Nacompetitie (eerste/tweede klasse)- Alles blijft bij het oude. ARC handhaafde zich door een 6-2 zege op RCL in de eerste klasse en dat impliceerde tegelijkertijd dat de Leiderdorpers ook volgend seizoen uitkomen in de tweede klasse. Met de vier goals marge mocht de inhaalrace van de Alphenaren geslaagd genoemd worden na de eerdere 4-2 nederlaag in de Bloemerd. De strijd tussen de twee Racing clubs boeide van meet af aan en het werd een nacompetitieduel om de vingers bij af te likken. En dat vooral door toedoen van Joey Lauhouh die ARC het juiste elan meegaf en schitterde met betrokkenheid bij vijf van de zes treffers.

Ten opzichte van de heenwedstrijd was er het nodige veranderd. Aan de kant van de ploeg van Stefan Luykx en Henk Buyn werd Nick Scheurwater, volgend seizoen UVS’er, dit keer aan de kant gehouden bij de start en mocht Nick Guijt zijn plaats innemen. Bij de eersteklasser speelde Maarten Reijneveld dit keer mee bij de beste elf en moest Charlie Windhorst toekijken van de kant. Beide spelers waar de keuze nu wel opviel, speelden andermaal een belangrijke rol. Dat alles stond echter in de schaduw van het optreden van Lauhouh. De laatste tijd kwam de flankspeler niet voor in de plannen van de Alphense staf en vorige week werd hem zelfs geen minuut gegund. Nu mocht Lauhouh wel laten zien wat hij kon in zijn laatste wedstrijd alvorens zijn vertrek naar FC Rijnvogels gestalte zou krijgen en dat werd een meer dan groot succes.

Nog maar net was de return gestart of het was al 0-1 voor de roodwitten. Guijt dribbelde wat en haalde droogjes uit. RCL zat dus meteen op rozen en bouwde de voorsprong op dat moment uit naar 2-5. Die luxe werd evenwel kort daarop aangetast. Derek Prins verschalkte Andrew Bontje en dat beloofde dus veel zo niet alles voor het vervolg. Luttele tellen later kon Thijs Timmermans zich al onsterfelijk maken. De middenvelder, beduidend beter spelend dan in Leiderdorp, slalomde zich knap vrij maar voerde zijn actie iets te ver door om al te kunnen afdrukken voor de 2-1. Op dat moment waren er amper vier minuten gespeeld.

ARC nam in die fase het initiatief en RCL kwam onder druk te staan. Toch schoof Guijt nog een bal voorlangs na een kwartier spelen en zo had het ook 1-2 kunnen staan. De voorsprong volgde echter voor de ploeg van Johan Boer, René van Meggelen en Remco Tuinenburg. Lauhouh ontdeed zich weer eens van zijn directe tegenstander Robin Brasker en nu was Timmermans wel slagvaardig. De thuisploeg leek vleugels te krijgen en met grote regelmaat moest RCL terug en alle zeilen bij zetten. In de slotminuten van de eerste helft kon Sem Overduin namens RCL nog een kopbal laten noteren en de mee opgekomen en veelvuldig corrigerende Nick van Bemmel zag een fraaie actie eindigen in niemandsland. In de extra tijd viel alsnog de vierde goal van de middag. Even daarvoor had Kenno Kleijn nog Bontje op zijn weg gevonden, geheel vrijstaand uit een vrije trap overigens, maar het lukte Lauhouh wel om de Leiderdorpse sluitpost in zijn hemd te zetten. Met die derde treffer voor ARC kroonde de flankspeler zich toen al tot beste speler van het veld, maar daar bleef het allerminst bij.

Drie minuten na rust werd het zelfs 4-1. Reijneveld werd uitstekend bediend en het talent rondde gedecideerd af. De aangever, hoe kan het ook anders, was wederom Lauhouh. Nu was ARC dus plotsklaps in het voordeel tot groot genoegen van het thuispubliek. Voor RCL zag het er vervolgens nog somberder uit omdat Van Bemmel geblesseerd moest afhaken. Daarmee was het extra slot op de Leiderdorpse defensie verdwenen.

Dat nam niet weg dat RCL alsnog kansen kreeg om zich terug te knokken en de hoop levend kon houden om zich alsnog naar de eerste klasse te spelen. Thom Wijnalda leek te profiteren van een slippertje in het blok bij ARC achterin. De spits kreeg de bal wel over Niels de Vogel heen, maar het speeltuig ging meer de lucht in dan dat het richting het doel stuiterde. Ook kreeg de puntspeler nog een kans met een vrije trap in de zestien na een verkeerde terugspeelbal, maar zijn inzet werd gesmoord. Even later krulde Mats van Kins nog een inzet naast en liet RCL dus zien nog niet geslagen te zijn.

