Derde divisie (zaterdag)- FC Rijnvogels bevindt zich in zwaar weer. De in de onderste regionen bivakkerende roodhemden kunnen de punten  goed gebruiken, maar op bezoek bij Scheveningen bleef de teller voor de derde achtereenvolgende keer op nul staan: 3-0.

Na nederlagen tegen IJsselmeervogels en Quick Boys leverde het bezoek aan Scheveningen, dat door de winst de nieuwe koploper werd, opnieuw dus niets op. ,,Het was een moeilijke wedstrijd voor ons”, vertelt Niels van Veen, de vervanger van de voor zes wedstrijden geschorste Jaap van Duijn. ,,Scheveningen heeft een fysiek sterke ploeg met veel ervaren spelers. Het was vandaag een soort vechtvoetbal en dat ook nog eens op gewoon gras. Dat maken we niet vaak mee.”

Zijn ploeg overleefde het openingsoffensief van de thuisclub, maar kwam na een halfuur toch op achterstand. Tim Peters benutte een wegens hands van Rob Zandbergen toegekende strafschop. ,,Volgens mij kreeg Rob een duw en hield hij zijn arm langs zijn lichaam. De scheidsrechter wachtte best lang voordat hij tot een penalty besloot, terwijl hij er wel dichtbij stond. Vreemd, maar het was zijn eigen beslissing, zei hij, en niet op aangeven van de grensrechter”, aldus Van Veen.

Na de openingstreffer was FC Rijnvogels via een schot van Romano van der Stoep dichtbij de gelijkmaker. De middenvelder trof de paal. Met 1-0 brak zo de rust aan. Na de thee trok de ploeg van trainer Hein van Heek het initiatief naar zich toe. ,,In die fase speelden we zeker niet slecht. De bal ging goed rond bij ons, maar verder dan tot aan hun strafschopgebied kwamen we niet. Eigenlijk was de kans van Romano voor rust zo’n beetje de enige die we kregen. Hoe dat komt weet ik niet”, vervolgt de aanvaller.

Een kwartier voor tijd was de wedstrijd beslist. De net ingevallen Marvin Nieuwlaat, ooit spelend bij FC Lisse,  werd op het randje van buitenspel aangespeeld en troefde de centraal achterin acterende Ricardo de Vlugt af, waarna de 2-0 volgde. ,,Dat was in een periode dat wij meer aanvielen. Na die 2-0 knakte er iets bij ons en was het eigenlijk over voor ons”, blikt Van Veen terug. Niet veel later strooide Leroy Resodihardjo nog meer zout in de Katwijkse wonde door, nadat Peter Messemaker de bal had weg gebokst, over de goalie heen 3-0 binnen te koppen.

Van Veen zag het laatste kwartier toe vanaf de bank: ,,Dat vond ik niet zo vreemd. De trainer wilde nog iets forceren.” Van dat laatste kwam dus weinig terecht. Integendeel, Scheveningen was in de slotfase aanzienlijk dreigender, al scoorde de ploeg niet meer. Voor Van Veen en de zijnen namen de zorgen door het verlies toe, ook al omdat concurrent Capelle won. Het verschil met het nu op de veertiende en veilige plek bivakkerende ONS Boso Sneek bedraagt vier punten. Overigens is Van Veen bezig aan zijn laatste serie wedstrijden voor FC Rijnvogels. ,,Ik heb het hier prima naar m’n zin, maar mijn contract wordt niet verlengd. Er is al een andere spits aangetrokken. (Joost Leonard,red.) Ik heb wel contact gehad met een paar verenigingen, maar ik weet nog niet wat ik ga doen. Misschien kies ik wel voor een club dichter bij mijn woonplaats Haarlem”, besluit de spits.

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen.