Ook dit seizoen zal er wekelijks een Krakerrr van de Week worden gekozen. Dat kan gaan om ploegen die om de koppositie spelen, een degradatieduel uitvechten of er staat een onvervalste derby voor de deur. En zo zijn er nog wel een aantal redenen te bedenken om te kiezen voor een speciale wedstrijd. Alle clubs gaan wekelijks mee in de voorbeschouwing en daarnaast komt een club dus in aanmerking voor extra aandacht middels deze bijdrage. Deze week is de keuze gevallen op de hoogst spelende Leidse club, ofwel FC Boshuizen op zondag. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk. Uiteraard zijn er nog veel meer boeiende affiches, maar in het leven moeten nu eenmaal keuzes worden gemaakt.

FC Boshuizen presteert tot nu toe wisselvallig. Desondanks nestelden de Leidenaren zich afgelopen weekend door een 6-2 zege tegen Delft op de vierde plek van de eerste klasse B. Komende zondag gaat geelblauw op bezoek bij middenmoter Nieuwerkerk. De jeugdige Sem Plezier kijkt ernaar uit.

Tegen Delft maakte de pas 17-jarige Leiderdorper zijn rentree na blessureleed: ,,Ik was door m’n enkel geklapt en had daardoor de banden verrekt. Ik ben er een paar weken uit geweest. Die wedstrijden heb ik moeten toekijken. In het algemeen voetballen we best goed en domineren we. Alleen gaat het door persoonlijke foutjes, door niet scherp genoeg zijn, nogal eens mis. En dan begint het gezeur op elkaar. Dat is bij ons wel een dingetje. Maar dat neemt niet weg dat ik het bij FC Boshuizen enorm naar m’n zin heb. Het is een hele fijne club. Alles is goed geregeld en het is erg gezellig met elkaar. Ik voel me er thuis. Mede ook door de trainer. Hij zorgt ervoor dat ik me als jongeling goed kan voelen binnen de selectie. Zijn begeleiding spreekt mij aan.”

Plezier maakte de voorbije zomer de overstap van UVS naar het keurkorps van coach Jasper de Muijnck. ,,Als jochie begon ik bij RCL. Ik heb er maar twee jaar gespeeld, want toen toonde ADO Den Haag belangstelling voor me. Daar belandde ik in de E1. Ik bleef er tot aan de C1. Uiteindelijk vonden ze me niet goed genoeg en ben ik naar UVS gegaan. Nadat ik er twee jaar had gespeeld vroeg een vriend van me, Cedric Schmidt, of ik er zin in had om net als hij naar Boshuizen te gaan. Van het een kwam het ander. Na een goed gesprek bij die vereniging besloot ik om de overstap te maken. Ik tuf nu met veel plezier een paar keer in de week op m’n scootertje naar de club”, vertelt Plezier.

In de door een flink aantal blessures geplaagde formatie van De Muijnck vierde Plezier tegen Delft zijn terugkeer op een voor hem vreemde positie: ,,Door alle blessures speelde ik rechtsback, zeker niet mijn favoriete plek. Meestal sta ik in onze 4-3-3 opstelling rechts op het middenveld. We spelen in de middenlinie met de punt naar voren, zodat de links- en rechtshalf vooral verdedigend werk moeten verrichten. Dat gaat me best goed af. Ik verover veel ballen en houd wel van de duels. Daarnaast ben ik balvast en technisch redelijk goed. Als voetballer probeer ik me natuurlijk nog wel te ontwikkelen. Daarom doe ik ook naast de trainingen veel aan sport. Ik wil het beste uit mezelf halen en het liefst hogerop. Kijken waar mijn top ligt. Het is nog steeds mijn ambitie om prof te worden. Wat dat betreft wil ik mijn broer Tom achterna. Die speelt bij Swansea City.”

Ook in zijn studie staat sport bij Plezier centraal: ,,Ik volg aan het ROC in Leiden de richting Sport & Bewegen. Dat is een vierjarige MBO-opleiding. Ik zit in het tweede leerjaar en kan dus nog even vooruit.”

Met FC Boshuizen wil de jongeling op sportief gebied succes boeken. Een blik op de ranglijst geeft aan dat de achterstand van zijn team op de tot nu toe ongenaakbare koploper Unitas (zes duels, achttien punten – doelsaldo: 22-2) echter al acht punten bedraagt. ,,We beschikken over een brede selectie met een aantal heel goede voetballers. Veel spelers met individuele kwaliteiten. Zij kunnen uit het niets een doelpunt maken en zo wedstrijden beslissen. Aan het begin van het seizoen wilden we eigenlijk voor het kampioenschap gaan. Maar dan moet er nog wel veel gebeuren. De nacompetitie moeten we sowieso halen. Het wordt dan ook hoog tijd om een aantal wedstrijden achter elkaar te winnen. Daarom moeten we op scherp staan. Te beginnen komend weekend tegen Nieuwerkerk. Ik ken die ploeg niet, maar ik las dat ze afgelopen zondag met 5-0 van VOC verloren. Daar speelden wij 0-0 tegen. We moeten die pot dus gewoon winnen. Als dat niet gebeurt, moeten we ons maar eens flink achter de oren krabben”, besluit Plezier.