Nacompetitie (hoofd-en eerste klasse)- Als het kampioenschap niet haalbaar is noemen veel clubs de nacompetitie als een ideaal alternatief om alsnog te promoveren. Het blijkt bepaald geen eenvoudige opgave om die promotie af te dwingen. FC Boshuizen zou vier of vijf extra wedstrijden moeten spelen; de KNVB is daar nu nog niet helder in. Daar komt nog eens bij dat er voor de clubs lange reizen moeten worden gemaakt. Zo moest Brabantia uit Eindhoven naar Meppel reizen om daar de komende tegenstander van FC Boshuizen, Alcides, te ontmoeten. Dan praten we over 350 kilometer heen en terug voor een wedstrijdje doordeweeks.  Logistiek een probleem, maar het kost de goedwillende amateurvoetballer vermoedelijk ook minimaal een halve vrije dag, iets waar niet elke werkgever blij mee zal zijn. Het wordt er niet makkelijker op als er dan nog eens een fikse nederlaag wordt geleden. FC Boshuizen moest naar Alkmaar en liep tegen AFC’34 een ruime 3-0 nederlaag op. Het verlies was volgens de Leidse middenvelder Bas Beijersbergen ook nog eens zwaar geflatteerd.

,,Na vier minuten stonden we al met 1-0 achter. Ze zetten ons direct onder druk en we kregen de bal maar niet weg. Voor we het wisten hadden we er een om onze oren. Na een klein kwartiertje hadden we de wedstrijd echter onder controle en bleven eigenlijk de hele wedstrijd de best voetballende ploeg.” In de eerste helft bleven doelpunten uit, hoewel FC Boshuizen wel degelijk kansen creëerde. ,,We kregen de bal er niet in, maar hoopten na rust de boel recht te kunnen zetten. De tweede gele kaart voor Sammy Zandbergen was wat dat betreft een lelijke streep door de rekening.  Het was in mijn ogen nog een belachelijke kaart ook. Hij kreeg die voor een vermeende schwalbe, maar hij werd wel degelijk aangetikt. We moesten met tien man uiteindelijk een-op-een gaan spelen en dat werd fataal. Zij scoorden nog twee keer. Ik blijf er echter bij, dat FC Boshuizen gewoon de beter voetballende ploeg was. AFC’34 heeft een fysiek sterk elftal en ze werden niet voor niets tweede in hun afdeling. Jammer en onnodig dat we met zo’n duidelijk verlies naar huis moesten.”

Zondag komt Alcides naar Leiden dat Brabantia met 3-0 de baas bleef. Winst, en liefst met ruime cijfers, is een must wil de uitwedstrijd in Brabant niet een formaliteit zijn. ,,Vanaf de aftrap uiterst geconcentreerd zijn”, zegt Beijersbergen. ,,Zo’n domme, snelle achterstand kunnen we absoluut niet hebben. Gedoseerd aanvallen om voor de winst te gaan. De risico’s alleen nemen als het niet anders kan. We willen best naar Brabant op Hemelvaartsdag, maar dan moet het voor ons wel ergens om gaan. Winnen dus zondag.”

Stel dat FC Boshuizen de finale haalt dan moet het tegen de winnaar uit ‘poule’ 4, die bestaat sinds het terugtrekken van Gestel uit slechts twee ploegen: Nieuw Buinen en Schaesberg, terwijl FC Boshuizen uit een poule van vier komt. Merkwaardig.

AFC’34-Boshuizen: 3-0 (1-0).  Schuffelen 1-0, Kroon 2-0, Dihalu 3-0.