[pro_ad_display_adzone id=”58338″ corner_curl=”1″ corner_small=”70″ corner_animate=”1″]Komend weekeinde staat de laatste speeldag van 2017 gepland. In alle klassen met regionale clubs is er sprake van interessante wedstrijden. Zoals elke week maakt onze redactie een keuze voor een Krakerrr van de Week. Dat kan gaan om een regelrechte topper, derby, een degradatieduel of bijvoorbeeld een ontmoeting met een rijke geschiedenis. Dit keer heeft de redactie een keuze gemaakt voor drie regionale derby’s in de tweede klasse C op zaterdag. Dus deze week een uitsmijter met drie (!!!) Krakersss van de Week. In de eerste kwamen Valken’68 en DoCoS al voorbij. In nummer twee is het de beurt aan UVS en RCL.

In de tweede klasse C maakt zowel UVS als RCL deel uit van de middenmoot. Voor de Leidenaren betekent dat niets nieuws onder de zon. Vorig seizoen eindigden ze ook in dat deel van de ranglijst. RCL daarentegen eindigde de laatste jaren steevast bovenin. Aanstaande zaterdag ontmoeten de teams elkaar in de Kikkerpolder. Leidenaar Bart van der Weijden en Tommy Sinteur (RCL) blikken vooruit.

De 25-jarige Van der Weijden, leider in het LAV-spelersklassement van de eerste en tweede klasse, viel afgelopen zaterdag bij HVC’10 uit, maar rekent erop tegen RCL van de partij te zijn: ,,Ik kwam al na een paar minuten in botsing met twee HVC-spelers en één van hen viel met zijn knie bovenop mijn gezicht. Mijn lip zat helemaal over mijn voortand heen en nadat we de lip losgepeuterd hadden bleek dat mijn tand gelukkig nog vastzat. Het ziet er nu niet mooi uit, maar ik neem aan dat het geen impact heeft voor het meespelen komende zaterdag.” Zonder zijn bijdrage ging zijn ploeg in Hoek van Holland met 1-0 onderuit. ,,Het was een zwaar veld en HVC speelde heel fel, zat er kort op. Op duelkracht werden we afgetroefd. Desondanks kregen we nog wel diverse kansen, maar al met al won HVC verdiend.”

Het was de vijfde nederlaag van het seizoen voor de formatie van coach Steef Roodakkers. Na een sterke competitiestart, met tien punten uit vijf duels, zijn de blauwwitten gezakt naar de zevende plek. Uit de laatste zes ontmoetingen vergaarde UVS immers slechts vier punten.
,,We begonnen onwijs goed en wonnen van ploegen als Valken’68, vooraf toch een van de titelgegadigden, en de koploper van nu: Die Haghe. Als het bij ons loopt, kunnen we heel goed voetballen. Maar qua beleving en wilskracht missen we wel eens iets. Daar komt bij dat we dit seizoen met veel blessures te kampen hebben. Onze keeper Niels van de Burg liep een kruisbandblessure op en is er dus de hele competitie niet bij. Dat betekent een aderlating, al doet zijn vervanger uit de A-junioren (Jesse Haak/red.) het zeker goed. Verder heeft onze spits Thom de Vries zijn hamstring afgescheurd en zijn spelers als Axel Pison en Youssef Ait el Houssi door blessures ook niet altijd beschikbaar. Wat dat betreft is de winterstop zeer welkom.”

,,Vorig seizoen was een rotseizoen”, vervolgt Van der Weijden. ,,We speelden ons pas laat veilig en dat we in zo’n situatie komen, willen we eigenlijk nooit meer. Onze doelstelling was dan ook om zo snel mogelijk veel punten te verzamelen en van daaruit te zien wat verder mogelijk zou zijn. Een plaats bij de eerste vier of vijf kan al gauw een periodetitel opleveren. We hebben nu een plek in het midden van de ranglijst en daar staat alles dicht op elkaar. Het wordt hoe dan ook tijd om weer eens drie punten te gaan pakken.”

De Leidenaar, in het dagelijks leven werkzaam op een accountantskantoor in Voorburg en daarnaast de masteropleiding accounting and control volgend, acteert in de equipe van Roodakkers doorgaans op het middenveld. ,,De laatste weken had ik min of meer een vrije rol. Ik ben niet heel groot en sterk. Daar moet ik het niet van hebben. Ik denk dat ik over een goede techniek beschik en rustig ben aan de bal. Ik houd van voetballende oplossingen.”

