Tweede klasse C (zaterdag)- Een wedstrijdverslag van DoCoS tegen CWO werd al geplaatst. De Leidse club plaatste zich knap voor de nacompetitie en mag gaan proberen om voor de tweede keer op rij te promoveren. Voor Valken’68, RCL en UVS stond er op de laatste wedstrijddag niets meer op het spel of het moet de eer zijn geweest. In elk geval boekten net als DoCoS (1-0) ook Valken’68, RCL en UVS (ruime) overwinningen. De Valkenburgers en Leiderdorpers gaan nu net als het team van Nico van der Salm op voor de nacompetitie, terwijl UVS zich vorige week al verzekerde van minimaal nog een seizoen tweede klasse.

RCL veegde thuis de vloer aan met DSO (4-0). De ploeg uit Zoetermeer startte nog wel overtuigend en leek voor zijn laatste kans te gaan voor een prijs (de derde periode, red.), maar nadat de thuisploeg de score opende was het gedaan met het verzet van de gasten. Assistent-trainer Henk Buyn: ,,Het ging uiteindelijk erg gemakkelijk en dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Sterker nog, wanneer we meer scherpte hadden kunnen opbrengen was het zomaar een dubbele score geworden. Maar goed, we zijn duidelijk klaar voor de nacompetitie. Met deze uitslag geven we een signaal af. We gaan er nu vol voor en ik dicht onze ploeg zeker kansen toe.”

RCL speelt komende zaterdag uit bij Hellevoetsluis (nog onder voorbehoud, red.) en kan de klus dinsdag 23 mei klaren op de eigen Bloemerd. Mocht de Racing Club de halve finale overleven dan wacht de winnaar van het tweeluik tussen ARC en DoCoS. In de laatste competitiewedstrijd scoorden overigens Tommy Sinteur, Thom Wijnalda, Nick Guijt en Nick Scheurwater.

Valken’68 vervulde de sportieve plicht tegen SC Monster (0-2), dat nog de hoop had om de dans te kunnen ontspringen van de nacompetitie voor lijfsbehoud. De bezoekers voerden de boventoon, maar konden dat nog niet tot uitdrukking brengen voor de pauze. Na de rust moesten de Westlanders wel tweemaal kort na elkaar aftrappen door toedoen van Ronald Kuijt en Jaco van der Bent. Gezien de resultaten van de laatste weken en het zelfvertrouwen die er heerst bij trainer Arie van Duijn lijkt het erop of de Valkenburgers de juiste vorm hebben om ver te kunnen komen met als doel het heroveren van het eersteklasserschap. De geelroden trappen zaterdag af tegen Nieuwenhoorn en de return zal plaatsvinden op dinsdag 23 mei. Mocht Valken’68 zich de sterkste tonen dan wacht een finale tegen DCV of SVC’08.

UVS maakte gehakt van Kethel Spaland en behield de achtste plaats op de ranglijst. De hekkensluiter moest uiteindelijk met 1-5 buigen. Trainer Jeroen Hoefnagel: ,,We zijn uitstekend geëindigd met zestien punten uit zes duels. Wanneer we wat meer geluk hadden gehad tegen RCL thuis en die pot ook winnend hadden kunnen afsluiten, had er wellicht een periodetitel in gezeten. Dat was ook ons doel dit seizoen. Maar goed, we moesten door de eerder al aangegeven redenen van ver komen en dan moet je at the end tevreden zijn met een plek in de middenmoot. Het was mooi om te zien dat we er nog vol voor zijn gegaan, hoewel de eerste helft nog matig was. Na de rust namen we afstand en ik kan nu alsnog met een goed gevoel de deur achter me sluiten.”

Ferry Kort, die vanaf enkele weken terug een plaats veroverde in de hoofdmacht, was niet voor het eerst trefzeker. De spits scoorde zelfs tweemaal. Ook Bart van der Weijden, Rob van der Plaat (de rechtsbuiten opende de score) en Ayoub el Houari lieten de ploeg uit Schiedam aftrappen.

Binnenkort zal onze redactie nog eenmaal terugblikken op het seizoen van UVS. Uiteraard zullen RCL, Valken’68 en DoCoS ruimschoots worden gevolgd in de nacompetitie. Voor alle standen en rangen kunnen onze website en app worden geraadpleegd. In de laatste speelronde waren dit de resterende uitslagen: HVC’10-Honselersdijk 1-4, LYRA-Te Werve 1-1, VDL-Soccer Boys 1-1.

De gevolgen:

Kampioen: Te Werve

Gedegradeerd: Soccer Boys en Kethel Spaland

Nacompetitie voor promotie: DoCoS (VP,1), Valken’698 (P2) en RCL (P3)

Nacompetitie voor lijfsbehoud/degradatie: LYRA, SC Monster

Foto: J.P.Kranenburg