,,Het kan toch niet zo zijn”, zo begint Tom Holswilder, dat de enige Leidse eersteklasser zonder hoofdsponsor zit? Frans Stouten had me een keer gevraagd en dan laat hij ook niet meer los.” De twee vrienden hebben een warm kloppend hart voor FC Boshuizen en het Leidse voetbal. Stouten steunt de club vooral achter de schermen en Holswilder laat via zijn bedrijf Koetshuis ‘De Burcht’ zien dat FC Boshuizen en het voetbal uit de Sleutelstad op de kaart staat.

Tijdens een ontbijt met de voltallige selectie worden de nieuwe shirts met opdruk van het Leidse restaurant officieel overhandigd. Op de vraag of het een eenjarig contract is: ,,Ik werk liever met een handdruk dan met een contract met zes bijlagen. Natuurlijk werk ik graag met de langere termijn, maar aan het eind van dit seizoen zouden er maar zo gekke dingen kunnen gebeuren. Iedereen kent de plannen van de gemeente en we moeten maar zien wat daarvan terecht komt.”

Gevraagd naar de prestaties van ‘zijn’ FC Boshuizen tot op dit moment legt Holswilder graag de link naar zijn andere favoriete club: ,,Acht geblesseerden en net als Feyenoord ga je dan door een dalletje. Op het moment dat die spelers terug komen dan zit een ploeg weer snel op de rails; dat geldt voor de Rotterdammers en de club van de Kade. Daar heb ik echt het volste vertrouwen in.”

Holswilder zou Holswilder niet zijn als hij ook niet een oproep doet richting andere ondernemers: ,,We hebben zo’n mooie Leidse voetbaltraditie en dat dreigt wat verloren te gaan. We moeten met z’n allen onze schouders eronder zetten en daar kan, moet misschien,  het bedrijfsleven een rol in spelen.”

Of de nieuwe tenues de club geïnspireerd hebben in de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

Foto’s: J.P.Kranenburg