Eerste klasse B (zondag)- Een goede overwinning tegen een fysiek sterke ploeg, zo omschreef middenvelder Sammy Zandbergen de overwinning van zondagmiddag tegen Nieuwerkerk. ,,Thuis speelden doelpuntloos gelijk en hadden we het lastig, maar nu hebben we lekker kunnen voetballen en drie punten kunnen pakken”,  aldus Zandbergen. FC Boshuizen wist zonder zich tot het uiterste te moeten inspannen een overwinning te boeken, eindstand 0-2.

,,We begonnen het eerste half uur erg sterk aan de wedstrijd, waarbij we ook verdiend op voorsprong kwamen. Na een goede aanval was het Brayan Caiceido Mosquera die de 0-1 binnen kopte. Daarna zijn we eigenlijk niet meer in de problemen geweest”, vertelt de middenvelder.

,,Het was geen hoogstaande wedstrijd van beide kanten, wel bepaalden wij het spel. Op wat dode spelmomenten na zijn wij eigenlijk niet meer in de problemen geweest. Je weet dat ze met hun lengte en fysieke spel altijd gevaarlijk kunnen zijn voor de goal. Voor ons was het dus zaak om snel die tweede binnen te schieten om zo de wedstrijd veilig te stellen. Echter lukte ons dat steeds niet. Een aantal keer speelden we het niet goed uit of maakten we de verkeerde keuze voor het doel. Dan maken we het onszelf moeilijk, maar ik had vandaag geen enkel moment het gevoel dat wij het uit handen zouden geven. Vlak voor tijd was het pinchhitter Ronnie de Roode die de wedstrijd voor ons met een droge knal besliste.”

Waar hij voorheen probeerde de backs van tegenstanders dol te spelen, is hij nu aanvallers aan het afstoppen die hem proberen om te spelen. Lesley Kluivers, bezig aan zijn laatste weken bij FC Boshuizen, neemt het woord over. ,,We gaan zoals het er nu uitziet voor de derde plek. Met nog drie wedstrijden te spelen, waarvan tegen twee directe concurrenten, is het zaak deze wedstrijden te winnen om vervolgens verder te kijken. In deze competitie moet je met iedereen rekening houden dus het worden lastige potjes. Voor mij zijn het speciale weken, ik ben bezig aan mijn laatste seizoen hier. Deze wil ik zo goed mogelijk afsluiten. Op dit moment heb ik het prima naar mijn zijn hier en wil van elk moment gebruik maken om een nog betere back te worden, zodat ik met een goed gevoel bij mijn nieuwe club kan beginnen”, aldus de kersverse Rijnvogels aanwinst (waar Zandbergen overigens eerder speelde, red.).

Tot slot de oudste van de twee bij FC Boshuizen acterende Zandbergens nog eenmaal aan het woord: ,,Bij een derde plek zijn wij zeker van nacompetitie, we hebben nog twee zware wedstrijden en daar willen we het maximale uithalen. Uit bij VELO moeten we gewoon drie punten pakken en dan gaan we richting de nacompetitie. Dat is toch de kers op de taart voor ons.”

Op de vraag wat doe je volgend seizoen geeft Zandbergen het volgende antwoord. ,,Waarschijnlijk ga ik terug naar het zaterdagvoetbal. Ik heb een aantal gesprekken gehad alleen moet ik wel een goed gevoel hebben bij die club en trainer. Of er al een club bekend is? Nee, ik heb een aantal gesprekken gehad alleen was het gevoel nog niet daar. Mocht ik het goede gevoel niet vinden bij een club, blijf ik met alle plezier nog een jaar bij FC Boshuizen.

Nieuwerkerk – FC Boshuizen 0-2 (0-1). Caiceido Mosquera 0-1, De Roode 0-2.

Opstelling Boshuizen: Mitchell Zandbergen, Kauzi, Jesper Neuteboom, Bart Jan Neuteboom, Kluivers, Ortega, Beyersbergen, Sammy Zandbergen, Bekooij, Neuteboom, Caiceido Mosquera.