Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV heeft het eerste punt op de teller staan. De ploeg van Niels Slottje kwam op het eigen complex een gelijkspel overeen met DSO (1-1). De trainer vond dat resultaat in lijn met wat hij had gezien en was door de bank genomen tevreden met het spel van zijn manschappen. ,,De twee teams waren volledig aan elkaar gewaagd. Dit resultaat is prima, want DSO heeft een uitstekende ploeg.  Ze hebben meer inhoud dan Lugdunum, waar wij vorige week van verloren.”

In Kevin van Wijk had Slottje zijn beste man tegen de ploeg uit Zoetermeer. De rechtsback over de zienswijze van zijn trainer. ,,Hij vertelde mij dat na afloop. Het is natuurlijk altijd leuk een compliment te ontvangen van de trainer. Het ging best aardig ja. Natuurlijk word ik geacht om mijn directe tegenstander uit te schakelen en dat lukte vrij aardig. Zij hadden best leuke spelers voorin staan dus daarover kan ik tevreden zijn. Ook in aanvallende zin moet ik mijn steentje bijdragen en dat is een paar keer gelukt. Verder vind ik het individu niet zo belangrijk. Het gaat om het collectief en dat stond er wel, ja.”

TAVV speelde met dezelfde spelers als in Leiden vorige week. Wel waren er wat positiewisselingen. ,,Yannick Otto stond nu niet in het centrum, maar hij fungeerde als linksback. Yassine el Mariami schoof zo een linie door. Mike Slottje kwam naast Lars van der Pijl te staan in het defensieve hart. Al met al denk ik dat het goed stond. Ons voetbal was dit keer niet heel groots, maar deze wedstrijd vroeg ook andere kwaliteiten en ik denk dat TAVV heeft laten zien dat wij niet enkel en alleen verzorgd voetbal kunnen spelen. In deze klasse heb je ook meer nodig, want de tegenstand is groot.”

  • Op de foto van Martin Sharrott links trainer Niels en recht doelpuntenmaker en broer Mike Slottje

De beide teams gaven elkaar weinig ruimte en de kansen waren dan ook niet talrijk. Lyndon de Bruin kreeg de grootste namens de thuisploeg, maar de spits raakte een soort van in de knoop met de bal vlak voor het doel van DSO. Na de rust openden de gasten de score en volgens Slottje kwam zijn ploeg kort daarna goed weg met een gemiste megakans van de ploeg die al op voorsprong stond. TAVV zocht daarna meer de aanval en werd alsnog beloond met de verdiende gelijkmaker. Slottje, overgekomen van Koudekerk, werd verantwoordelijk voor de tweede treffer van het seizoen voor TAVV. Stefan Rijsdam kreeg nog een kans op de 2-1, maar het bleef bij een score in balans.

Van Wijk: ,,We hadden graag gewonnen voor Jan Baas. Hij is onze leider en verloor onlangs zijn vrouw. Woensdag stonden we nog op de begrafenis en deze week hakte er dan ook fors in. Gelukkig hebben we de knop om kunnen zetten en er alles aan gedaan om de winst te pakken voor hem. Dat is niet gelukt, maar het resultaat is niet verkeerd naar ik meen.”

De verdediger is van mening dat TAVV op de goede weg is. ,,Als wij ons spel goed uitvoeren zijn we tot veel in staat. Natuurlijk lukt dat niet altijd, maar dan zijn we-zo hebben we nu bewezen- wel in staat om te schakelen. De 4-1 van vorige week doet me niet zo veel. In die wedstrijd had het makkelijk anders kunnen lopen. Nadat wij met 2-1 achter kwamen, kon Lugdunum loeren op meer. Ik denk al met al dat DSO mee gaat doen om de bovenste plaatsen en wij willen dat ook gaan proberen. Waarom ook niet?”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Van Wijk, Van der Pijl, Slottje, Otto, El Mariami, Verwoerd, Straver, Rijsdam, Looyestijn, De Bruin.