Eerste klasse B (zaterdag)- En weer is Voorschoten’97 een stapje dichter bij de uitgang van de eerste klasse. De ploeg van André Lourens ging dit keer met 0-4 onderuit tegen Xerxes/DZB en zo bleef het puntenaantal van de nummer laatst op zeven staan. De thuisploeg kon de Rotterdammers in de eerste helft nog af houden van scoren, maar na de rust braken de dijken en het geloof in een goed resultaat bij de Adegeest bewoners. De donkere wolken worden alsmaar talrijker, maar middenvelder Richard Bakker blijft er in geloven dat zijn ploeg de nacompetitie haalt en zich zo alsnog zou kunnen veilig spelen.

Bakker: ,,Van huis uit ben ik positief ingesteld en dat blijf ik nu ook. We kunnen nog altijd twee ploegen onder ons houden en die focus moeten we niet kwijt raken. Het is jammer dat Neptunus er wel een punt heeft bij gevoetbald, maar de achterstand op de nummer twaalf is vier punten dus dat is in deze fase niet onoverkomelijk. Daarbij komt ook dat we nu een reeks sterke tegenstanders hebben gehad en we krijgen nu meer ploegen uit het rechterrijtje. Niet dat dit ons garanties geeft om te winnen, maar we gaan de komende weken zeker meer kans maken op successen.”

Voorschoten’97 moest aantreden zonder de geschorste Chris de Lange en ook Hamza Chikhi kon niet mee spelen. ,,Dat zijn uiteraard jongens die we missen in een pot als deze, maar als ik eerlijk ben moet ik stellen dat Xerxes dik verdiend heeft gewonnen. In onze uitwedstrijd waren we kansloos en nu was dat eigenlijk niet anders. Ik vind dit de sterkste tegenstander. Het is een ploeg met veel ervaring en er spelen jongens die op en hoger niveau hebben geacteerd. Ismael Celen speelt er bijvoorbeeld en die kon moeiteloos mee bij Rijnsburgse Boys destijds. Toch hadden we wel hoop en vertrouwen toen we met 0-0 de rust in gingen, maar uiteindelijk kwam het verschil tot uiting in de cijfers.”

Volgens de ex-speler van MMO gaf de gastheer voor de thee slechts een grote kans weg, maar die was niet besteed aan de ploeg van Joop Hiele. Voorschoten’97 had korte tijd wat in de melk te brokkelen, maar het balbezit was toch vooral voor de Rotterdammers. Na de rust was het eigenlijk niet anders, waarbij Xerxes nu wel veel meer kansen kreeg. ,,Ik snap eigenlijk niet waarom zij zo ver achter staan op de koppositie. Er zit zoveel voetbal in bij hen en kennelijk komt dat er niet altijd uit. Tegen ons nu wel voor de tweede keer. Nadat zij op 0-1 kwamen hebben we het echt nog wel geprobeerd, maar het zat er eenvoudigweg niet in. Op een zeker moment spraken we af dat we niet verder afgedroogd moesten worden en dat is gelukkig enigszins gelukt. Dit is niet een tegenstander waartegen wij punten kunnen pakken.”

Bij de pakken neerzitten doet Bakker echter allerminst. ,,Nee, want dan kunnen we beter meteen stoppen. We moeten bij elkaar blijven, geloof houden en de huidige sfeer handhaven. Dat laatste lukt prima en dat kan de basis zijn voor een ommekeer. Dat er niet meer in zit dan een twaalfde plaats weten we ondertussen wel, maar dat zou alsnog ontsnapping kunnen betekenen. ARC, de tegenstander van volgende week, is elfde en staat al te ver weg. Maar of je nu elfde of twaalfde wordt dat maakt niet uit.”

De technische middenvelder wil nog niet te ver vooruitkijken, maar ziet het niet zitten als er weer een exodus zou volgen bij Voorschoten’97. ,,Vorig seizoen heb ik ‘ja’ gezegd tegen de club, maar heel veel spelers gingen uiteindelijk weg. Ik heb het naar mijn zin hier en ben niet zo’n hopper, maar ik spreek wel de wens uit dat de groep bij elkaar blijft. Ongeacht of we dan nog in de eerste klasse spelen of ondertussen tweedeklasser zijn. Met elkaar moeten we beter worden en ik zie zeker mogelijkheden. Voorlopig ben ik niet toe aan een beslissing en ik ga er vanuit dat ik blijf. Voorlopig hebben we met elkaar andere prioriteiten.”