Tweede klasse C (zaterdag)- RCL maakt pas op de plaats momenteel. De Leiderdorpers verloren op de vierde speeldag ruim van HVC’10 (6-2) en twee weken later was Lugdunum, in een wedstrijd met twee gezichten, ruimschoots de baas over de Leiderdorpers (4-0). Dit keer kreeg de Racing Club ervan langs bij SVC’08 (3-0) en daardoor zijn de bovenste posities op de ranglijst uit het zicht geraakt.

Middenvelder Reinaldo Nagtegeller had geen verklaring voor de wederom forse nederlaag, maar kon de tweestrijd in Scheveningen wel voorzien van een analyse. ,,Ik denk dat we in de eerste helft wat pech hebben gehad en dat we na hun 1-0 en in de tweede helft enorm ver zijn weggezakt. In elk geval was het zo dat we uit de taak zijn gaan spelen en daar ging het al mis. Aanvankelijk zag het er niet zo slecht uit, want wij hadden het betere van het veldspel. Helaas voor ons misten we een strafschop (Thom Wijnalda, red.) en dat luidde wel de ommekeer in. De 1-0 was een weggever en die klappen zijn we niet meer te boven gekomen.”

Bij een 1-0 achterstand, waarbij Leroy van Westrienen niet bepaald vrijuit ging, hoeft het natuurlijk geen gespeelde wedstrijd te zijn voor een ploeg, maar RCL was wel van de kook en dat was niet voor het eerst dit seizoen. ,,HVC’10 heeft bijvoorbeeld nog maar weinig punten, maar wij gingen er daar wel met 6-2 vanaf. Tegen Lugdunum had het anders kunnen lopen, maar uiteindelijk spelen zij zich wel naar 4-0. We krijgen erg veel goals tegen en dat zijn wij eigenlijk niet zo gewend als je naar de voorgaande jaren kijkt.”

RCL, spelend zonder Sander Blijleven, Sem Overduin en Robin Brasker, was na de pauze voornemens om de 1-0 achterstand ongedaan te maken maar al snel ging de bal op de stip. Na de 2-0 konden de bezoekers niets meer creëren en de thuisploeg was uiteindelijk nog mild met de eindscore. ,,Het veld werd te groot en we deden maar wat. Eigenlijk speelden we als een kip zonder kop en de uitslag had ook nog negatiever kunnen uitpakken. Dat had niet eens zo zeer met SVC’08 te maken, want ik vind het geen bijzondere ploeg.”

Trainer Henk Buyn: ,,Dat mag zo zijn, maar ik heb genoten van ze. Simpelweg omdat zij wel de grens opzochten en er energie in pompten. Wij kregen gele kaarten voor praten en zij  voor mannelijkheid. Dat is een belangrijk verschil. Ik kan het ook niet verkroppen dat een aantal spelers kort na afloop de nederlaag kennelijk al weer vergeten was. Wat dat betreft hebben Ron (Sinteur, red.) en ik soms wel moeite met de opvatting van de groep. Ik snap ook niet dat het verval zo groot kan zijn. We speelden afgelopen dinsdag met dezelfde jongens echt geweldig tegen FC Boshuizen voor de LAV Cup. En dan leveren we nu zo’n wanprestatie af. Ik schaam me daarvoor.”

De mening van de trainer werd in deze gedeeld door Nagtegeller. ,,We kunnen het echt wel en dat hebben we niet enkel tegen FC Boshuizen laten zien. Ook in competitieverband. Maar nu haalde niemand een voldoende en ik kon me helaas ook niet onttrekken aan het matige niveau. We mogen best spreken van collectief falen en voorlopig hoeven we niet naar boven te kijken. We zullen als team moeten opstaan en voorlopig eerst maar weer eens de basale taken moeten gaan uitvoeren. We zijn zeker te goed voor de middenmoot, maar dan mogen dit soort uitslagen niet meer voor komen.”

Basisopstelling RCL: Bontje, Belkhir, Van Westrienen, De Kroon, Tromp, Van Bemmel, Nagtegeller, Schouten, Sinteur, Wijnalda, Adima.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl