Tweede klasse C (zaterdag)- Voor RCL staat een serie van vier thuiswedstrijden achter elkaar gepland. Na 2 eerdere gelijke spelen werd het in de derde beurt een 3-1 overwinning op HVC’10. Deze uitslag was echter niet geheel overeenkomstig met het wedstrijdverloop. Bij rust leidde RCL met 1-0, waarbij de thuisploeg wel iets sterker oogde dan de tegenstander uit Hoek van Holland. Het veldspel was daarentegen niet om over naar huis te schrijven. De opponent liet in die helft ook niet veel zien. Pas vlak voor het rustsignaal van de kort leidende scheidsrechter Lingen toonden de bezoekers pas wat aanvallende bedoelingen. Het wedstrijdbeeld na de hervatting zag er heel anders uit. De mannen uit Hoek van Holland maakten het de thuisploeg heel moeilijk en kregen de beste kansen. De fanatieke aanhang van de Leiderdorpers vreesde dan ook het ergste maar kon na 90 minuten met een gerust hart de kantine opzoeken omdat de thuisploeg de verkregen kansen wel kon verzilveren.

RCL begon goed aan deze wedstrijd. Al in de eerste minuut moest de HVC-keeper in actie komen door een corner weg te geven. Ook blesseerde hij zich na die corner door een aanvaring met een eigen speler, maar de sluitpost kon wel gewoon verder. In de zesde minuut stoomde de als linksbuiten opgestelde Nicky Guyt op over de linkervleugel waarna zijn voorzet bij Nick van Bemmel belandde. Met een droge schuiver zorgde hij voor een vroege 1-0 voorsprong voor zijn ploeg. Zonder tot echt goed spel te komen ontstonden er toch een aantal goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Wederom Guyt lanceerde zijn aanvoerder Thom Wijnalda, die maar net over kopte. HVC-verdediger Kay van der Bos kopte na een corner de bal maar net naast zijn eigen doel en een schot van Nick Permanand ging net voorlangs. In die fase verdiende RCL vijf hoekschoppen.

Pas na 35 minuten werden de gasten wat gevaarlijk en moest RCL wat verder terug. Ook viel toen de eerste gele kaart. Guyt en Permanand wisselde even van een flank en op een snelle en gevaarlijke uitval van Permanand kon Remco Koornhof niets anders doen dan aan zijn shirtje te gaan hangen. Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg goed weg toen Robin van der Bos de bal net over het doel van Andrew Bontje liftte en de kopbal van spits Jurgen Warbout door de goalie knap onschadelijk werd gemaakt. Verder was het voor de thuisploeg aangenaam geweest als het snoeiharde schot van Sem Overduin toen doel had getroffen.

 

De tweede helft was voor de  bezoekers. Eerst had Van Bemmel nog haast succes, maar daarna was het even afgelopen voor de titelkandidaat. Robin Brasker trad kordaat op bij een uitval, keeper Bontje redde tweemaal bij een afstandsschot en kon twee minuten later ternauwernood de bal over zijn doel tikken. Ook Mickey Tromp wist met een goede block nog even verder onheil te voorkomen en al grabbelend wist Bontje de bal uit zijn doel te houden. Maar de tegenstander klopte nadrukkelijk op de Leiderdorpse deur. Spits Warbout raakte eerst nog even de paal alvorens in de 75e minuut knap van afstand te scoren, na Leroy van Westrienen uitgekapt te hebben.

Niemand gaf de thuisploeg nog kansen, helemaal niet nadat een vrije trap alweer tegen de paal eindigde. De een geruime tijd onzichtbare Van Bemmel kreeg plotseling weer de geest en bracht met een fraaie boogbal de stand op  2-1 en dus ook voor weer wat rust op de tribune. Helemaal toen in de voorlaatste minuut, na een door de HVC-verdediging met kunst en vliegwerk afgeslagen aanval, invaller Nick Scheurwater de stand op 3-1 bracht. De stand had nog meer vertekenend geweest als in blessuretijd Scheurwater de bal niet over gemikt had. Iedereen was het er na afloop wel over eens. RCL had niet groots gespeeld, maar wel gewonnen en daar gaat het nu eenmaal om. Trainer Stefan Luykx sprak realistisch ook over een ‘geflatteerde driepunter’.

De oefenmeester: ,,In de eerste helft was er van onze kant veel strijd, maar werd er wel onrustig gespeeld. Na de rust werd er door de tegenstander opportunistisch gebald en daar hadden we moeite mee. De tegenstanders waren haast allemaal een kop groter dan wij en vooral fysiek sterker. Van Bemmel viel erg terug omdat hij met zijn krachten gesmeten had, maar was gelukkig voor ons net op tijd weer terug om ons in de race te houden”.

RCL-aanvoerder Wijnalda vergeleek het met de wedstrijd Kopenhagen-Ajax. ,, Een fysiek sterke en niet echt leuke ploeg die op ons slechte veld beter overweg kon dan wij. Leg bij ons een kunststof grasmat neer en wij vegen ze met goed en mooi voetbal helemaal weg. Er zou eens onderzocht moeten worden hoe het komt dat ons hoofdveld zo slecht is.” In ieder geval ligt dat veld er volgende week ook nog en dan speelt RCL de vierde achtereenvolgende thuiswedstrijd. DoCoS is dan de tegenstander. Beide ploegen gaan met vijfendertig punten gelijk op en hebben een achterstand van vier punten op koploper Te Werve.

RCL-HVC’10 3-1 (1-0). 6. van Bemmel 1-0, 75. Warbout 1-1, 83. van Bemmel 2-1, 90. Scheurwater 3-1. Scheidsrechter: Lingen. Toeschouwers 150.

RCL: Bontje, Tromp, van Westrienen, Brasker, de Boer, van Bemmel, Permanand (van Kins), Overduin (Scheurwater), Wijnalda, Nagtegeller, Guyt (Leugering).

Foto’s: J.P. Kranenburg