Zaterdag 1 april

Derde Divisie

FC Rijnvogels-Jong Groningen

Als er een regionale club snakt naar een overwinning dan is dat op zeker FC Rijnvogels. De Katwijkers bevinden zich in een vrije val, die geen einde lijkt te hebben. Ondertussen werden acht wedstrijden achtereen verloren, waarbij de nederlaag in Sneek tegen ONS van afgelopen zaterdag ook weer zwaar te verteren was. Bij een 2-0 achterstand leek de ploeg van Hein van Heek nog even de rug te rechten, maar na een derde treffer van de noorderlingen ging het boek dicht. Arno Dijkstra redde de eer nog, maar de terugreis werd niet voor het plezier gemaakt. De voorlaatste plaats doet pijn op de Kooltuin, maar nog steeds zijn er zes wedstrijden om het tij te doen laten keren. In elk geval moet Jong Almere City op achterstand blijven en moet er nog minimaal een plek worden geklommen om straks nacompetitie te mogen spelen voor lijfsbehoud. Daarbij moet wel worden aangetekend dat FC Rijnvogels de meeste verliespunten op het conto heeft staan. Komende zaterdag komt Jong Groningen naar de Eerste Mientlaan en wellicht kan er eindelijk weer eens worden gewonnen. Het is een open deur dat dit een stevige klus wordt. In het eerste duel speelden de Katwijkers verdienstelijk met 0-0 gelijk, maar de thuisploeg had wel het meeste recht op de zege. Jong Groningen speelde in de laatste vijf wedstrjden liefst vier keer gelijk. Tegen Rijnsburgse Boys werd afgelopen zaterdag een 2-0 voorsprong verspeeld. De ‘uien’ scoorden nog twee keer in de extra tijd. Twee weken eerder werden de punten gedeeld met Quick Boys (0-0). Daartussen door werd het 2-2 bij Harkemase Boys, wederom ondanks een 0-2 voorsprong. De laatste overwinning werd geboekt op 4 februari bij SteDoCo (0-4). Voor de laatste overwinning van FC Rijnvogels moeten we terug bladeren naar 21 januari. Op eigen veld werd Huizen met 2-0 geklopt.

Eerste klasse B

Voorschoten’97-Forum Sport

Er is weer licht aan het einde van de tunnel. Er gloort weer hoop. Hoop doet leven. Afijn, na de overwinning van Voorschoten’97 op Deltasport (2-1) in de voorbije speelronde is er weer zicht op de nacompetitie. De ploeg van André Lourens passeerde SVC’08 en hijgt NeptunusSchiebroek nadrukkelijk in de nek. De twaalfde plaats zou aan het einde van de rit nacompetitie betekenen en dus een herkansing voor lijfsbehoud. Zover is het nog lang niet, maar Voorschoten’97 heeft het in elk geval verre van opgegeven ondanks de aanhoudende stroom van blessures en schorsingen. Nog even terug naar zaterdag. De Adegeest-bewoners kwamen al vroeg op 1-0 uit een pingel van Richard Bakker, waarbij Hamza Chickhi kort daarvoor op onjuiste wijze was gepareerd. De aanvaller zelf maakte er 2-0 van na een verre trap van de goed keepende Stefan van der Niet. De Vlaardingers scoorden nog wel de 2-1, maar de punten bleven in Voorschoten achter. Lourens: ,,Er was maar een ploeg die de drie punten verdiende en dat was Voorschoten’97. Er is keihard gewerkt en we hebben ook gebruik gemaakt van het gemopper bij de tegenstander. Ook van het feit dat we weer op het hoofdveld terecht konden. Na de snelle 1-0 kwamen veel mensen de kantine uit om ons te steunen. Dat helpt ons. Wel is het kunstgrasveld ook de veroorzaker van de opgelopen blessure van Ceyhun Isik. Ik had liever nog even wat weken getraind op het veld om zo te kunnen wennen, maar de spelersgroep wilde dolgraag op dit veld spelen in plaats van het bijveld. Helaas kreeg Hamza Apaydin een lullige tweede gele kaart en hem moeten we ook missen tegen Forum Sport. Zo blijft het puzzelen voor ons. Maar goed, we leven weer. Of Forum Sport ons kan helpen? Ik denk dat de hele club mij gunt dat Voorschoten’97 wint, maar ze gaan het op zeker niet weggeven. We zullen het zelf moeten doen.” De trainer doelt uiteraard op de wedstrijd van komende zaterdag. Lourens werkte lange tijd in Voorburg en speelt dus tegen zijn oude club. De komende tegenstander staat in de middenmoot, maar doet het wel uitstekend in de derde periode. Het mag dus duidelijk zijn dat de groen-gelen weer vol aan de bak moeten. ,,Een over-mijn-lijk-mentaliteit hebben we sowieso nodig in het restant van de competitie. In elk geval hebben we het wel weer in eigen hand en dat moeten we nu vasthouden”, aldus de optimistische Lourens.

Zondag 2 april

CVV Zwervers-FC Boshuizen

De Leidse ploeg liet zich niet van de beste kant zien afgelopen zondag. Vooral in de eerste helft voetbalde de ploeg van Steef Roodakkers alsof het ging om een onbeduidend campingtoernooitje. Poortugaal profiteerde en won uiteindelijk met 1-3 en doet nu volop mee in de strijd om de derde periodetitel. Daarin speelt de Leidse equipe geen rol. Daarnaast passeerde VELO FC Boshuizen en dus zijn de Boshuizerkade-bewoners nu terug te vinden op de vierde positie. Poortugaal heeft nog een achterstand van vijf punten op plek vier. De Leidenaren hebben nog steeds de nacompetitie als doel gesteld, maar dat betekent wel dat de resterende zes wedstrijden moeten worden aangegrepen om het heilige vuur weer in het spel te leggen. Opvallend is dat FC Boshuizen van de zes nederlagen al vijf keer onderuit ging op eigen bodem. Uit gaat het derhalve een flink stuk beter en dat treft want komende zondag wacht een duel op verplaatsing. CVV Zwervers is de gastheer en die ploeg heeft serieuze problemen onderin. De nummer laatst heeft al een achterstand van acht punten op de veilige tiende plaats, waar nu het Rotterdamse VOC terug te vinden is. Met het oog op de eerste nacompetitieplek is er een kloof van vijf punten in het voordeel van Laakkwartier. In de derde periode, waarin FC Boshuizen vier punten vergaarde uit drie wedstrijden, heeft CVV nog geen punt gepakt. Toch zal het geen appeltje-eitje worden voor Roodakkers en de zijnen, gezien de eerdere tweestrijd. In Leiden werd het namelijk 0-1 en dus zullen er wel revanchegevoelens heersen bij de huidige nummer vier van de ranglijst. Nog even terug in de archieven: vorig seizoen won FC Boshuizen thuis met 5-3, maar in Capelle aan de IJsel werd het 2-0 voor de ploeg die bewoners is van sportpark Couwenhoek.