Tweede klasse C (zaterdag)- RCL startte de competitie voortvarend en stelde zich direct weer kandidaat voor een plek in de top van de ranglijst. althans, dat was bij velen de verwachting. De voorgaande jaren deden de Leiderdorpers ook telkens goed mee en de eerste klasse kwam niet zelden in zicht. Na de eerste drie wedstrijden werd het wisselvalliger, maar na de nederlaag tegen Honselersdijk (4-2) is de derde nederlaag op rij een feit en de Racing Club is daardoor ondertussen terug te vinden op de negende plaats. ,,RCL onwaardig, maar dat besef hebben we allemaal”, spreekt Nick van Bemmel geen wartaal.

Daags na de nieuwe uitglijder baalt Van Bemmel nog na, maar de dit keer in het hart van de defensie spelende ex-speler van Lugdunum is niet pessimistisch gesteld. ,,Natuurlijk is het verlies pijnlijk te noemen, maar ik heb weldegelijk winstpunten gezien. Er is gespeeld met energie en enthousiasme en het voetbal was af en toe ook weer zoals we dat willen spelen. Dwingend en de tegenstander de wil opleggen. Enkel zitten we in een moeilijke fase en dat buig je niet zomaar even om. Dat is een proces. Na de gewonnen wedstrijd tegen de reserves van Noordwijk voor de LAV Cup (afgelopen dinsdag, red.) hebben we met de staf en spelersgroep gesproken en dat is goed geweest. Het helpt dan uiteraard wanneer je meteen wint na zo’n gesprek, maar het is ook belangrijk om aanknopingspunten te vinden. De neuzen moeten weer dezelfde kant op en de ruis moet van de lijn. Het gesprek verliep gemoedelijk, maar ook scherp. Ik heb dat als positief en constructief ervaren. Hier kunnen we zeker verder mee.”

Het leverde dus nog geen ommekeer op qua resultaat, maar Van Bemmel heeft de overtuiging dat RCL weer gaat rollen. ,,We speelden in de eerste twintig minuten ook niet slecht en werden ook een paar keer gevaarlijk. Toch kregen wij twee goals om de oren en dat komt wel even aan bij een elftal dat niet zo goed in het velletje steekt. Na de 2-1 van Tommy Sinteur (vanuit een strafschop, red.) gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte voor de pauze niet, maar na de rust bleven we het proberen. De 3-1 gaf ons de genadeklap. Daarna zakte het geloof bij ons weg en daarmee is de nederlaag verklaard.”

Op de vraag of het wegvallen van Stefan Luykx een rol speelt bij het povere seizoen tot nu toe volgt een resoluut antwoord. ,,Absoluut niet. Het heeft niets met de staf te maken. Henk Buyn en Ron Sinteur pakken het prima op en dat vind ik bewonderingswaardig. Ze doen alles vol overgave. Hoe wij omgaan met de perikelen is onze eigen verantwoordelijkheid. Er zit zat ervaring in de groep en de nieuwe jongens hebben ook zat kwaliteit. Met elkaar moeten we het tij zien te keren. Het opbouwende gesprek was belangrijk en voor het overige moet elk individu zich wegcijferen voor het teambelang. En iedereen moet zich het snot voor de ogen blijven werken. Zo komen we er weer bovenop. Met de ranglijst moeten we helemaal niet bezig zijn. Dat heeft in deze situatie geen enkele zin.”

Voor de winterstop speelt RCL op eigen terrein nog tegen Voorschoten’97 om 2017 af te sluiten met een uitbeurt bij UVS. ,,Die wedstrijden moeten ons extra motivatie brengen om met een beter gevoel de winterstop in te gaan. Iedereen en alles bij RCL vindt deze stand van zaken pijnlijk, maar we moeten met zijn allen keihard blijven werken. Het nieuwe complex nadert de eindfase van gereed komen en dat moet ons ook triggeren om er vol voor te gaan. Wanneer we de daad bij het woord kunnen voegen moeten we er in het voorjaar weer veel florissanter voor kunnen staan. Ik geloof daar absoluut in.”

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, Van Bemmel, Van Westrienen, Tromp, Nagtegeller, Sinteur, Schouten, Van Gent, Wijnalda, Adima.