Tegen RCL zal UVS die ,,voetballende oplossingen” prima kunnen gebruiken. ,,Ach, RCL zit ook in een moeilijke fase. Ze zijn flink afgezakt. Vorig jaar verloren we tweemaal van ze. We hebben dus nog iets goed te maken. Maar we zullen allebei vol voor de winst gaan. Het zou mooi zijn als wij zo vlak voor de winterstop nog een keer drie punten pakken. Daarna komt het in de tweede competitiehelft, als wij weer bijna compleet zijn, wel goed bij ons”, aldus Van der Weijden.

Zo’n driepunter zal ook bij RCL bijzonder welkom zijn. Na drie nederlagen op rij zijn de Leiderdorpers op een voor hen ongebruikelijke negende plek beland. ,,We zitten in een mindere periode, al dient gezegd dat de ploegen waarvan we de laatste wedstrijden hebben verloren titelkandidaten zijn. Dat zijn wij niet. We laten niet zien wat we kunnen. Daarover hebben we pas met elkaar gesproken. We zijn een paar keer bij elkaar gekomen met het doel om meer naar elkaar toe te groeien. Tegen Honselersdijk toonden we al tekenen van herstel. We moeten ook reëel zijn. We beschikken over minder kwaliteiten dan vorig jaar het geval was. We zijn vijf vaste waarden kwijtgeraakt. Frank Hillebrandt en Patrick van de Spoel zijn lager gaan voetballen, Nick Permanand moest door blessures afhaken en Ruben Leugering en Nick Scheurwater vertrokken naar UVS. Die twee komen we dit weekend dus weer tegen. Er zijn jonge jongens voor in de plaats gekomen. Het zijn zeker talenten, maar ze missen natuurlijk nog ervaring. Sommige basisdingen zijn nog niet helder voor ze. Aan ons om ze die wijs te maken”, meent de 23-jarige Sinteur.

,,Vorig seizoen was de selectie ook in de breedte sterker”, vertelt hij verder. ,,Die bestond toen uit zo’n vijftien, zestien man. Nu nog maar twaalf of dertien. De afgelopen periode moesten we ook nog eens basisspelers als Sander Blijleven, Sem Overduin en Robin Brasker missen. Als het goed is, is Robin er komende zaterdag weer bij. Dat zou prettig zijn. Al met al moeten wij ons dit jaar gewoon richten op de middenmoot. We hebben een jong team. We moeten nog stappen maken. Dat heeft tijd nodig. Verder heeft ook het onverwachte afhaken van onze hoofdtrainer Stefan Luykx, net voor het begin van de competitie, natuurlijk invloed gehad. Henk Buyn en mijn vader Ron waren beiden al wel assistent-trainer, maar nu veranderde toch hun rol. Dat was voor iedereen wel even wennen. Ik heb veel respect voor de wijze waarop zij het hebben opgepakt.”

De bij een verpakkingsbedrijf in Leiderdorp werkende ras-RCL’er is deze jaargang bij de roodwitten meestal in de middenlinie te vinden. ,,Ik ben een rechtspoot, maar in het verleden speelde ik voornamelijk op links, hangend als buitenspeler. Ik ben niet echt snel. Een neusje voor de goal heb ik wel en ik beschik ook wel over inzicht en techniek. Dit seizoen heb ik door personele problemen al op verschillende posities gespeeld. Laatst zelfs nog als verdedigende middenvelder.”

Sinteur kijkt uit naar de ontmoeting met UVS. ,,Het wordt een mooie wedstrijd. Zij zitten in hetzelfde schuitje als wij: veel nieuwe spelers en een nieuwe trainer. En ook zij kunnen op dit moment drie punten goed gebruiken. Het is dus sowieso een interessant duel. Wie van de twee wint doet een goede zaak op de ranglijst en daarnaast werkt een overwinning in mentaal opzicht door. Wij moeten als spelers elkaar goed blijven steunen en er in eerste instantie voor zorgen dat we in het midden mee blijven draaien. Wat er eventueel nog in de laatste periode mogelijk is zien we dan wel. Ik maak me absoluut geen zorgen, hoor”, besluit Sinteur.