HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 leeft nog ondanks puntendeling

Voorschoten’97 leeft nog ondanks puntendeling

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Een niet onlogische puntendeling was het gevolg van twee ploegen die niet mochten verliezen maar ook moesten winnen. De twee staartploegen, het Scheveningse SVC′08 en Voorschoten’97, deelden zaterdagmiddag broederlijk de punten in de belangrijke wedstrijd in de kelder van 1B. Met 2-2 stapte beide ploegen na negentig minuten van het veld. Het betekende het eerste competitiepunt van de Voorschotenaren in een uitwedstrijd. Met het gelijkspel schoten beide clubs weinig op. Voorschoten-trainer André Lourens vond dat zijn ploeg te weinig had gekregen. ,,Ik heb het gevoel dat we twee punten hebben verloren. In de eerste vijf minuten waren we nog niet wakker , daarna hebben we voldoende kansen gehad om de wedstrijd te beslissen.”

De openingsfase was voor de Scheveningers, waarin Voorschoten doelman Stefan van der Niet  zijn ploeg voor een snelle achterstand behoedde. De bezoekers overleefden de openingsfase waar SVC’ers Michael de Niet en Steve de Ruiter namens de thuisclub drie grote kansen om zeep hielpen. De ploeg van trainer Lourens moest een kwartier wachten op de eerste mogelijkheid. Beide ploegen die het leiden van balverlies tot kunst aan het verheffen waren, hielden het wel spannend. Hamza Chikhi schoot zijn ploeg halverwege de eerste helft verrassend op voorsprong (0-1). De beste en gevaarlijkste aanvaller van de groengelen werd geholpen door een blunder van Colin de Ruiter af te straffen.

Kort na de openingstreffer voorkwam doelman Van der Niet de gelijkmaker. De bezoekers konden alsnog niet lang genieten van de voorsprong. Flankspeler De Niet, die al wat kansen had laten liggen, schoot de thuisclub naast de gasten (1-1).  De sleurende Tim Koning was kort na de gelijkmaker  niet gelukkig in de afronding. Binnen de minuut had de aanvaller zijn ploeg weer op voorsprong kunnen schieten. De ploeg van Lourens speelde zich na een matige start beter in de wedstrijd, met een hoofdrol op het middenveld voor Richard Bakker.

Alweer een zwakke opening kostte Voorschoten direct na rust een tegentreffer (2-1).  De Ruiter kopte een assist van Daryll Schaap knap binnen, waarbij de Voorschotense goalie niet geheel vrijuit ging. De Voorschotenaren moesten in de achtervolging en kreeg via Koning en Chikhi kansen om de gelijkmaker op het scorebord te doen laten verschijnen. Halverwege de tweede helft kwam de verdiende gelijkmaker alsnog. Bakker schoot een strafschop onberispelijk binnen (2-2). Groen-geel trok het initatief naar zich toe en kreeg de betere kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Ook de thuisclub was vlak voor tijd dichtbij de zege, maar SVC-er De Niet miste gelukkig voor de Voorschotenaren de kans op de 3-2. De volgelingen van Lourens kwamen in de slotfase eveneens in de buurt van de overwinning, maar het bleef bij de puntendeling. Een juiste weerspiegeling toch wel van de onderlinge krachtsverhouding. Beide teams komen nu op veertien punten uit en dat zijn er evenveel als Neptunus/Schiebroek dat kansloos verloor van Forum Sport.

Trainer Lourens was over de eerste helft niet te spreken maar zag een strijdbaar Voorschoten in de tweede helft. ,,De wilskracht van die jongens is groot. Dat is het hele seizoen eigenlijk al zo. En dat is best knap, want we hebben toch aardig wat tikken opgelopen dit seizoen.”

Sterkhouder Bakker was na afloop niet ontevreden. ,,Ik kan met de uitslag wel leven maar had natuurlijk liever de drie punten gepakt. We kwamen in de openingsfase erg goed weg. Het was vanmiddag knokken en strijden. De wedstrijd verdiende zeker niet de schoonheidsprijs. Volgende week tegen Neptunus moeten we de punten pakken. Bij winst kunnen we een goede stap zetten richting de nacompetitie.”

Twee van de drie ploegen zijn straks het haasje en de derde mag zich op gaan maken voor de nacompetitie. Voorschoten’97 heeft de zaken in eigen hand, maar het draadje is en blijft dun.

Basisopstelling Voorschoten’97: Stefan van der Niet,  Sem Simonis, Hamza Apaydin, Peer van Paassen,  Ceyhun Isik, Lesley van Hemert,  Youri Looyestijn, Richard Bakker, Tim Koning, Qendrim Gashi, Hamza Chikhi.

Foto’s: met dank aan Frans de Best/Haaglandenvoetbal.nl