Zaterdag

Derde divisie

Capelle-FC Rijnvogels

Voor aanstaande zaterdag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. De Vogels vliegen naar Capelle. Wie herinnert zich niet de 2-1 thuisnederlaag, toen de Katwijkers al vroeg in de wedstrijd met tien man verder moesten. Doelman Peter Messemaker beging een overtreding die in de ogen van de arbiter goed was voor een rode prent. Het enige doelpunt van FC Rijnvogels werd gemaakt door Piet van der Breggen. Tijd voor een revanche dus? Niet alleen de revanche op de Capellenaren is het uitgangspunt, maar de punten zijn in dit stadium hard nodig. Het team van trainer Hein van Heek bivakkeert na de min of meer ingecalculeerde nederlaag tegen Scheveningen (3-0) nog immer in een penibele situatie. Om hieruit te verdagen zal er van meet af aan met de volle honderd procent moeten worden gestreden voor elke grasspriet. Bij sommige spelers leek het er in Scheveningen aan te ontbreken. Van nu af aan is elke wedstrijd een finale om uit de zorgen de komen en daar moet iedereen zich van bewust zijn. Op sportpark ’t Slot ligt de eerstvolgende uitdaging.

Eerste klasse B

Voorschoten ’97-Xerxes/DZB

Is er nog hoop in de Voorschotense harten nu het einde van het miserabele seizoen zo langzamerhand in zicht komt? Zijn er nog strohalmen waaraan de ploeg van trainer André Lourens zich aan vast kan klampen om de dreigende degradatie te voorkomen? Gezien de stand op de ranglijst lijkt het een onmogelijke opgave om het naderende onheil te voorkomen. Knokken om minimaal een P/D plaats te bereiken lijkt voorlopig de eerste doelstelling om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Zaterdag komt Xerxes/DZB uit Rotterdam op bezoek. Een team waarbij de kans klein is dat de gevarenzone in de buurt komt. Sterker nog; de ploeg uit de havenstad heeft nog een minimale kans op de tweede periodetitel. Zelf moet het dan ruimschoots winnen op Adegeest en ‘s-Gravenzande moet onderuit gaan tegen Vitesse Delft. Ook kan de derde periode straks nog soelaas bieden. In de heenwedstrijd werd Voorschoten op een kansloze 4-0 nederlaag getrakteerd, dus los van revanchegevoelens staat er nu meer op het spel. Alleen de volle winst kan nog een sprankje hoop geven op lijfsbehoud voor de geel-groenen.

Zondag

Eerste klasse B

Leonidas-FC Boshuizen

Wat in de heenwedstrijd aan de Boshuizerkade nog een topper heette, wordt nu een duel waarin de geelblauwe Leidenaren alleen kunnen meedoen om mogelijk een plaatsje in de nacompetitie te verwerven. Een goede eindklassering of de titel in de derde periode behoren nog tot de mogelijkheden. In ieder geval: het gaat nog ergens om. FC Boshuizen won zondag voor het eerst in 2017. TAC’90 werd in eigen huis met 4-1 aan de kant gezet dankzij treffers van Ronnie de Roode (2), Mike Bekooij en Mehmet Güngör. Leonidas is echter een tegenstander van een ander formaat. De trotse Rotterdamse koploper verloor nog geen enkel duel op eigen bodem. Is het een uitdaging voor de mannen van Stefan Roodakkers om dit gegeven te doorbreken? Waarom ook niet eigenlijk? Er ligt geen inmense druk op de schouders van het Leidse team dat dus in principe vrijuit aan de bak kan. Het zou natuurlijk wel een stunt zijn als de drie punten uit het Rotterdamse zouden kunnen worden mee gepikt. De eerste nederlaag voor mogelijk de kampioen in eigen huis. Wie zal het zeggen? Het is aan de Boshuizenaren om dit kunstje te flikken. Eerder dit seizoen pakte Leonidas pas in de slotfase de zege (2-3) in Leiden. Mike Bekooij en Sammy Zandbergen maakten de Leidse doelpunten.