Eerste klasse B (zaterdag)- Brielle wordt door menige volger van de eerste klasse gezien als een van de best voetballende ploegen. Toch nam Voorschoten’97 brutaal aan de leiding voor de pauze en met wat meer zorgvuldigheid in de afwerking, had er op zeker meer in gezeten in de eerste vijfenveertig minuten. Het bleef bij 0-1 en die marge bleek te gering. Na de pauze kwam Brielle op gelijke hoogte en binnen no-time volgden er nog drie treffers voor de thuisploeg. Daarna vond de nummer vier het welletjes en kon de nummer laatst nog wat terug doen: 4-3. Onderin veranderde er weinig. Neptunus/Schiebroek verloor ook en SVC’08 pakte een punt, maar heeft nog altijd maar twee punten meer dan Voorschoten’97. Wel was het resultaat van de fusieclub opmerkelijk, omdat het koploper ‘s-Gravenzande ontmoette.

Voorschoten’97 trad aan zonder Jordy Manuputty. De middenvelder is sinds afgelopen week op wereldreis en mist het restant van het seizoen. Michael Owel is om uiteenlopende redenen ook al enige tijd niet meer inzetbaar en de nog niet geheel fitte Hamza Chicki kon pas laat invallen. Hamza Aypadin bleef aan de kant met een schorsing aan zijn broek. Het weerhield Voorschoten’97 er niet van om prima voor de dag te komen in de eerste rondgang.

Youri Looyestijn over de beste fase van zijn team. ,,We hadden het betere van het spel en de 0-1 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Ik draaide open en kon uithalen. Dat was een ingeving. Schiet maar eens. Lekker natuurlijk dat we zo op voorsprong kwamen. In de eerste helft gaven wij verder weinig weg en Tim Koning kreeg twee kansen om ons te helpen aan een extra ruggensteuntje. De 0-2 bleef helaas uit, maar we gingen met een prima gevoel rusten.”

Na de rust en nog niet ver in de tweede rondgang keek Looyestijn naar het scorebord en hij kon het nauwelijks geloven. Het was 4-1 inmiddels en dus was de wedstrijd gelopen. ,,We hebben deze pot in een minuut of acht weggegeven. De eerste twee goals waren identiek. Vanaf links kwamen ze door, de achterlijn werd gehaald en de spits kon twee keer intikken. Ik weet eigenlijk niet meer hoe die andere goals gingen. In elk geval werden we opeens uit elkaar gespeeld en dan ben je vanuit het niets kansloos. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, maar het overkwam ons wel. Wel moet ik zeggen dat het ons ook niet mee zit. In de rust bleek dat Koning niet verder kon en niet ver in de tweede helft moest ook Chris de Lange met een liesblessure naar de kant. We zitten al niet erg goed in de spelers en zo werd het dus nog krapper.”

De thuisploeg geloofde het wel en daardoor kon Voorschoten’97 alsnog terug krabbelen. Met wat meer fortuin zat er zelfs nog een 4-4 score in. Zo raakte de ingevallen Chicki de lat en ook Richard Bakker was dichtbij een treffer. Looyestijn: ,,Op een voorzet van Bakkertje kon ik de 4-2 maken en Peer (van Paassen, red.) maakte er zelfs 4-3 van. Maar het kwam allemaal te laat en zo stonden we weer met lege handen. Het is ons duidelijk dat het weer wat lastiger is geworden, maar de drie ploegen onderin zitten nog wel dichtbij elkaar. Bij winst hadden we ook op plaats 12 kunnen staan. Uiteraard blijven we voor die stek gaan. De eerste helft gaf toch weer houvast tenslotte.”

De ex-speler van onder meer ARC speelt volgend seizoen niet meer bij Voorschoten’97. ,,Dat heb ik de club aangegeven. Er is niets mis met de club en ik heb het ook naar mijn zin, maar ik wil wel elke week spelen en dat gebeurt nu niet. De trainer maakt andere keuzes en dat is zijn goed recht, maar ik wil gewoon spelen. Natuurlijk blijf ik er voor knokken en ik hoop dat ik met deze twee goals weer meer speelruimte krijg. Ja, ik ben bij clubs op gesprek geweest. Bij ARC, Koudekerk en TAVV. Dat ga ik nu op een rijtje zetten voor mezelf.”

Volgende week is Aypadin terug van een schorsing, maar dan ontbreekt Simonis vanwege wintersport. Donovan Valies kreeg een gele kaart in Brielle en zal ontbreken tegen Deltasport. Het meespelen van Koning en De Lange is allerminst een zekerheid. De Vlaardingers staan zesde en sluiten de rijen van de kopgroep.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Isik, De Lange, Simonis, Valies, Van Paassen, Bakker, Blazquez, Constancia, Looyestijn, Koning.