HomeLugdunumInterviews LugdunumOok RCL kan Lugdunum niet stuiten

Ook RCL kan Lugdunum niet stuiten

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In de tweede minuut werd een kopbal van RCL spits Thom Wijnalda door een verdediger van de lijn gehaald. Daarna kregen de bezoekers in de eerste helft nog veel meer kansen, kansjes en mogelijkheden om te scoren, maar lieten dat na. Lugdunum was veel efficiƫnter: Adam Atif krulde een vrije bal schitterend langs Andrew Bontje en Sergio Vrede ramde de bal tegen de onderkant van de lat na zich knap vrij gespeeld te hebben. Zo stond er 1-0 op het bord in de rust, hoewel de thuisploeg amper kansen had gehad. Na rust was RCL geen schim meer van het team dat het in de eerste helft was en triomfeerden de groenwitten opnieuw en wel met 4-0. De treffers waren daarbij van grote schoonheid.

RCL was de baas in de eerste 45 minuten. De ploeg had een veldoverwicht en veel, heel veel balbezit. Kansen genoeg maar de koelbloedigheid, een beetje geluk en de uitstekend keepende Kevin Wassenaar stonden een bevrijdende treffer in de weg. ā€˜Hij valt echt wel, is het niet nu, dan wel in de tweede helftā€™ was de gedachte bij de vele uit Leiderdorp meegereisde supporters. Wel, er vielen wel doelpunten, maar louter aan Leidse zijde. Voetbalgogme en ervaring gaven uiteindelijk de doorslag. Lugdunum speelde compact en zag tot genoegen dat RCL in de tweede helft steeds meer de toevlucht nam tot lange ballen richting Wijnalda, de vleugels werden steeds minder benut en de mannen van Henk Buyn liepen zo steeds in de fuik.

Kansen waren er dan ook nauwelijks te noteren voor de gasten. Lugdunum had zelfs geen kans nodig om de score te verdubbelen. Atif, staande in de middencirkel, zag Bontje ver voor zijn doel staan. Hij aarzelde niet en schoot het leer over de wanhopig springende keeper heen in het doel. Deze beauty was geen toeval: ,,Ik ken Bontje al een tijdjeā€, verklaarde Atif na afloop. ,,Het is een uitstekende keeper, maar ik weet dat hij nog wel eens een aantal meters voor zijn doel staat. Dit buitenkansje mocht ik niet laten glippen.ā€

De 2-0 brak het verzet van de mannen van Henk Buyn. Eerst speelde Arash Latifi een paar verdedigers en de keeper op de vierkante meter uit enĀ  tikte het leer tegen de touwen. In de slotminuut pikte Ozan Isitir zijn doelpuntje mee toen hij aan het eind van de schitterende aanval stond. De 4-0 was hoog, maar uiteindelijk niet eens geflatteerd.

Michel de Koning, een jonge verdediger van RCL, was diep teleurgesteld: ,,Onbegrijpelijk dat we in de eerste helft niet scoren. De bal werd geloof ik drie keer van de lijn gehaald en hun keeper hield onmogelijke ballen tegen. De tweede helft zakten we ver weg en creĆ«erden geen enkele kans. Wat een contrast met vorige week toen we met 2-0 van Valken wonnen. Wat de oorzaak van de wisselvalligheid is? Geen idee, misschien te weinig ervaring.ā€

Sergio Vrede was uiteraard een zeer content man. ,,Ik wil niet zeggen dat de beste ploeg heeft gewonnen, maar zeker wel de slimste. Bij RCL stond het in de eerste helft gewoon goed en we zijn echt ontsnapt. Daarna pakten we het goed op en scoorden we terwijl je het niet eens kansen kon noemen. LaatĀ  dat maar aan Adam Atif over, die ziet dingen die een ander niet ziet. Dat is de ervaring in onze ploeg en die gaf vandaag de doorslag.ā€

Zo verlengde Lugdunum de koppositie met minimaal een week. Het is voor een promovendus een ongekende luxe. Vrede nog eens: ,,Als je ziet hoe we voetballen is het zo gek nog niet. Als het voetballend niet lukt doen we het op ervaring en vechtlust. Een periodekampioenschap is geen gekke gedachte op dit moment.ā€

Op 18 september 2016 veroverde Lugdunum de koppositie in de derde klasse A en heeft die bovenste plek sindsdien niet meer afgestaan en dat is niet veel clubs gelukt. Het sprookje van de Leidenaren duurt nog wel even voort.

Lugdunum-RCL 4-0 (1-0). 15. Atif 1-0. 60. Atif 2-0, 70. Latifi 3-0, 90. O. Isitir 4-0. Scheidsrechter: Gieles. Toeschouwers: 450.

Lugdunum: Wassenaar, Berdai (16. Harleman), De Cler, Cem isitir, Vrede, Latifi, Boukhidous, Atif (82. Koreman), Van LeeuwenĀ  (58. Escudero), Ozan Isitir.

RCL: Bontje, De Kroon, Tromp (63. Van Gent) , Van Westrienen, Brasker, Overduin (58. Sinteur), Adima, Van Bemmel, Wijnalda, Schouten, Blijleven.

Foto’s: G. du Prie