Tweede klasse C (zaterdag)- Voor Danny Maaskant was het niet het meest plezierige weekend. Met DoCoS verloor de routinier kansloos met 3-0 van Die Haghe. ‘Zijn’ Feyenoord kwam niet verder dan een gelijkspel tegen VVV Venlo en op zondag stond hij toch wat later op dan gepland nadat hij even flink was gaan stappen na zoveel ellende. Uiteindelijk toont Maaskant zich zoals altijd weer een vent de volgende dag en zo kan hij met name de verloren wedstrijd tegen de nummer twee achter Lugdunum nog even de revue laten passeren.

,,Ik denk dat wij in zijn geheel niet in de zestien zijn geweest. Dan kan je dus moeilijk scoren. We creëerden werkelijk helemaal niets en werden op alle fronten afgetroefd. Dat had heel veel te maken met onszelf, maar ik wil Die Haghe ook niet tekort doen. Dat is geen wereldploeg, maar alles wat ze doen gaat met de nodige overtuiging en daar hadden we niets tegen in te brengen. Zij kleunden erin, wonnen de duels en hadden ons bij de keel. Ik geloofde echt in een goed resultaat, maar reëel gezien heeft dat er geen moment in gezeten.”

Trainer Nico van der Salm was bijna ontdaan na het zien van de verrichtingen van zijn ploeg. ,,Dat vind ik niet zo gek. Het sloeg werkelijk nergens op wat we lieten zien. Voor de 1-0 ging er al vijf tot zesmaal van alles fout en zo riepen we de ellende over onszelf af. We hebben de trainer, staf en elkaar in de steek gelaten en dat is een trieste constatering. Het was eigenlijk zonde van mijn/onze tijd. Wat een ontzettend slechte vertoning van onze kant.”

Na net nog geen halfuur opende Sebastiaan van der Starre de score. Zes minuten voor het einde van de eerste helft kreeg DoCoS weer geen vat op dezelfde speler en de 2-0 was op dat moment even logisch als terecht. De Leidse ploeg kon zich na de onderbreking niet oprichten en moest nog een derde treffer toestaan. Nu mocht Sander de Jong zich laten feliciteren.

Van der Salm draaide er niet omheen. ,,De slechtste vertoning sinds dat ik bij de club zit. Wat een drama. Er was geen bezieling en hoofdzakelijk werden er verwijten gemaakt naar elkaar. Die Haghe vrat het gras wel op en wij gingen daar niet in mee. Zo speel je een kansloze wedstrijd en daar kan ik met mijn pet niet bij. Met de 3-0 komen we nog goed weg. Ik heb woorden benut na afloop waarvan ik niet wist dat ik ze in mijn vocabulaire had.  Nee, dit was een hele vervelende middag.”

Maaskant: ,,Niemand stond ook op bij ons om de zaken om te draaien. Het was negentig minuten lang ergernis. De moedeloosheid maakte zich meester van de ploeg. Normaal gesproken vormen we altijd een team, maar dat kwam er nu niet van. Tot nu draait het gewoonweg minder dan vorig seizoen. Destijds maakten we bijvoorbeeld vaak nog een late treffer en zat het meer mee. Nu blijven de resultaten wat achter en dat merk je aan het team.”

In die zin gelooft de centrale verdediger erin dat er volgende week een ideale teenstander wacht. ,,UVS komt naar ons toe en die wedstrijd kunnen we benutten om ons te revancheren. UVS zit ook in een mindere fase en zij zullen er hetzelfde over denken, maar die pot moeten we aangrijpen om deze zeperd weg te poetsen. Op zaterdagavond ben ik met neefje Kenneth (centrale verdediger bij UVS) en met enkele andere UVS’ ers en Pieter Maat op stap geweest. We komen soortgelijk uit dit weekend met een gevoelige nederlaag op zak en dus kan het wel een leuke pot worden volgende week. Zij hebben diverse blessures, maar die hebben wij ook gehad in de voorbije weken. Chris van Empel en Rowin Peet zijn weer terug, maar daar staat tegenover dat Melvin Zweistra er waarschijnlijk weer voor langere tijd uit is. Hij viel fors geblesseerd uit tegen Die Haghe. Sven Ravensbergen zou in de basis beginnen, maar hij viel weg in de warming-up. Al met al spelen we dit seizoen telkens in een aangepaste opstelling en dat is ook niet bevorderlijk, maar daar moeten we nu eenmaal mee dealen.”

Maaskant, als verdediger sinds jaar en dag vaak koppend ook sterk in aanvallende zin, erkent ook een ander probleem bij zijn ploeg. ,,We ontberen creativiteit en diepgang. Dan kom je dus moeilijk tot kansen, laat staan doelpunten. Wat dat betreft heb ik genoten van Lugdunum toen we tegen ze speelden. Zij spelen echt in hun kracht en benutten de creatieve spelers op een uitstekende manier. Ik had niet verwacht dat ze het zo goed zouden doen, maar met wat extra kwaliteit aan boord kom je ver in deze klasse. Het wordt tijd dat wij ook meer gaan laten zien de komende weken.”

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maaskant, Knijnenburg, Peet, Overvliet, Joubij, Zweistra, Slingerland, Van Empel, De Ridder.

Foto’s: R. van Abswoude