HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSterker en gehavend FC Boshuizen verliest door niet slim te zijn

Sterker en gehavend FC Boshuizen verliest door niet slim te zijn

-

Eerste klasse B (zondag)- Een door blessures geteisterd FC Boshuizen moest zondagmiddag thuis aantreden tegen de degradant uit de hoofdklasse A van vorig jaar, Hoogland, en verloor de wedstrijd door een eigen doelpunt in blessuretijd met 2-3. Gezien de krachtsverhoudingen was een gelijkspel voor de boys van de kade minimaal verdiend geweest, echter gebrek aan voetbalgogme en slimmigheid deed de ploeg van Jasper de Muijnck uiteindelijk de das om.

De reis van uw verslaggever ter plaatste was er vandaag één naar de Boshuizerkade en was voor mij ook nog een hele bijzondere. Op de eerste plaats heb ik een jaar in het eerste zaterdagelftal van voorganger LFC mogen voetballen, onder leiding van Leendert de Goeij en Fred Vermeer. Daarnaast ben ik er (mede) de oorzaak van dat De Muijnck de huidige trainer is van FC Boshuizen, dit omdat wij elkaar bij een wedstrijd van RCL in de nacompetitie tegenkwamen en zo het balletje is gaan rollen. Leiden AmateurVoetbal zorgt niet alleen voor verslagen van wedstrijden, maar bemiddelt dus ook tussen clubs en trainers! Alleen daarom al is het goed dat wij dit seizoen zijn doorgegaan.

De bezoekers uit de gelijknamige plaats Hoogland (provincie Utrecht), een vereniging met meer dan 100 teams (!!), wonnen hun tot nu toe enige gespeelde wedstrijd met 1-0 van RVC’33 en begonnen ook scherper aan het duel. Zij lieten FC Boshuizen, na 2 wedstrijden 4 punten en nog geen tegendoelpunten op de teller, komen en vanuit de snelle omschakeling loerden zij op hun kansjes. Het gewenste pressiespel van de thuisploeg kwam er in de beginfase niet geheel uit, het was ook de verdienste van de bezoekers dat zij zich hier door redelijk positiespel onderuit voetbalden zonder echt gevaarlijk te worden.

De eerste speldenprikken namens de thuisclub kwamen in de beginfase voornamelijk over links, de regelmatig opkomende back Hakan Bayram (nr 9 overigens) haalde een aantal keren de achterlijn waarbij diens voorzet door de bezoekers telkenmale werd weggewerkt.
Na een halfuur spelen kwam het eerste echte gevaar namens de bezoekers en dit resulteerde ook gelijk in een doelpunt. Kon een voorzet vanaf rechts in eerste instantie nog worden weggewerkt, nauwelijks een minuut later werd een afgeslagen corner met een fantastische streep van Coen Heus tot doelpunt gepromoveerd, 0-1 voor de bezoekers. Een paar minuten later dacht Hoogland op rozen te zitten met de 0-2, deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vanaf dat moment had FC Boshuizen de zaakjes wat beter voor elkaar en in deze fase van de wedstrijd viel ook de gelijkmaker te noteren. Na goed doorzetten van Mehmet Güngör kon Giovanni Cairo de gelijkmaker binnenschuiven bij een actie waarbij hij iedereen met een schijntrap/sleep op het verkeerde been zette. En zo stond het met nog een minuut of tien te spelen tot de rust 1-1. Het laatste wapenfeit  van de eerste helft kwam ook op naam van de thuisploeg. Nauwelijks een minuut na het doelpunt kwam Güngör door op rechts en schoot tegen de handen van de keeper aan.
Wat er in de rust allemaal gezegd is dat is voor een aantal een weet en voor de meesten een vraag maar FC Boshuizen kwam scherper, feller en taakbewuster uit de kleedkamer.  Zonder echte kansen te creëren maar wel met een uitstraling dat er voor de bezoekers niets te halen viel deze middag. Geen kansen, maar wel een aantal mogelijkheden via gevaarlijke vrije trappen en corners ontstonden. Hierna volgde een vrij rommelige fase waarin ook een aantal wissels plaatsvonden.

