Eerste klasse B (zaterdag)- Wanneer een team met 6-2 verliest zou je zeggen dat het kansloos was. Voorschoten’97 ging met die cijfers onderuit bij Westlandia, maar trainer André Lourens was de mening toegedaan dat zijn ploeg zichzelf zwaar tekort deed in het Westland. En waarom zouden we de immer reële trainer niet geloven. ,,We hebben echt heel veel kansen gekregen en hadden er veel meer moeten maken dan twee. Tel daarbij gerust op dat we zomaar vier goals hebben weggegeven en de nederlaag is verklaard. Echt, we waren voetballend over het geheel genomen beter en dan valt deze uitslag dus zwaar tegen.”

Voorschoten’97 speelde eerder tegen Westlandia een van de meest spectaculaire duels van dit seizoen. Uiteindelijk wonnen de groen-gelen met liefst 7-5, waarbij een grote rol was weggelegd voor aanvaller Tim De Koning. In de heenwedstrijd maakte hij vier treffers. Dit keer bleef Koning tachtig minuten aan de kant vanwege een enkelblessure. Hij was niet de enige op de absentielijst bij de gasten. Lourens: ,,We hadden ook te maken met de geschorsten Donovan Valies, Hamza Aypadin en Achmed Faridi Blazques. Maar wat ik zeg; we hebben de kans gehad om Westlandia veel meer pijn te doen.”

De thuisploeg nam voor de pauze al een 2-0 voorsprong. Na de thee deed Voorschoten’97 nog wel wat terug bij 4-0 en 5-1, maar ook de productie van Westlandia stond niet stil. Stefan Bron was de grote man aan Naaldwijkse kant met drie goals. Marvin Vollebregt, Mike Brouwer en Jasper van Dijk maakten het halve dozijn doelpunten compleet: 6-2. De eerste treffer van Voorschoten’97 kwam op naam van Youri Looyestijn en Shemiel Constancia liet Westlandua aftrappen bij 5-1.

,,Tot en met de 3-0 geloofde ik nog in een goed resultaat. We werden namelijk zeker niet weggespeeld en kregen zowel voor de pauze als na de rust de nodige kansen. Met name Hamza Chicki was niet erg gelukkig en daarnaast stonden paal en lat succes weer in de weg. Na de 4-0 was het uiteraard wel over en juist toen scoorden we nog wel tweemaal, maar dat was te laat. Ik kan helaas niet anders stellen dan dat we knullig hebben staan verdedigen. De naïviteit droop er vanaf. Echt doodzonde, want elk punt is uiteraard waardevol voor ons gezien de netelige situatie.”

Lourens meende dat zijn ploeg bij 2-0 een strafschop had moeten hebben vanwege een overtreding op de jarige Peer van Paassen. Dat had dan de aansluiting kunnen zijn. Na de rust speelden we twintig minuten dominant voetbal, maar vervolgens werd er dom balverlies geleden en dan scoren zij. Je moet het hebben gezien om het te geloven. Uitermate zuur.”

Westlandia revancheerde zich zo voor de grove nederlaag eerder, maar volgens Lourens had Voorschoten’97 ook nu veel vaker moeten scoren. Onder aan de streep werd alweer de zeventiende nederlaag geleden. Dat neemt niet weg dat Voorschoten’97 nog steeds niet gezien is. Na de Pasen volgen SVC’08 (uit) en Neptunus/Schiebroek (thuis) en mogelijkerwijs dan wel aannemelijk gaan die duels beslissend zijn in wie er rechtstreeks degraderen en welke ploeg nog op mag voor lijfsbehoud in de nacompetitie.

,,Naar die duels gaan we toewerken met twee oefenpotten. Eerst spelen we tegen een combinatie van Katwijk en op dinsdag 18 april spelen we voor de Koetshuis Cup tegen de reserves van FC Rijnvogels. Vervolgens moeten we er klaar voor zijn. We blijven er vol in geloven. Wel zullen we scherper moeten worden voor het hok van de tegenstander en we zullen minder moeten gaan weggeven, want zo hebben we al teveel tegenstanders op het paard getild.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, van Hemert, De Lange, Isik, Bakker, Van Paassen, Gashi, Looyestijn, Constancia, Chicki.

Foto’s: met dank aan MFH-Design