Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen haalde een punt op uit Rotterdam. De Leidse ploeg en gastheer VOC kwamen niet tot scoren, maar bleven zo wel ongeslagen. Gevolg is nu dat Unitas de dans leidt. De Leidse ploeg had zichzelf vooral voor rust kunnen kietelen door het verzilveren van een aantal kansen, maar liet dat na. In de slotfase moest de gelijke stand worden verdedigd omdat VOC in die periode met een man meer spelde. Jasper de Muijnck had al drie keer gewisseld en vervolgens kwam er nog een blessure bij. De kwetsuren aan Leidse kant baarden de staf behoorlijk wat zorgen, meer dan de puntendeling.

Sjoerd Winkelman kon de wedstrijd wel uitspelen bij de bezoekers. De 22-jarige speler kwam over van zondagderdeklasser Warmunda en heeft zich in rap tempo ontwikkeld tot een volwaardige basisklant. ,,Daar ben ik heel gelukkig mee. Ik had het eigenlijk ook niet verwacht. Natuurlijk zou ik vol voor de uitdaging gaan, maar het is wel twee klassen hoger en dat vergt nu eenmaal wat tijd. Heel veel mensen hebben mij succes gewenst, maar hadden het idee dat ik het wellicht niet zou halen. Vanaf de voorbereiding heb ik echter heel veel gespeeld en ik heb het vertrouwen van de trainer gekregen. Weliswaar heb ik in de jeugd op aardig niveau gespeeld (ADO Den Haag en UVS, red.), maar het mag duidelijk zijn dat FC Boshuizen andere koek is dan Warmunda.”

De speler die de voorbije drie seizoenen uitkwam op sportpark Overbos was toe aan een nieuwe challenge na enigszins ‘weg gekakt’ te zijn. ,,Niets ten nadele van Warmunda, want ik heb er met heel veel plezier gespeeld. Vooral als middenvelder overigens. Laatst ben ik nog een bekerwedstrijd gaan bekijken. Toen speelden we zelf op zaterdag tegen DoCoS voor de beker. Veel van mijn vrienden zitten daar nog. Het was een gok om deze stap te wagen, maar het bevalt mij prima. FC Boshuizen is natuurlijk geen beroerd team om deel van uit te maken.”

Tegen VOC, dat vorige week net als FC Boshuzien ruim uithaalde, hadden de bezoekers veelal het betere van het spel volgens Winkelman. ,,Ik heb voor de rust zeker drie dotjes van kansen gezien voor ons. Helaas waren ze niet besteed aan onze aanvallers.  Na de rust was het wat minder van onze kant, maar VOC grossierde niet in kansen. Wel hadden ze in het laatste deel de overhand.  Sohrab Safi  was nog wel dicht bij een goal voor ons overigens. Noodgedwongen moesten we pakweg de laatste twintig minuten met tien man verder. Helaas raakte rechtsback Sem Plezier geblesseerd en hij kon niet verder. Op dat moment hadden we al drie keer vers bloed gebracht. Dus je snapt dat we de 0-0 uiteindelijk koesterden. Desalniettemin ben ik van mening dat wij al met al meer recht hadden op de overwinning.”

Winkelman wordt bij de Leidenaren voorlopig benut in de achterste linie. ,,Ik ben eigenlijk wel een multifunctionele speler. Dat is voor mezelf en de trainer een voordeel. Ik kan op het middenveld uit de voeten, maar heb ook al op de flank achterin gestaan en nu dus in het centrum. Het is zaak voor mij om dit niveau vol te houden, maar het feit dat het lekker gaat maakt wel dat mijn vertrouwen meer en meer toeneemt.”

De blessures van Plezier, Sejad Navabi en Brayan Caicedo Mosquera zijn wel een doorn in het oog van de staf. Winkelman: ,,We moeten misschien vrezen dat we ze langer kwijt zijn, maar wellicht valt het mee. Mike Bekooij kan ook nog niet spelen door zijn enkelblessure. Dat neemt niet weg dat er een grote selectie staat en we kunnen veel opvangen. Volgende week willen we weer knallen tegen Hoogland. Het inschatten van tegenstanders is nog lastig, maar naar ons idee moeten we inzetten op een plek in de top drie.”

         * Sjoerd Winkelman op archieffoto nog in het tenue van Warmunda

Basisopstelling FC Boshuizen: Zandbergen, Maatoug, Winkelman, Nomen, Bayram, Navabi, Plezier, Neuteboom, Caicedo Mosquera, Nomen, Güngör.