Ver in de tweede helft, de 74e minuut, is FC Boshuizen in de aanval en werd er voorin balverlies geleden. Via een snelle omschakeling en een aantal schijven is het captain Jesper Neuteboom die bij het kruisen zijn tegenstander even vastpakte en de scheidsrechter floot voor een strafschop. ,,Niet het feit dat Neuteboom zijn tegenstander aanraakt/vastpakt, maar het feit dat wij in de aanval zijn en na omschakeling de bal binnen zeer korte tijd aan de andere kant op de stip ligt is mijn ploeg te verwijten. Wij moeten hierin slimmer worden, maak die overtreding op hun helft en zorg dat je weer in positie komt te staan,” zijn de wijze maar juiste woorden van ervaren trainer De Muijnck na afloop. Een gele kaart voor Neuteboom en een benutte strafschop zijn het gevolg, en hierdoor wordt de stand 1-2.

Twee minuten later wordt de trainer van Hoogland met rood van het veld gestuurd, volgens de 21 jarige scheidsrechter Persoon omdat hij buiten de instructiezone kwam en met gebaar liet blijken het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter.
Vanuit het niets viel dan eigenlijk de verdiende gelijkmaker, in de 80e minuut wordt een door FC Boshuizen genomen corner door een speler van Hoogland in eigen doel gewerkt en zo staat het met nog een minuut of tien te spelen 2-2 en kan de wedstrijd nog alle kanten op.

In de 85e minuut nam Rick Arnoldus een vrije trap en deze werd in vrije positie hoog over gekopt, hier had zeker meer mee gedaan moeten worden. Vlak hiervoor een opvallende wissel, de altijd met dreiging spelende en doelpuntenmaker Lorenzo Cairo wordt naar de kant gehaald. Dit met last van zijn hamstring en ja dat kon er ook nog wel bij gezien de grote lappenmand waar FC Boshuizen mee van doen heeft momenteel.

De thuisploeg ging dan vol voor de winst en ziet vijf minuten voor tijd deze inspanning bijna nog beloond worden als een rush van eigen helft van Güngör net tot corner kan worden verwerkt. Als je voor de winst gaat en je op de helft van de tegenstander speelt geef je ook veel ruimte weg. Dik in blessuretijd heeft de thuisploeg op de helft van de tegenstander balbezit, en net als bij de 1-2 zorgt balverlies er uiteindelijk voor dat via de omschakeling de bal binnen een paar seconden achter de eigen keeper in het doel beland. Dat dit via het been van de onfortuinlijke Neuteboom gebeurd doet dan niet meer ter zake volgens De Muijnck. ,,Weer een omschakelmoment waarin wij volwassener moeten worden.”

Deze 2-3 is tevens de eindstand want niet veel later floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het Haagse BMT. Met welke spelers FC Boshuizen dan in het veld staat is nog even afwachten. ,,We zitten voor de eerste groep nu op 10 geblesseerden, en het is afwachten wat de schade na deze wedstrijd is. De meeste blessures duren ook nog wel een aantal weken dus we zullen moeten roeien met de riemen die we hebben. Gelukkig staat er een kwalitatief brede selectie en hebben we vandaag met de spelers die er waren ook weer aan een stukje klantenbinding gedaan. Nu op sommige momenten nog wat slimmer worden en vanuit de discipline spelen dan komen we een heel eind. Veel ploegen zijn onbekend, dus pas rond de winterstop is pas echt te zeggen waar je staat en wat de verwachting kan zijn”, aldus de trainer van de Leidse eersteklasser.

FC Boshuizen- Hoogland 2-3. 29. 0-1 Heus, 36. 1-1 Lorenzo Cairo, 74. 1-2 Mezbanali, 79. 2-2 e.d., 90. 2-3 e.d. Scheidsrechter: Persoon. Toeschouwers 118.

FC Boshuizen: Zandbergen, Winkelman, Neuteboom, Maachou, Nomen, Güngör, Arnoldus, Bayram, Akdil (51. Maatoug), S. Safi (72. Fortes Lopez), Lorenzo Cairo (79. Hiwat).
Hoogland : Bruins, Koelewijn, Krux, Hermsen, Voorwald, Dekker, Heus (56. Mossink), Turksoy, Flemming, Hienekamp (82. Boelens), Kemp.
Foto’s: Shirley Verboon