HomeDerde klasseDoCoSTAVV zorgt voor grotere problemen bij DoCoS

TAVV zorgt voor grotere problemen bij DoCoS

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In de tiende speelronde stonden zaterdagmiddag TAVV en DoCoS, voor het eerst in hun clubgeschiedenis, in competitieverband tegenover elkaar. De ploeg van de scheidende TAVV trainer Niels Slottje (stopt aan het einde van het seizoen, red.) smaakte het genoegen om de spannende wedstrijd in de slotfase winnend af te sluiten (2-1). De gastheren zijn na de vierde achtereenvolgende zege, waarin de Aardam-West ploeg veertien maal tot score kwam, bezig aan een stevige opmars. Ook na de nederlaag  tegen gastheer TAVV maakt DoCoS-trainer Nico van der Salm zich vooralsnog geen grote zorgen. De geplaagde oefenmeester, die nog steeds niet over een vijftal vaste waarden kan beschikken,  zocht na afloop hoofdschuddend de kleedkamer op.

De Leidenaren hadden immers kort na rust twee dotjes van kansen laten liggen, om de voor rust verkregen 0-1 voorsprong, naar een grotere marge te tillen. De Morsclub kreeg in de tweede helft de rekening gepresenteerd, en verloor net als vorige week tegen UVS in de slotfase alsnog de wedstrijd. DoCoS, dat uit de laatste vier wedstrijden een punt sprokkelde, is in de gevarenzone beland.

Beide goed voetballende ploegen speelde zo snel als mogelijk vooruit, waardoor het tempo in deze aantrekkelijke ontmoeting hoog lag. Van der Salm hoopte met een behoudender speelwijze dan voorheen op de snelheid en klasse van Niels Slingerland en Lars de Ridder met Chris van Empel als aanvaller daar omheen.

Slingerland was in de openingsfase als eerste dicht bij een treffer. Zijn vlammende uithaal ging rakelings naast. De thuisclub moest het in de derde minuut al doen zonder de geblesseerd geraakte Yassin el Mariami.  Mitch Keijzer was zijn vervanger. De gastheren hadden het in het eerste kwartier knap lastig tegen de fris en gedreven spelende Leidse ploeg. Slingerland  stond in de tiende minuut zelf aan de basis van een kans, maar prikte vrij voor TAVV doelman Edwin Pieterse naast. De thuisploeg, die via Kevin van Wijk de kans kreeg om de score te openen, kwam beter in de wedstrijd. Van Wijk omspeelde de weer sterk keepende DoCoS doelman Joris van Harmelen ,maar schoot tot opluchting van de Leidse aanhang voorlangs.

Van Harmelen onderscheidde zich halverwege de eerste rondgang knap, door een uitstekende ingekopte bal van wederom Van Wijk uit de kruising te ranselen. Slordig balverlies bij de gastheren leidde de 0-1 in. De Ridder raakte de paal, na een heerlijke pass van Slingerland, en vervolgens kopte Pieter Maat uit de ontstane hoekschop de openingstreffer binnen (0-1). Met de vaak en goed opkomende Rowin Peet op de rechterflank hadden de gastheren het knap lastig in de eerste helft.

De twee al benoemde gemiste kansen vlak na de pauze van de roodwitten volgde na de smeekbede van de ploeg van Slottje om een strafschop. Scheidsrechter Post  negeerde het verzoek. Even later zag TAVV’er Mike Slottje  geen kans om de bal vanaf een slordige veertig meter tussen de palen het verlaten DoCoS doel binnen te schieten. De gelijkmaker halverwege de tweede helft, na een benutte strafschop van Chiel Konings wegens een ongelukkige handsbal, kwam hard aan bij de bezoekers. DoCoS had daarvoor de wedstrijd al op slot moeten gooien. De thuisclub rook vervolgens bloed. Nick Straver scoorde door slordig verdedigen bij de Leidenaren alsnog de winnende treffer(2-1). Kort daarop raakte Slottje nog de paal .Van Empel had in de extra tijd nog de kans om zijn ploeg met een punt huiswaarts te laten keren, maar de bezoekers hielden uiteindelijk niets anders over dan kopzorgen.

Van der Salm baalde na afloop als een stekker: ,,Ik kan mijn ploeg vandaag wat instelling en vechtlust betreft niets verwijten. Deze nederlaag is zo zonde. Het plan dat bedacht was om met twee spitsen  te spelen werkte vandaag uitstekend. We vergaten alleen onszelf te belonen. Het kan ons niet het hele seizoen blijven tegen zitten. Het gaat zeker goed komen, daar ben ik van overtuigd.”

Collega trainer Slottje vond dat zijn ploeg verdiend had gewonnen. ,,Op de eerste twintig minuten na speelden wij dominant voetbal. Het was na de gelijkmaker wachten op de 2-1, die wel wat gelukkig tot stand kwam. Die gasten kwamen hier voor een punt en parkeerden twee bussen. Dag mag en kan en is te begrijpen, maar uiteindelijk hadden wij op basis van de wil om te winnen meer aanspraak op de zege. Wellicht wat gelukkig tot stand gekomen, maar het is ook wel eens andersom.”

TAVV – DoCoS 2-1 (0-1). 30. Pieter Maat 0-1, 60. Chiel Konings (strafschop) 1-1, 85. Nick Straver 2-1.

Basisopstelling TAVV: Edwin Pieterse, Bjorn Valentijn, Mike Slottje, Yannick Otto, Chiel Konings, Randy Verwoerd, Nick Straver, Kevin van Wijk, Lyndon de Bruijn, Yassine El Mariami, Stefan Rijsdam.

Basisopstelling DoCoS: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Pieter Maat, Rowin Peet, Tijn van Meegen, Simon Jouby, Joshua Overvliet, Lars de Ridder, Chris van Empel, Nils Slingerland.

Foto’s: R. van Abswoude