donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing FC Rijnvogels en FC Boshuizen

Voorbeschouwing FC Rijnvogels en FC Boshuizen

-

Zaterdag

Derde divisie

Scheveningen-FC Rijnvogels

Er wacht aanstaande zaterdag alweer een zware opgave voor FC Rijnvogels. Uit naar Scheveningen, het andere vissersdorp. Wie herinnert zich niet de heenwedstrijd waarin de Vogels een van haar beste wedstrijden speelde maar uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel bleef steken? Het waren dure verliespunten die, nu de competitie inmiddels al vergevorderd is, best gebruikt hadden kunnen worden. Want na het verlies tegen Quick Boys bivakkeren de roodwitten weer in de gevarenzone op de zestiende plaats. Een plek waar zij eigenlijk niet thuis horen maar het is nu eenmaal een feit. Kan het tij op Houtrust worden gekeerd? Met nummer drie Scheveningen, waar trainer John Blok niet meer weg te denken is, kunnen we gerust spreken over een titelkandidaat. Zeker omdat FC Lisse, IJsselmeervogels en ASWH maar punten blijven morsen. Het aloude gezegde dat de bal rond is en alle kanten uit kan rollen kan mogelijk hier weer opgeld doen. Doch de ervaringen op Houtrust waren in het verleden niet altijd positief. Wellicht een mogelijkheid om met deze negatieve traditie eens te breken. Kortom, er ligt wederom een zware kluif op het bordje van trainer Hein van Heek en zijn mannen. Een om er zich vast in te bijten.

Zondag

Eerste klasse

FC Boshuizen-TAC ’90

Komende zondag een inhaalwedstrijd aan de voetbalkade. FC Boshuizen, momenteel vierde, krijgt de rode lantaarndrager op bezoek. Tijd om weer eens een lekker potje te ballen want dat was het afgelopen weekend tegen Olympia bepaald niet (0-1 verlies). Vooral voor rust stelden de Leidenaren hevig teleur. Dus hebben de mannen van Steef Roodakkers nog het een en ander recht te zetten voor de kleine kern van het trouwe thuispubliek. Het eerste duel in Den Haag werd met 4-2 gewonnen en nu lijkt het er volgens de huidige stand op dat de winst naar de geel-blauwen zal gaan. Het lijkt een logische gedachte maar logica is in het voetbalwereldje soms ver te zoeken. De thuisploeg kan vrijuit gaan, want voorlopig hoeft er niet voor de prijzenkast gespeeld te worden. Een afvallende prijs lijkt het hoogst haalbare. De toppers zijn ver uit beeld en de tweede periode is inmiddels ook afgeschreven. Om nog iets leuks van het seizoen te maken zou de strijd om de derde periodetitel ook nog een optie kunnen zijn. Doch dan zal er beter moeten worden geacteerd dan de afgelopen weken. Aangenaam is de terugkeer van Sammy Zandbergen in elk geval voor de nodige creativiteit op het middenveld.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read