met de van een keel aandoening herstellende Tim Koning op de bank kon de ploeg aanvallend geen vuist maken. Een gemiste vrije trap rond de zestien van Richard Bakker was het enige wapenfeit van de Voorschotenaren in de eerste 45 minuten.  De ploeg van Forum Sport trainer Bas Steffens kwam in de 28e minuut middels een gemakkelijk gegeven strafschop op 0-1 . Voorschoten’97 bleef vooralsnog in de wedstrijd dankzij de bezoekers die weigerden de kansen te verzilveren.

Vrijwel direct na rust voorkwam de lat boven Quax de 0-2, na een uitstekende combinatie van de bezoekende ploeg. Het was echter uitstel van executie. Alweer een benutte strafschop leek de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen (0-2). Met Koning voor Yuri Looyestein en even later Shemiel Constancia voor Peer van Paassen werd de ploeg aanvallend wat gevaarlijker en kreeg wat mogelijkheden. De volley van Koning na een uitstekende diepe bal van Bakker verdween maar net naast het doel van Daniël Nolet.

De aansluitingstreffer van Hamze Chikhi halverwege de tweede helft bracht de spanning enigszins weer terug. Forum Sport stelde vijf minuten na de treffer van Chicki echter alweer orde op zaken (1-3). Seilberger passeerde, na een fraaie steekbal van Joshua Steenvoorden, doelman Quax voor de derde maal. De volgelingen van Lourens waren alleen via een vrije trap van Bakker nog dichtbij een treffer, en de ijverige Koning zag zijn schot rakelings over gaan. Seilberger had het voor de ploeg van Lourens nog pijnlijker kunnen maken, maar faalde dit keer van dichtbij. De thuisploeg is na het verlies en  de puntendeling tussen de concurrenten  voor directe degradatie weer rode lantaarndrager.

Doelpuntenmaker Chicki: ,,We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Na de twee strafschoppen liepen we achter de feiten aan, het lukte vandaag niet bij ons. Na mijn treffer had ik nog wel goede hoop op beter. De 1-3 viel te snel waardoor het al snel hopeloos werd. Jammer want het was de laatste wedstrijden al stukken beter van onze kant. We moeten nu zorgen om niet direct te degraderen. We geven het niet op en hebben het nog steeds in eigen hand.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Marcel Quax,  Ceyun Isik,  Sem Simonis,  Chris de Lange,  Donavan Valies,  Ahmed Blazquez,  Yuri Looyestijn,  Richard Bakker,  Qendrim Gashi,  Peer van  Paasen,  Hamza Chicki.