DERDE DIVISIE

ZATERDAG

JONG VOLENDAM-FC RIJNVOGELS

Aanstaande zaterdag strijken de Rijnvogels neer in Volendam. Niet voor een toeristisch uitstapje naar de trekpleister voor veel toeristen, maar weer voor een duel in ‘the struggle for life’. Dat is het inmiddels week in week uit voor de roodwitten. Een van de laatste van de drie mogelijkheden om een rechtstreekse ongewilde uitstap uit de 3e divisie te doen. Het zijden draadje waaraan het team van trainer Hein van Heek bungelt, rafelt steeds verder. In de heenwedstrijd op de Kooltuin maakten de Katwijkers al kennis met het talentvolle team van de Volendammers en verloren terecht met 0-2. De komende opponent heeft zich inmiddels op een gedeelde vierde plaats, samen met Scheveningen, genesteld en is ook nog volop in de race voor de derde periodetitel. Kortom het zal een zware dobber worden in het vissersdorp. Kunnen de Vogels de reddingsboei vinden die drie broodnodige punten op levert? Het wordt de komende drie wedstrijden pompen of verzuipen. Kunnen de Rijnvogels zich vastklampen aan het gegeven dat staartploegen aan het einde van het seizoen dikwijls verrassend uit de hoek kunnen komen? Een verrassing zou uitermate welkom zijn. De laatste uitzege werd recent geboekt op SteDoCo (1-3). Een weer plezierige terugreis is eigenlijk noodzaak om zicht te houden op een ontsnapping.

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ’97-NEPTUNUS/SCHIEBROEK

Voor de Voorschotenaren alweer een wedstrijd tegen een mededegradatiekandidaat. Afgelopen zaterdag kon er bij de uitwedstrijd tegen eveneens medehekkensluiter SVC ’08 niet worden gewonnen en speelden de beide tot rechtstreekse degradatie of eventuele nacompetitie veroordeelden teams tegen elkaar met 2-2 gelijk. Het was pas het eerste puntje voor de ploeg van André Lourens op vreemde bodem (!). Zaterdag komt Neptunus/Schiebroek op bezoek op sportpark Adegeest. Zowel de gasten als de thuisclub delen met gezamenlijk SVC ’08, na afgelopen zaterdag, de niet benijdenswaardige drie onderste plaatsen. ARC staat daar ruim boven, maar de Alphenaren zijn er al zeker van dat de competitie noodgedwongen moet worden verlengd. Spanning ten overvloede onderaan de competitieladder voor wat betreft de andere p/d-plek en de twee ploegen die rechtstreeks wegvallen naar de tweede klasse. Drie wedstrijden restten er de groengelen nog om het maximaal haalbare, de nacompetitie, te halen. In de uitbeurt werd er met 4-1 van de komende opponent verloren. Een revanche zou in dit stadium voor de equipe van Lourens meer dan welkom zijn. Gaat de hoofdklasser van weleer op eigen bodem de drie punten voor zich opeisen? Het zal moeten..

EERSTE KLASSE B

ZONDAG

FC BOSHUIZEN-VOC

De mannen van de Boshuizerkade hebben nog enige perspectieven op een toetje na het reguliere seizoen. In de competitie is er nog altijd de kans om via een goede klassering een vervangende periodetitel in de wacht te slepen en in de strijd om de derde periode schuilen er ook nog mogelijkheden omdat Leonidas al een periode in de tas heeft. De Leidenaren hijgen samen met TAC ’90, VELO en de tegenstander van komende zondag de koploper in de derde periode, Poortugaal, in de nek. Voorlopig eerst zondag in eigen huis de drie punten maar zien te veroveren. In de heenwedstrijd was het er maar eentje omdat beide teams de buiten middels een 3-3 gelijkspel broederlijk deelden. Of het zo relatief makkelijk zal gaan als afgelopen zondag uit bij Nieuwerkerk is de vraag, maar de  0-2 zege moet vertrouwen hebben gegeven voor een goed resultaat zodat het nabije einde van het seizoen nog leuk kan worden voor de blauwgelen. De ploeg van Steef Roodakkers speelt na het duel tegen de Rotterdammers nog een uitwedstrijd tegen VELO en Alphense Boys, dat het kampioenschap inmiddels uit het hoofd heeft gezet, komt op de slotdag nog naar Leiden toe.