HomeDerde klasseDoCoSSimon Joubij (DoCoS) doet oude club Voorschoten '97 pijn (plus podcasts)

Simon Joubij (DoCoS) doet oude club Voorschoten ’97 pijn (plus podcasts)

-

,,Ik ga zo even mijn excuses aanbieden in de kantine”, lachte DoCoS-middenvelder Simon Joubij na de 0-3 overwinning op Voorschoten ’97. Door zijn twee doelpunten (0-2 en 0-3) in de tweede helft, deed hij zijn oude club veel pijn.

De 26-jarige Joubij speelde twee seizoenen geleden nog in Voorschoten, maar wilde destijds ‘wel weer wat anders’. ,,Ik speelde al sinds de C’tjes hier, dus dan is het ook wel leuk om een keer ergens anders heen te gaan. En bij DoCoS speelden behoorlijk wat vrienden van mij. Het was bovendien een leuke groep.”

Hoewel DoCoS organisatorisch het beste stond over de hele wedstrijd, was de overwinning misschien een beetje geflatteerd. In de eerste helft kreeg de thuisploeg namelijk drie honderd procent kansen via Peer van Paasen, Hamza Chikhi en Donovan Valies, nadat spits Jorrit Bouwmans de score al in de vijfde minuut had geopend.

Na de pauze stond het beter bij DoCoS achterin en wachtte de ploeg van trainer Nico van der Salm op het juiste moment. Joubij sloeg twee keer toe. ,,We hebben de kansen niet afgemaakt”, concludeerde trainer André Lourens. ,,Dat blijft toch wel een probleem bij ons, maar ook achterin moeten we beter verdedigen. Vooral bij dode spelmomenten moeten we slimmer omgaan met het feit dat we vaak minder duelkracht in de ploeg hebben dan de tegenstander. Daar blijven we op trainen.”

Dankzij de zege stijgt DoCoS naar een plek in de middenmoot, Voorschoten staat na de degradatie van vorig seizoen uit de eerste klasse nu elfde in de tweede klasse. Willen de manschappen van Lourens niet opnieuw in degradatieproblemen komen, dan moeten er snel overwinningen gaan volgen.

Beluister hier de podcasts met – in volgorde – trainer André Lourens en verdediger Donovan Valies van Voorschoten ’97 en met trainer Nico van der Salm en middenvelder Simon Joubij van DoCoS.

Voorschoten ’97: Quax, Simonis (60. Blazquez), Kharbouch, Manuputty (67. Koning), Koek, Valies, Van Paasen, Bakker, Chikhi, Constancia, Guijt.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Maaskant, Knijnenburg, Overvliet, Siere (82. Maat), Goebel, Zweistra (72. Van Meegen), De Ridder, Joubij, Bouwmans (75. Gonlag).