Zaterdag 22 april

Derde divisie

FC Rijnvogels-ASWH

Aanstaande zaterdag de laatste van het viertal wedstrijden dat de Rijnvogels nog rest om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Na de zege van Jong Almere City bij Capelle in het inhaalweekeinde is de situatie, die toch al penibel was, er bepaald niet rooskleuriger op geworden. Doch de moed mag zeker nog niet worden opgegeven om tenminste nog een promotie/degradatieplek af te dwingen. De recente 1-3 zege op SteDoCo moet de Kooltuinburger in ieder geval weer hoop hebben gegeven. ASWH is de komende opponent. De heenwedstrijd op sportpark Schildman was een van de besten in de periode dat de Vogels nog lekker liepen te ballen. Er werd met 0-4 gewonnen dankzij doelpunten van Mart Spierdijk, Romano van der Stoep en Ogur Kaya (2). Het lijkt alweer een tijd geleden. Het team uit Hendrik Ido Ambacht heeft zich in de loop van het seizoen inmiddels wel opgewerkt tot de subtop, dus zal het sowieso een zware kluif worden waarin de mannen van trainer Hein van Heek zich zullen vast moeten bijten. De tanden erin en van het begin af aan geconcentreerd en gedisciplineerd spelen zal het motto moeten zijn. Niet voor de zoveelste keer dit seizoen tegen een vroege achterstand aanlopen en weer achter de feiten aandraven is toch een gegeven waarmee de roodwitten de wei in zullen gaan. De stormbal is al een tijdje gehesen op het Katwijkse sportpark. Kan de thuisclub de storm die ASWH heet doorstaan en biedt de toekomst nog enig perspectief? Kortom, het wordt wederom een duel van erop of eronder. De steun van de twaalfde man, het trouwe publiek, is in deze tijd onontbeerlijk.

Eerste klasse B

SVC ’08-Voorschoten ’97

Een duel dat geheel in het teken staat van mogelijke rechtstreekse degradatie, want de beide teams dragen gezamenlijk de rode lantaarn. P/D-voetbal is de enige optie waar nog voor gestreden kan worden, want het gat met de onderkant van de middenmoot is onoverbrugbaar. Het zal een strijd worden met Neptunus-Schiebroek en de twee opponenten, SVC ’08 en Voorschoten ’97, die zaterdag tegenover elkaar staan. Op Adegeest werd het eerste duel nipt met 1-0 door de mannen van trainer André Lourens gewonnen dankzij een treffer van spits Tim Koning en voor deze cijfers zouden de Voorschotenaren ongetwijfeld willen tekenen. Lourens heeft ondanks de recente 6-2 nederlaag uit bij Westlandia het hoofd nog niet in de schoot geworpen en blijft hopen en geloven dat zijn team nog een staartje aan het seizoen kan breien. Tegen Westlandia had hij kansen voldoende gezien, maar er werd slordig mee omgesprongen en de 6-2 lijkt derhalve enigszins geflatteerd. Alle hens aan dek voor het groengele vlaggenschip dat al tijden in zwaar weer verkeert en maar geen zicht op de veilige haven krijgt. Gloort er een beetje hoop bij een goed resultaat op het Oostersportpark in Wassenaar? Een van de laatste strohalmen heet zoiets. Met beide handen beet pakken dus.

Zondag 23 april

Eerste klasse B

Nieuwerkerk-FC Boshuizen 

Gaan de mannen van scheidend trainer Stefan Roodakkers mogelijk nog een prijsje pakken? Het zou zomaar kunnen als het team op de derde of vierde plaats van de ranglijst eindigt. Ook in de strijd om de derde periodetitel liggen er nog kansen, omdat Leonidas en Alphense Boys beiden al een periodetitel in de knip hebben. Bovendien lijkt Leonidas op de titel af te stevenen met Alphense Boys in het kielzog. Kortom, de kadebewoners zullen de komende weken de volle buit moeten pakken om eventueel nog aan een seizoenstoetje te mogen proeven. Eerst maar eens af zien te rekenen met middenmoter Nieuwerkerk. In de heenwedstrijd aan de Boshuizerkade lukte dit niet, want de teller bleef destijds op 0-0 steken. De tegenstander heeft niet zo’n schotvaardige frontlinie, de Leidenaren daarentegen wel. Mogelijk geeft dit de doorslag in een wedstrijd waarin het dus zeker nog ergens om gaat. Met dit gegeven in het achterhoofd kunnen de geel-blauwen vol aan de bak aan de boorden van de IJssel.