FC Rijnvogels heeft zijn selectie voor volgend seizoen versterkt met Ivailo Staal. De 22-jarige middenvelder laat Westlandia, dat mee doet om promotie naar de Tweede Divisie, achter zich om een nieuw avontuur te beginnen in Katwijk bij de huidige nummer veertien van de Derde Divisie Zaterdag.

FC Rijnvogels heeft met Staal zijn tweede aanwinst voor komend seizoen in huis. Nadat de club eerder de komst van doelman Jeffrey Verkerk bekend maakte, is het nu de beurt aan Staal. De 22-jarige speler vertrekt bij Westlandia om ruim dertig kilometer verderop zijn loopbaan als voetballer voort te zetten. Daar wordt hij overigens wel direct in het diepe gegooid, want Staal is niet gehaald als middenvelder. Hij wordt door zijn nieuwe club gezien als een verdediger en gaat dan ook van positie verhuizen.

Staal heeft in het verleden al de nodige clubs versleten. Hij kwam in de jeugdopleiding onder andere uit voor Sparta Rotterdam en ADO Den Haag, maar een echte doorbraak bleef uit. Via Haaglandia kwam hij bij Westlandia terecht. Na de zomer komt FC Rijnvogels op dat lijstje erbij.

Tegenover de komst van Staal staat het vertrek van twee andere spelers. Aan het einde van het seizoen zullen zowel Jop Verhagen als Ogür Kaya FC Rijnvogels gaan verlaten. Beide talentvolle spelers willen wekelijks spelen en dat is dit seizoen niet het geval. Er is daarom in goed overleg met de TC besloten om voor het volgende seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe club.

Bron: Tweede Divisie en FC Rijnvogels