Hoofdklasse A (zaterdag)- Trainer Hein van Heek was wederom een teleurgesteld man na het 1-1 gelijkspel tegen AFC. Niet zo zeer zat die teleurstelling in zijn spelers na de vijfde remise van dit seizoen, maar wederom in de arbitrage. ,,Deze man marchandeerde met de spelregels en ik heb hem dat ook gezegd na afloop.” Van Heek had een punt in deze. ,,We speelden vooral in de tweede helft tegen twaalf man. Hij had die nummer 2 van AFC rood moeten geven, maar die werd gespaard. Joost Leonard leek wel de gebeten hond want in vrijwel elk duel werd hij terug gefloten”, baalde de trainer nog na. ,,Overigens vind ik het fantastisch hoe wij het met tien man nog deden en eigenlijk hadden we verdiend te winnen want we kregen nog een paar aardige kansen. De beleving is in ieder geval terug bij de jongens.”

Ook hierin had Van Heek een punt. De inzet werd echter wederom niet met een overwinning beloond. De thuisclub kende een sterk begin en domineerde de eerste twintig minuten. Romano van der Stoep leek de score al vroeg te openen, maar zijn inzet werd nog voor de doellijn weggehaald. Toch lichtte het scorebord op deze grauwe en natte middag al snel op. Pieter van der Breggen werd binnen de zestien in kansrijke positie gevloerd en vanaf de stip joeg Jaap van Duijn de knikker keihard achter doelman Jort Berghuis. Daarna vergaten de Vogels door te drukken en enkele kansen-waaronder een kopbal van Ivailo Staal- rakelings naast- leverden geen treffer op. Vervolgens raakte het duel in evenwicht en de stand idem dito toen de gelijkmaker na een rommelige situatie min of meer uit de asgrauwe lucht kwam vallen. Het was Thierry van der Kooy die van dichtbij profiteerde, 1-1. Het was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf zo’n beetje het zelfde spelbeeld. Weliswaar bleven de gastheren dreigender dan de opponent maar tot scoren kwam het echter niet al moest Berghuis een vrije trap van Van Duijn wel met de nodige moeite uit de hoek werken. Bij de tegenstoten van AFC bleven Kevin Wijmer en zijn verdedigende kompanen goed overeind maar een messcherpe uitbraak kon door de uitlopende doelman Jeffrey Verkerk slechts ten koste van een overtreding worden verijdeld. Het koste hem een rode prent en Wesley de Ruiter nam zijn plaats onder de lat in. Joey Lauhouh werd opgeofferd en de gastheren moesten met tien man verder. De daaropvolgende vrije trap van Daan Sitorius werd door de doelman knap uit de hoek geranseld. In de resterende 20 minuten was het zaak om de 1-1 te koesteren, maar de mouwen werden nog eens extra opgestroopt en in plaats van het punt veilig te stellen ging de thuisclub op jacht naar de zege. Het zat op sommige momenten bij aardige mogelijkheden bepaald niet mee. Het geluk lacht de Kooltuinboys dit seizoen simpelweg niet toe. Een laatste pegel van Van der Breggen ging middendoor en belandde in de handen van Berghuis en kort daarop klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter die dus niet het rijtje ‘Vrienden van Van Heek’ werd opgenomen.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Kevin Wijmer, Ivailo Staal, Oliver Rifai, Pieter van der Breggen, Romano van der Stoep (82. Ryan Lugtigheid), Ricardo de Vlugt (43. Luuk Slegt), Joey Lahouh (72. Wesley de Ruiter), Joost Leonard, Jaap van Duijn.