 

Meer hoop bij de bezoekers kwam er zelfs ruim een kwartier voor tijd. Na wederom defensief gestuntel kon Overduin er vandoor en Prins stak daar opzichtig een stokje voor. Het duurde even voordat de strafschop genomen kon worden omdat Neal Arnoldus even buiten het strafschopgebied geblesseerd was achter gebleven. Uiteindelijk mocht Tommy Sinteur aanleggen en  de nummer elf faalde niet: 4-2.

Er was dus evenwicht en op dat moment kon het weer alle kanten op. Bij de eerste de beste aanval van ARC kwam RCL alsnog weer vet in de problemen. Overduin zou hands hebben gemaakt, maar de middenvelder ontkende dit na afloop stellig. Ook de grensrechter aan die kant zou een gebaar hebben gemaakt dat de bal niet op de hand zou zijn gekomen, maar scheidsrechter Ibrahim Virancikli meende toch een elfmetertrap uit te moeten delen. Tot overmaat van ramp moest RCL ook verder met tien man. Overduin moest er vanaf. Uiteraard was Lauhouh weer betrokken bij deze actie.

Reijneveld bleek geen last te hebben van zenuwen en liet Bontje kansloos. Voor RCL werd het vervolgens nog erger. De inmiddels gewisselde Sinteur werd vanaf de bank heengezonden, vanwege getoond verbaal ongenoegen, door de arbiter van dienst en dat was ondertussen al de derde rode kaart voor de tweedeklasser. In de eerste helft was assistent-trainer Buyn al weggezonden vanwege opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter. Buyn moest het sportpark zelfs verlaten, maar mocht na rust weer terugkeren en plaatsnemen op de tribune.

Terwijl de emoties bij RCL hoog opliepen werd het ook nog eens 6-2. Nu snelde Lauhouh langs Braskers vervanger Max Glasbeek, die eveneens geen grip greep op de aalvlugge rechtsbuiten, en werd er een overtreding gemaakt die leidde tot de derde pingel van de middag. Reijneveld, uitermate belangrijk ook in de laatste weken bij ARC en een speler voor de toekomst en bovenal weer koelbloedig, had geen enkele moeite om ook dit presentje uit te pakken. Na de 6-2 leek het licht uit voor RCL, maar Scheurwater kreeg alsnog een grote kans op 6-3. Dat zou nog te weinig zijn geweest voor de volgelingen van Luykx en Buyn, maar het deed er uiteindelijk niet meer toe. Ook niet dat Luca Janszen een treffer afgekeurd zag worden vanwege buitenspel.

Na een meer dan enerverende middag bleef ARC dus op het niveau waarop het minimaal wil acteren en RCL liet niet voor het eerst zien weinig op te hebben met het spelen van nacompetitievoetbal (de voorgaande keren ging het ook al fout, red.). Toch had RCL overduidelijk meegewerkt aan een buitengemeen fraai tweeluik, waarin het dan toch net iets tekort kwam. Misschien had het op sportpark Zegersloot ook niet geheel meegezeten voor wat betreft diverse genomen beslissingen, maar de conclusie mocht ook worden getrokken dat er deze middag geen maat stond op Laahouh. Zonder deze afzwaaiende speler zou ARC nooit het vege lijf hebben kunnen redden..

ARC-RCL 6-2 (2-1). 1. Guijt 0-1, 3. Prins 1-1, 24. Timmermans 2-1, 45.+1 Lauhouh 3-1, 48.Reijneveld 4-1, 75. Sinteur 4-2, 78. Reijneveld 5-2, 84. Reijneveld 6-2.

Opstelling ARC: De Vogel, Van Maarseveen, Prins, Knoester (60, Janszen), Arnoldus (76.Den Horder), Hulskamp, Timmermans, Kleijn, Lauhouh, Reijneveld, Samsom.

Opstelling RCL: Bontje, De Boer, Van Westrienen, Van Bemmel (57. Hillebrandt), Brasker (69. Glasbeek), Nagtegeller, Guijt, Overduin, Van Kins, Wijnalda, Sinteur (76. Scheurwater).

Foto’s: met dank aan Rob Langerak