Zaterdag

1B

Vitesse Delft-Voorschoten ’97

Voorschoten ’97 haalde afgelopen zaterdag dankzij een enorme krachtsinspanning tegen mededegradatiekandidaat Neptunus/Schiebroek de belangrijke drie punten binnen. De groengelen wisten een 0-2 achterstand in een 3-2 zege om te buigen. En dat terwijl de Rotterdammers de wedstrijd al op slot hadden moeten gooien. Dat gebeurde dus niet. Een belangrijke impuls dus voor de Adegeest-bewoners om aanstaande zaterdag op sportpark Tanthof-Zuid bij Vitesse Delft aan de aftrap te beginnen.

Voor de Delftenaren staat er niets meer op het spel, die hebben zich al lang en breed veiliggespeeld. De druk ligt bij de mannen van trainer André Lourens. Los van het feit dat de eerder geleden 0-1 nederlaag kan worden weggepoetst door revanche te nemen, geldt nu meer dan ooit dat winnen een must is om de nacompetitie te halen. Want op de laatste speeldag komt Sportclub Feijenoord naar Adegeest en aangezien de Rotterdammers ook nog kans hebben op de titel is het wel zo prettig als in Delft goede zaken worden gedaan. Medestrijder voor een P/D-plaats en om eventuele rechtstreekse degradatie te voorkomen, SVC ’08, krijgt subtopper Brielle op bezoek. Een gunstige uitslag zou voor de Voorschotenaren ’97 zeer welkom zijn, maar het is zaak om zelf te winnen. Rode lantaarndrager Neptunus/Schiebroek krijgt ARC op visite, de ploeg die inmiddels ook tot P/D-voetbal is veroordeeld. Kortom, in de onderste regionen van de 1e klasse B druipt de spanning er vanaf.

Zondag

1B

VELO-FC Boshuizen

Ook in de zondagse eerste klasse zit het venijn in de staart. De prijzen zijn nog niet verdeeld en de kadebewoners zijn evenals VELO nog volop in de race voor de derde periode. Mogelijk is er nog een achterdeurtje op een ander front en dat is eventueel een vervangende periodetitel voor de geelblauwen. De uitwedstrijd in Wateringen zal op voorhand geen gemakkelijke worden. De gastheren hebben op de competitieladder slechts één punt minder dan de Leidenaren, dus van enig krachtsverschil lijkt nauwelijks sprake. Voor de equipe van trainer Stefan Roodakkers geldt tevens dat de destijds geleden nederlaag genivelleerd dient te worden. Eerder dit seizoen ging FC Boshuizen namelijk op eigen veld met 2-3 onderuit tegen VELO. Sean Armitage, die voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld met een hamstringblessure, en Mike Bekooij zorgden voor de Leidse doelpunten. Afgelopen zondag werd er met 3-0 van VOC gewonnen na een prima eerste helft die vertrouwen moet geven voor het duel van aanstaande zondag. Bij winst is een prijs binnen voor de Leidse ploeg en volgt er nog een toetje op een andermaal goed seizoen.