Zaterdag

Derde divisie

Harkemase Boys-FC Rijnvogels

De aller, allerlaatste strohalm. Een zéér dun zijden draadje. Het zwaard van Damocles. Het zijn drie statements die op het duel van aanstaande zaterdag van toepassing zijn voor FC Rijnvogels. De degradatie kan slechts worden ontlopen bij een winstpartij, maar dan moet SteDoCo thuis tegen VVOG gelijkspelen of verliezen en dient ODIN ’59 van Huizen te winnen. Een andere optie is dat bij winst van de Rijnvogels en een gelijkspel van SteDoCo het doelsaldo een rol gaat spelen en dat zou dan in het voordeel van de mannen van Van Heek zijn. Momenteel is dat voor beide teams min 25. Kortom, het zal er om spannen in de laatste speelronde. Dat het zover voor de Kooltuinclub heeft moeten komen daaraan kunnen vele factoren worden toegeschreven. Op bepaalde momenten klasse tekort, een gebrek aan concentratie en beleving, drie rode kaarten die punten hebben gekost en soms gebrek aan een greintje geluk. Goede wedstrijden op het allerlaatste moment of in de blessuretijd verliezen, het is allemaal passé. Er rest nu nog maar één ding en dat is met ziel en zaligheid de wedstrijd ingaan en alles tot uit de tenen halen. Anders wordt het een hele, hele lange en vooral vervelende terugreis uit Friesland. De terugkeer naar de hoofdklasse is nog vervelender na het succes van de afgelopen jaren waarin de club zich naar het niveau van de Derde Divisie heeft opgewerkt. Eerder dit seizoen verloor FC Rijnvogels op eigen veld met 1-4 van Harkemase Boys.

1B

Voorschoten ’97-SC Feijenoord

Op sportpark Adegeest hangt (figuurlijk) het dunne koord, waarop de thuisclub de dans om rechtstreekse degradatie te ontlopen moet zien te ontspringen. Bij een overwinning op Feijenoord en een gelijkspel of nederlaag van concurrent SVC ’08 mag het via de nacompetitie trachten het eersteklasserschap een vervolg te geven. Een ander scenario houdt in dat een gelijkspel tegen de Rotterdammers en verlies van SVC ’08 ook recht geeft op de nacompetitie. Er zijn nog meer opties. Stel dat zowel Voorschoten ’97 als de Haagse concurrent beiden winnen, gelijkspelen of verliezen dan is het doelsaldo de scherprechter. Aangezien deze in het nadeel van de mannen van trainer André Lourens is, kan dit wel eens beslissend zijn. Spanning in optima forma op de laatste speeldag van het seizoen. De Voorschotenaren kunnen in ieder geval moed putten uit de 3-1 overwinning die zij afgelopen zaterdag uit bij Vitesse Delft boekten maar ook de concurrent won van Brielle, dus deze zal ook ongetwijfeld enig vertrouwen hebben getankt. SVC ’08 gaat op bezoek bij ARC, dat al was veroordeeld tot de nacompetitie. Er wacht zaterdag dus voor de groengelen een zware klus op eigen terrein, want opponent Feijenoord is nog in de race voor de derde periodetitel. Zijn de Rotterdammers nog in mineur na de deceptie van grote broer die het landskampioenschap in eerste instantie bij Excelsior lieten glippen? Daar mogen we niet vanuit gaan. De eerdere ontmoeting in Rotterdam eindigde in een 2-1 overwinning voor SC Feijenoord. Richard Bakker maakte destijds het enige Voorschotense doelpunt.

Note redactie: er volgt nog een bijdrage van deze wedstrijd in de Krakerrr van de Week!

Zondag

1B

FC Boshuizen-Alphense Boys

Een tijdje geleden zou dit nog een leuk affiche zijn geweest in de strijd om de bovenste plek, maar inmiddels liggen de zaken anders. Alphense Boys had al een periodetitel in de voetbaltas en afgelopen zondag mochten de mannen van scheidend trainer Stefan Roodakkers zich na een knappe 1-0 overwinning bij VELO zich ook van nacompetitievoetbal verzekerd weten. Het seizoen krijgt derhalve voor de Leidenaren nog een aantrekkelijk staartje. Roodakkers liet in de media weten trots op zijn team te zijn. ,,Deze wedstrijd gaat nergens meer om”. Nou ja, uiteindelijk om de spreekwoordelijke eer en natuurlijk zou een overwinning een goede opmaat zijn om met vertrouwen de nacompetitie in te gaan. Naar verwachting zullen de vonken er aan de Boshuizerkade in ieder geval niet vanaf springen. Alphense Boys trok in december vorig jaar nog aan het langste eind door met 3-1 te winnen van FC Boshuizen.