Home Hoofdklasse en eerste klasse FC Boshuizen (west 1) Mehmet Güngör neemt FC Boshuizen aan de hand voor fraaie zege

Mehmet Güngör neemt FC Boshuizen aan de hand voor fraaie zege

Mehmet Güngör deed van zich spreken met de derde goal en heerlijke acties al lukte het niet altijd.

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen zorgde wellicht voor een van de meest spectaculaire uitslagen dit weekend. De ploeg van Steef Roodakkers en Ronald van Wattum boekte een 3-7 (!) zege bij lijstaanvoerder Leonidas. Niet enkel deden de Leidenaren daarmee goede zaken op de ranglijst voor een mogelijke plek in de nacompetitie, maar ook bij Alphense Boys zal er zijn gegniffeld. De rood-witten, de concurrent van de Rotterdammers als het gaat om de titel, profiteerden niet ten volle met een 1-1 score tegen VOC.

FC Boshuizen speelde een puike partij tegen de koploper. Trainer Roodakkers hanteerde een gewaagde speelwijze door zijn manschappen een op een te laten spelen met veel druk vooruit. Het technisch vaardige Leonidas had veel moeite met die tactiek en werd in de tweede helft stuk gespeeld door de nu weer nummer drie (VELO ging onderuit, red.). Bij rust was het 2-2 nadat de Leidenaren tweemaal op voorsprong waren gekomen via respectievelijk Mike Bekooij en Jesper Neuteboom.

Na de rust liep de score verder op, maar nu bijna geheel in het voordeel van de bezoekende partij. Mehmet Güngör zorgde voor de 2-3, 2-5 en 2-6 en Bekooij maakte zijn tweede treffer voor de 2-4. De laatste Leidse treffer kwam op naam van invaller Lorenzo Pengel. Met name Güngör had het dus op zijn heupen en tekende voor een hattrick. De buitenspeler is nog niet lang inzetbaar nadat hij in de eerste seizoenshelft bij Ter Leede speelde na zijn vertrek aan het einde van het vorige seizoen aan de Kade. Nou ja speelde, eigenlijk kwam de pingelaar niet aan de bak op de Roodemolen.

De drievoudig doelpuntenmaker: ,,Bij Ter Leede heb ik geen kans gekregen en zat ik duidelijk niet op dezelfde lijn als de trainer (Henk Wisman, red.). In de voorbereiding raakte ik geblesseerd aan mijn enkel en dat kostte me drie weken. Ik heb toen hard aan mijn herstel gewerkt en moest wachten op mijn kans. Ik heb welgeteld een basisplaats gehad en dat ging best redelijk. Toch werd ik er een week later weer naast gezet en daar is geen verandering meer in gekomen. Ter Leede draaide in die fase niet super en was middenmoter, maar toch koos de trainer voor anderen. Nu staan ze wel bovenaan en in zo’n situatie kan ik me voorstellen dat de trainer vaak dezelfde poppetjes opstelt. Maar voor de winterstop werd er van mij nauwelijks gebruik gemaakt. Van twee kanten is toen besloten om uit elkaar te gaan. Ik vind dat ik geen eerlijke kans heb gehad en dat neem ik de trainer kwalijk, ja. Verder even goede vrienden, maar ik had het me anders voorgesteld.”

Frans Stouten hing vervolgens aan de bel om Güngör terug te halen naar zijn vorige club. ,,Eigenlijk wilde ik even stoppen na Ter Leede. Ik voetbal al mijn hele leven en was er even klaar mee. In oktober van het vorige jaar ben ik geopereerd aan mijn blinde darm en kon ik ook even niet spelen. Mijn motivatie werd in die tijd danig op de proef gesteld. Uiteindelijk heb ik toch besloten om weer bij FC Boshuizen te gaan spelen en daar ben ik nu blij om. Ik wil laten zien wat ik in huis heb, want ik ben het voetbal echt niet verleerd. Daarom zet ik een ander niveau zeker niet uit mijn hoofd. Voorlopig nu eerst hier mijn wedstrijden spelen.”

In Rotterdam liet Güngör zijn voeten spreken en met drie doelpunten had de speler van Turkse komaf een belangrijk aandeel in de overwinning, die voor Roodakkers als een van de mooiste geldt gedurende zijn periode als trainer bij de blauw-gelen. Over zijn doelpunten: ,,Bij de eerste goal ging hun keeper de fout in. Ik moest wel snel handelen om er een goal van te maken, maar dat lukte dus. De tweede treffer kwam voort uit een samenwerking met Mike Bekooij. Van rechts kon ik lekker inschieten. De derde was de fraaiste. Er werd een korte corner genomen via Sammy Zandbergen en ik kon de bal de verre hoek in krullen. In het kruis. Heerlijk. Ja, ik was dus belangrijk en dat voelt goed aan.”

Vervolgend: ,,Leonidas is zeker een prima ploeg met veel kwaliteiten, maar we hebben het als team fantastisch gedaan. We maakten in de eerste helft nog wel teveel fouten en die straften ze af. Na de rust groeide ons geloof en na de 2-5 was de deur voor de tegenstander dicht. Dit smaakt naar meer en daar gaan we dan ook vol voor.”

In principe blijft Güngör ook volgend seizoen bij FC Boshuizen. ,,Ja, want ik weet wat ik hier heb en ik heb het kort na mijn terugkeer al weer naar mijn zin. Wel heb ik direct aangegeven dat ik alsnog weg kan zijn wanneer er een club komt die hoger speelt. Ik weet zeker dat ik de derde divisie aan kan. Een trainer moet je enkel wel kansen en vertrouwen geven. Dan betaal ik het terug.”

Basisopstelling FC Boshuizen: M.Zandbergen, Maria, Nomen, S.Zandbergen, Beijersbergen, Kluivers, Van Alphen, J.Neuteboom, Güngör, Bekooij, Cabrera Ortega.