Zaterdag

Derde divisie

FC Lisse-FC Rijnvogels

Aanstaande zaterdag staat er weer een zware wedstrijd voor de roodwitten op de wedstrijdkalender, namelijk op sportpark Ter Specke in het bollendorp. De vraag is hoe de Katwijkse Vogels de nederlaag tegen titelkandidaat IJsselmeervogels hebben verwerkt na een heroïsch duel waarin het liet zien dat het de strijd met elke opponent aan kan. Nu dus op naar de koploper. In de heenwedstrijd werd er in de slotfase met 1-2 verloren, eigenlijk een identieke situatie als tegen IJsselmeervogels al was het duel tegen de geelblauwen uit Lisse al kort voor het eindsignaal beslecht. De equipe van trainer Hein van Heek zal de ruggen weer moeten rechten om de volgende confrontatie met een gedegen opponent aan te gaan. Weer een zware kluif die op het bordje van FC Rijnvogels ligt. Eén om in te bijten en er de tanden in te zetten. Als de Katwijkers zich zo strijdvaardig tonen zoals tegen de rooien uit Spakenburg ligt er mogelijk een klein succesje in het verschiet. Al was het maar een puntje wat zij broodnodig hebben in de huidige situatie waarin het team verkeert. FC Rijnvogels staat op dit moment vijftiende op de ranglijst en dat zou aan het einde van het seizoen nacompetitie tegen degradatie betekenen. Zover is het echter nog lang niet, want de ploegen vanaf plaats veertien staan dichtbij. Een overwinning zaterdag betekent zelfs dat de middenmoot weer in zicht komt.

Eerste klasse B

Voorschoten ’97-Xerxes/DZB

Het blijft armoe troef bij de Voorschotenaren. Afgelopen zaterdag kreeg het alweer een nederlaag te slikken bij Sportlust ’46 (5-3). Wanneer kan er weer eens worden gejuicht na de derde overwinning in de competitie die broodnodig is om nog enig perspectief op lijfsbehoud te houden? De rode lantaarn werpt al wekenlang – samen met HVC ’08 – een vervelend licht over de groengelen. De huidige stand zou aan het einde van het seizoen degradatie tot gevolg hebben. Directe handhaving behoort eigenlijk al niet meer tot de mogelijkheden. Dan maar via de nacompetitie, maar ook het gat met nummer twaalf Neptunus-Schiebroek is al vier punten. Hoe kan Voorschoten ’97 de dans ontspringen nu het er zo zoetjesaan op aan gaat komen? Je zou zeggen door simpelweg van de komende tegenstander Xerxes/DZB op eigen bodem te gaan winnen. Maar zo simpel liggen de zaken voor de equipe van trainer André Lourens niet. De blauwwitte zebra’s uit Rotterdam-Noord mogen dan momenteel niet tot de titelkandidaten worden gerekend maar zijn nog volop in de race voor de strijd om de tweede periodetitel. In de heenwedstrijd werd er een kansloze nederlaag (4-0) geleden. Dus zou je denken dat er de nodige revanchegevoelens leven bij Voorschoten ’97. Dat is niet prioriteit nummer één. De punten, tegen wie dan ook zijn momenteel belangrijker. Kan het tij op sportpark Adegeest nog worden gekeerd of wordt het de dertiende nederlaag van het seizoen?

Zondag

Eerste klasse B

Leonidas – FC Boshuizen

Voor de Leidenaren alweer een uitbeurt, nu naar Rotterdam om Leonidas het leven zuur te gaan maken. Een behoorlijke opgave om de gedeelde koploper in eigen huis een kooltje te gaan stoven. Eerder in dit seizoen, toen het team van Stefan Roodakkers nog mee deed om de koppositie, werden de geelblauwen op eigen bodem aan de kade met 2-3 afgetroefd. Nu liggen de zaken anders. FC Boshuizen heeft weinig meer te winnen of te verliezen. Een periodetitel zit er op dit moment ook helemaal niet in. Na de goede start van het seizoen is het nu voornamelijk ongedwongen elke wedstrijd afwerken. Dus hebben de mannen uit de Sleutelstad de sleutel in eigen hand om er elke week het beste van te maken. Doch dan zal het beter moeten presteren dan afgelopen week tegen Laakkwartier. De schamele 1-1 tegen de Haagse laagvlieger is bepaald geen opsteker voor het komende duel. Ach je weet maar nooit. Misschien schieten de Leidenaren in de Maasstad nu wel eens goed uit hun slof.