Derde divisie

Zaterdag

Scheveningen-FC Rijnvogels

Komende zaterdag staat er een pittige uitwedstrijd op de voetbalkalender. De Vogels dienen op Houtrust aan te treden tegen de nummer 2 van de ranglijst. Een zware opgave? Op papier wel maar in dit lopende seizoen is gebleken dat de mannen van trainer Hein van Heek juist tegen de toppers hun beste wedstrijden speelden. Weliswaar werden die niet allemaal gewonnen, hoewel de zege op ASWH niet licht vergeten kan worden, maar aan het thuisduel tegen Scheveningen kunnen goede herinneringen worden bewaard. Uiteindelijk werd het een 1-1 gelijkspel daar waar de thuisclub bij de rust al met 3-0 voor had moeten staan tegen de formatie van John Blok. Maar na de magere 1-0 voorsprong kwamen de bezoekers uit het andere vissersdorp na de rust uit het niets alsnog langszij. De roodwitten zullen na de twee laatste overwinningen ongetwijfeld het nodige zelfvertrouwen hebben geput om met open vizier elk duel weer aan te gaan. Waarom ook niet tegen Scheveningen? Immers, Harkemase Boys, IJsselmeervogels en Odin’59 namen ook drie punten de bus mee in na een bezoek aan de hoogvlieger.

Eerste klasse B

Voorschoten ’97-’s-Gravenzande

De noodklok zal zo langzamerhand op sportpark Adegeest moeten gaan luiden want de groengelen verkeren met slechts 7 schamele punten samen met SVC ‘08 op een gedeelde onderste plaats. Een wereldvreemde plaats voor het team dat een aantal seizoenen geleden nog voor elke ploeg een te vrezen tegenstander was. Nu is de vrees aan de Voorschotenaren. Zeker als aanstaande zaterdag koploper FC ’s-Gravenzande op visite komt. De heenwedstrijd werd nipt met 2-1 verloren en toen was het krachtsverschil niet groot, maar vergat de ploeg van Andre Lourens de gelederen gesloten te houden tegen sluitingstijd. De huidige stand op de ranglijst spreekt echter boekdelen. Het is echter een bekend gegeven – en vaak ook bewaarheid- dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken. Het wordt tijd anders wordt de aansluiting met de onderste teams uit de middenmoot een heel zware opgave. Een zware kluif dus ook aanstaande zaterdag. Verrassingen zijn in de voetballerij echter niet uitgesloten en misschien zorgt groengeel er wel een keer voor. Een derde overwinning is in deze fase meer dan welkom. Dat moet dan wederom gebeuren op een bijveld, want door de vorst is het hoofdveld nog niet gereed. De wens was om de opening komende zaterdag te laten plaatsvinden.

Eerste klasse B

Zondag

Fc Boshuizen-TAC ‘90

Hoe komen de Leidenaren uit de winterslaap? Tegen de opponent uit Den Haag- mede hekkensluiter samen met CVV Zwervers- lijkt het op papier een driepunter voor de mannen van trainer Stefan Roodakkers te moeten worden. De kadebewoners kunnen tamelijk onbevangen aan de bak want titelaspiraties worden niet meer gekoesterd, daarvoor is het gat met koploper Leonidas (11 punten) te groot. Ook in de strijd om de periodetitel valt momenteel niets te verdienen. Alle reden dus om zonder een bepaalde druk de knikker aan het rollen te brengen en dan hopen op een hoge klassering die alsnog recht geeft op het meespelen voor een prijs. In de uitbeurt werd een 2-4 zege geboekt en in de glazen bol turend zitten er ook nu weer drie punten in. Nu moet Koning Winter ook nog meewerken. Voor zover bekend is de Leidse club nog niet rond met een opvolger van de huidige trainer voor het komende seizoen.