FC RIJNVOGELS/ACHILLES VEEN

Hoofdklasse A- Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen voor de roodwitten. Een tegenstander waar slechts een keer in de historie de degens mee werden gekruist en aan die wedstrijd bewaren de Vogels geen prettige herinnering. Vijf seizoenen geleden werd er in de nacompetitie gestreden om promotie naar de Hoofdklasse. Op de Kooltuin bleken de Brabanders met 0-2 te sterk zodat de deur naar een etage hoger dicht klapte. Nu dus een hernieuwde kennismaking met het team dat vorig seizoen aan het eind van de rit tekort kwam om te promoveren. Op basis van dit gegeven rekenen de insiders de Veners dan ook tot een van de titelkandidaten evenals dat men dit van de Rijnvogels verwacht.

Tot op heden, het seizoen is nog jong, maakte geen van beide teams de indruk dat dit stempel hen terecht werd opgedrukt. Achilles behaalde vier punten maar dat zijn er nog altijd twee meer dan de thuisclub die nog naarstig op zoek is naar het juiste ritme dat in oefenduels wel werd gevonden. Da laatste uitwedstrijd bij Swift leverde dan weliswaar een zwaar bevochten puntje op maar dat was niet het gevolg van een behoorlijk gespeelde wedstrijd. De Amsterdammers, dat is dan ook weer waar, hebben geen kinderachtige ploeg getuige het feit dat Vitesse uit het KNVB-bekertoernooi werd geknikkerd (!). Tijd voor de equipe van Hein van Heek om voor het thuispubliek ,dat naar de eerste overwinning snakt, eerst eens een driepunter op het wedstrijdformulier aan te laten tekenen.

FC BOSHUIZEN-POORTUGAAL

Eerste klasse B- Aanstaande zondag staat de ouverture van de zondag eersteklassers voor de deur. Aan de Leidse kade wacht Poortugaal, een oude bekende uit voorgaande jaren. Het team van onder de rook van Rotterdam hield vorig seizoen de balans tegen de Leidenaren in evenwicht met dien verstande dat het in de sleutelstad won (1-3) en thuis de punten aan FC Boshuizen moest laten (0-2). De kadebewoners draaiden overigens een goed seizoen, maar promotie zat er aan het einde van de rit via de nacompetitie helaas net niet in. Toch haalde de ploeg dikwijls een hoog niveau en was een prijs toch eigenlijk wel op zijn plaats geweest.

Tijdens de afgelopen oefencampagne werd nog niet duidelijk waar het team precies staat. Een 8-1 nederlaag tegen Ter Leede moet niet als maatstaf worden gezien maar meer als een incident. Afgelopen zaterdag speelden de blauwgelen de bekerderby tegen stadsgenoot DoCoS en bleef het op 0-0 steken. Veel balbezit, de defensie stond goed maar de productiviteit ontbrak in het team waarin de weer terug naar het oude nest terug gekeerde Rick Arnoldus, Mike Bekooy (zware enkelblessure) en Mehmet Güngor ook nog afwezig waren. Ook het Columbiaanse talent Steven Prétel waar veel van wordt verwacht ontbrak nog.

De nieuwe, ervaren trainer Jasper de Muijnck –voorheen o.a. Quick Boys en Ter Leede- heeft in potentie een selectie waarmee hij toch met zijn team een rol van betekenis moet kunnen spelen. Vorig seizoen waren Leonidas en Alphense Boys een maatje te groot. De verwachting is gerechtvaardigd dat FC Boshuizen in deze voetsporen moet kunnen gaan treden. De eerste stap kan zondag worden gezet. Om 14.00 uur gaat de bal rollen.