Tweede klasse C (zaterdag)- Na de eenentwintigste speelronde zijn er nog twee titelkandidaten over. Te Werve heeft na de winst op Valken’68 de beste papieren. De Valkenburgers zijn na de nederlaag uitgewaterd en ook DoCoS kan enkel nog de nacompetitie bereiken na de uitnederlaag bij VDL. RCL won wel met minimaal verschil van Kethel Spaland (1-0) en bleef zo in de race voor het hoogst haalbare. Mats van Kins ziet nog voldoende perspectief voor de hoofdprijs, hoewel de jongeling ook wel van mening was dat RCL niet groots speelde tegen de hekkensluiter.

Van Kins: ,,Onze start was wel prima. Eigenlijk overeenkomstig met onze openingsfase een week eerder tegen VDL. Toen kwamen we op 1-0 en dat was nu niet anders. Sem Overduin was de maker en we leken ook meteen door te kunnen drukken naar de 2-0. Ik kreeg misschien wel de grootste kans. Mijn ‘stiffie’ werd helaas over het doel gewerkt. Een tweede treffer had ons meer rust gebracht, maar die kwam er helaas niet. Geleidelijk aan werd het minder en we waren erg slordig in balbezit. Vaak wilden we het ook te mooi doen en het beste was er voor de rest van de wedstrijd af bij ons.”

Ook na de onderbreking kon RCL niet meer imponeren. ,,We creëerden bijna niets meer, terwijl Kethel nog een paar kansen kreeg. Gelukkig staat Andrew Bontje altijd op in dat soort situaties en zo konden we dus overeind blijven dankzij zijn reddingen. Al met al een moeizame zege, maar daarom nog niet minder belangrijk.”

Trainer Stefan Luykx onderschreef die laatste woorden. ,,We hebben in elk geval prima zaken gedaan voor de tweede plaats en dat is ook wat waard. De kans dat we minimaal nacompetitie spelen is weer groter geworden, maar natuurlijk hebben we nog steeds een kans op meer. Uiteindelijk komt Te Werve ook nog naar Leiderdorp, maar we zullen eerst nog andere klussen moeten klaren.”

Volgende week staat het boeiende treffen met UVS bijvoorbeeld voor de deur en daar kijkt Van Kins al naar uit. ,,Ik heb daar twee jaar gespeeld en ik ken de meeste jongens en de club. Zij hebben daar een prima kunstgrasmatje liggen en dat wordt echt wel een leuk potje. We hebben allebei belangen, hoewel die anders van aard zijn. UVS wil zich handhaven en wij willen vooral Te Werve in de nek blijven hijgen. Ik zie zeker nog mogelijkheden voor ons, hoewel we wel moeten proberen om te blijven voetballen in een wedstrijd. Te vaak gaan we mee in het spel van de tegenstander en wij moeten het niet hebben van de lange haal. Natuurlijk heeft Te Werve een prima ploeg, maar ze winnen ook vaak met maar een goal verschil.”

Voor de winterstop speelde Van Kins in de A-jeugd, maar tussentijds werd het talent bij de selectie gehaald. ,,Ik heb nu vier keer achtereen gespeeld en het gaat best lekker. Op zich speel ik het liefst op het middenveld en daar kom ik ook beter uit de verf. De concurrentie in die linie is echter groot en het is voor mij dus ook prima als ik als linksbuiten wordt benut. Zonder bal moet het nog wel beter, maar ik mag niet klagen over hoe het gaat. Uiteraard wil ik nu ook het seizoen afmaken in de hoofdmacht.”

Voor volgend seizoen is er nog geen beslissing genomen door de speler, die dit keer gewisseld werd na rust. ,,Die beslissing komt later wel. Ik weet in elk geval wel dat ik uiteindelijk hogerop wil. Mochten er clubs komen dan ga ik daar over nadenken, maar bij RCL heb ik het zeker wel naar mijn zin. We gaan nu echter de beslissende fase in en dat staat voorop.”

Opstelling RCL: Bontje, Tromp, Van Westrienen, Brasker, De Boer, Overduin, Van Bemmel (Leugering), Nagtegeller, Van Kins (Scheurwater), Wijnalda (Guijt), Permanand.

Foto’s: J.P. Kranenburg