Voor RCL is het seizoen roerig begonnen. Onlangs werd bekend dat Stefan Luykx voor onbepaalde tijd niet inzetbaar zal zijn (een mededeling daaromtrent werd eerder deze week geplaatst op deze website). De plek van de hoofdtrainer is na goed intern overleg evenwel al snel ingevuld door het bestuur van de tweedeklasser. Assistent-trainer Henk Buyn, met naast zich Ron Sinteur, zal de taken op de bank voorlopig waarnemen en dat had niet veel voeten in de aarde. Hoe kijkt Buyn, die dispensatie op de bank heeft gekregen van de KNVB tot 1 januari 2018, zelf aan tegen de situatie?

,,Het klopt op zich dat ik al vrij snel naar voren ben geschoven. Voor mij was dat geen halszaak en Ron had ik persoonlijk ook prima gevonden als vervangend hoofdtrainer. Ik was juist van plan om een stapje terug te doen dus ik was wel verrast door de ontwikkeling. Het is mooi dat ik het vertrouwen geniet, maar het is natuurlijk niet niets om opeens hoofdverantwoordelijke te zijn bij een tweedeklasser. Maar laat er alsjeblieft geen misverstand over bestaan: er is maar een hoofdtrainer bij deze mooie club en dat is Stefan. Ik kan niet anders dan hopen dat hij er straks weer staat. En dat doen wij allemaal. Hij heeft onnoemelijk veel kennis van het vak en hij gaat op termijn zeker op hoger niveau aan de slag.”

Vervolgend: ,, Ik heb in het afgelopen seizoen enorm veel van hem geleerd. Daar ben ik hem enorm dankbaar voor. Het is ook zeker niet zo dat ik opeens het roer om ga gooien bij RCL. Wij zaten en zitten vaak op dezelfde golflengte en we willen met de gehele staf niets anders dan doorpakken op de voorbije seizoenen. Stefan heeft hier al veel successen geboekt en het scheelde al met al weinig of we waren al terug geweest in de eerste klasse. En dat heeft heel veel te maken met zijn aanpak, zijn visie en zijn doortastendheid. Voor mij persoonlijk is hij ook veel meer dan enkel de hoofdtrainer.”

Buyn, eerder onder meer werkzaam bij Roodenburg met Patrick Heijmans, loopt niet weg voor zijn nieuwe verantwoordelijkheden en weet ook dat er het een en ander wordt verwacht van RCL. ,,Wanneer je al een paar jaar mee doet om de hoogste plaatsen en je ook nog eens behoorlijk wat nieuwe spelers aan je kunt binden met de nodige kwaliteiten, zou het natuurlijk onzin zijn dat je inzet op het ontlopen van degradatie. Er staat een prima groep en dus mag de lat ook hoog liggen. De tweede klasse C is echter erg sterk komend seizoen en het gros van de clubs heeft zich versterkt. De derby’s zijn natuurlijk speciaal te noemen en iedereen wil van iedereen winnen. De ambitie van mij en van de club blijft evenwel dat we dolgraag naar de eerste klasse willen promoveren. We gaan onze tanden er ook in zetten. Voor het gros van de  groep sloeg het nieuws over Stefan wel in en dat betekent dat het een plaats moet krijgen. Uiteindelijk gaat het voetbal altijd door, zo als dat ook in de maatschappij is na bepaalde gebeurtenissen. We willen er straks staan met zijn allen. Voor de club, onze eerzucht maar zeker niet te vergeten voor Stefan.”

 

Comments are closed.