Tweede klasse C (zaterdag)- Na een eerste helft waarbij de formatie van Nico van der Salm vrijwel onophoudelijk  het betere van het spel had, viel de Leidse ploeg uiteindelijk ver terug. DoCoS wist de punten niet in eigen huis te houden (2-3) tegen DSO en zakt door de tweede nederlaag op rij naar een negende plaats op de ranglijst.

Het eerste gevaar kwam van Mitchel Klein, die een goede wedstrijd zou spelen. De aanvaller werd met een uitstekende pass diep gestuurd door Joshua Overvliet, probeerde met een lob de keeper te passeren maar zag zijn inzet op de doellijn verdedigd worden. De thuisploeg bleef druk houden op het doel van de ploeg uit Zoetermeer. Uit een corner zag puntspeler Chris van Empel zijn schot over het doel eindigen. Van Empel had het vizier nog niet op scherp, want de spits miste daarna een paar grote kansen met het hoofd en z’n rechtervoet.

Na een klein kwartiertje spelen kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Een goede aanval over rechts eindigde bij linksbuiten Tim Lamboo. Hij zag zijn inzet in de handen van DoCoS keeper Mitchel van Abswoude eindigen. Na goed werk van Overvliet op het middenveld was het Lars de Ridder die met een voorzet zijn collega’s in de voorhoede probeerde te bereiken, maar dit mislukte. Enkele minuten later mocht De Ridder aanleggen voor een vrije trap. Met een goede voorzet werd Van Empel bereikt, die ditmaal zo scherp was als een mes en met een bekeken kopbal het speeltuig achter de DSO doelman kon knikken. Vlak voor rust was het nog even billenknijpen voor de DoCos defensie. Middenvelder Hagi zag zijn schot net naast de paal eindigen en in de blessuretijd was de gelijkmaker bijna daar, maar Van Abswoude reageerde attent op de inzet van Lamboo.

Na de rust was het binnen een aantal minuten duidelijk dat DSO meer wilde. De bezoekers gingen hoog druk zetten en dit leidde binnen vijf minuten al tot de gelijkmaker. Na een goede actie van Hagi kon de volledig vrijstaande Jeroen Heijt tekenen voor de gelijkmaker. De Zoetermeerse formatie kreeg de smaak te pakken en ging op zoek naar de voorsprong. Binnen tien minuten kon de goed spelende Lamboo de 1-2 op zijn naam schrijven en Hagi kon vervolgens met een fraaie solo de 1-3 voor zijn rekening nemen. De thuisploeg probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd na de demarrage van de bezoekers. Klein bereikte met een steekpass De Ridder en de buitenspeler stond garant voor de aansluitingstreffer. De gastheren probeerden met een slotoffensief er een gelijkmaker uit te slepen, maar in vergelijking met vorig jaar, toen DoCos een achterstand omzette in een zege,  gaf de DSO defensie geen krimp.

DoCoS middenvelder Overvliet over het verlies: ,,Een hele goede eerste helft liet zich volgen door een zwakke tweede helft. DSO ging hoger druk zetten en wij hadden daar blijkbaar moeite mee. We lieten ons afbluffen en verloren te veel duels. In de omschakeling zijn ze dan gevaarlijk met die snelle gasten voorin. Maar wij hadden het de eerste helft al op slot moeten gooien. Na z’n goede eerste helft moet je met 3-0 voor staan.”

Klein was het daar volkomen mee eens. De voorbereider van de tweede Leidse goal vertelt: ,,De tweede helft beginnen we te zwak en geven we binnen 20 minuten drie doelpunten weg. Je gaat alles of niets spelen en hoopt nog op een gelijkmaker. Vorig jaar sleepten we er een overwinning uit dus we wisten dat we het wel konden, maar vandaag zat het er niet in. Het is nog vroeg in het seizoen maar ik had wel op meer punten gehoopt. Vandaag zat ik er lekker in, hoewel de eerste helft ook van mij beter was dan de tweede. We gingen te veel de lange bal spelen en dat is jammer.”

 

DoCoS-DSO 2-3 (1-0). 34. Van Empel 1-0, 51. Heijt 1-1, 67. Lamboo 1-2, 73. Hagi 1-3, 76. De Ridder 2-3.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Steven Knijnenburg, Rowin Peet, Joshua Overvliet (74. Sven Ravensbergen), Simon Jouby, Thomas Goebel (87. Pieter Maat), Lars de Ridder, Chris van Empel, Mitchel Klein.

Foto’s: R. van Abswoude