Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV heeft de kelder van de tweede klasse achter zich gelaten. De ploeg van Niels Slottje was vorige week al op schot tegen UVS (0-3), maar nu werd CVC Reeuwijk al helemaal kansloos gelaten waar in Leiden het krachtsverschil minder was. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-4 voor de Ter Aarders. DSO en DoCoS werden op de ranglijst gepasseerd en zo klommen de blauwwitten naar de negende plaats.

Lyndon de Bruijn snapt wel dat TAVV geleidelijk aan komt bovendrijven. ,,Wij doen niets anders dan aan het begin van de competitie. Enkel gaat voetbal soms om net binnenkant of juist buitenkant van de paal. Soms zit het even tegen en een week later kan het geluk je toelachen. Wij wisten vanaf speeldag 1 wat we kunnen en wij zijn niet gek gaan doen omdat de punten uitbleven. Al helemaal niet omdat de verloren wedstrijden allemaal een verklaring met zich mee droegen. Zo verloren we ongelukkig van Voorschoten’97, waren we zwaar gehavend tegen Valken’68 en was Lugdunum in de eerste pot dodelijk effectief tegen ons. Tegen DSO en Die Haghe hadden we het geluk niet aan de zijde en die speelden we allebei gelijk. Nu valt het kwartje wel onze kant op, maar dat verrast ons niet. Wij kunnen nog wel wat stappen maken, ook op de ranglijst.”

Volgens trainer Slottje speelde TAVV het beste voetbal tot nu toe, waar het vorige week tot de meest energieke wedstrijd kwam. CVC moest het ondervinden en speelde een kansloze wedstrijd. Sterker nog; het kreeg zelf geen enkele uitgespeelde kans en mocht niet mopperen dat TAVV nog naliet om er nog drie of vier meer in te schieten.

De eerste treffer kwam op naam van Stefan Rijsdam, op aangeven van Kevin van Wijk die zijn plaats op het middenveld stevig in handen heeft. Chiel Konings benutte tien minuten voor rust een strafschop, nadat er een overtreding was begaan op De Bruijn. Yassine El Mariami stond na de pauze aan de basis van de 0-3 en De Bruijn was de maker van het kwartet aan doelpunten, andermaal op aangeven van El Mariami.

,,We speelden met veel beleving en druk naar voren en daar hadden zij geen antwoord op. Het duurde wel even voordat de 0-1 op het scorebord kwam, maar we bleven geduldig voetballen. Die goal zou wel komen. Bij de 0-2 ging er wel buitenspel aan vooraf, moet ik eerlijk stellen. Maar ja, als spits ga je dan gewoon door en wacht je af of je wordt teruggefloten of niet. Vanaf die 0-2 was het wel gedaan en wisten we zeker dat we drie punten mee zouden nemen naar Ter Aar.”

De tweede helft was een formaliteit en TAVV leefde zich ontspannen uit. Dat leverde dus nog wel de nodige gemiste kansen op, maar de score viel dus alsnog wel ruim uit. De Bruijn was belangrijk geweest voor zijn team en weet wel wat zijn rol is. ,,Ik kan wel lastig zijn voor een tegenstander, ja. Ik ben niet iemand die altijd binnen de lijntjes kleurt zeg maar. Ik zoek grenzen op en soms ga ik daar te ver in, maar gelukkig kan ik veel leren van onze trainer die mij kan beteugelen. Soms moet ik zelf wat slimmer zijn, maar een spits moet vervelend zijn voor een verdediger, vind ik.”

Het gaat dus allengs beter met TAVV en de vraag is waartoe dit nog zal leiden. ,,We waren bijvoorbeeld niet minder tegen Die Haghe en die staan tweede dus zeg het maar. Ik denk dat wij een lastige periode achter ons hebben en nu zijn er weer andere teams met problemen. Het is dan altijd de vraag wanneer je daar uitkomt. Ik ben van mening dat wij genoeg kwaliteit hebben en we weten wat er in de tweede klasse wordt gevraagd. Op dat niveau acteren we al jaren en dat is ook een voordeel.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Valentijn, Slottje, Otto, Konings, Verwoerd, Straver, Van Wijk, De Bruijn, El Mariami, Rijsdam.