Tweede klasse C (zaterdag)- RCL won vorige week van streekgenoot DoCoS en nestelde zich steviger op de tweede plaats. De Leiderdorpers bleven daarmee in de buurt van Te Werve. Een week later ziet de situatie er alweer anders uit. RCL speelde ondermaats bij VDL en kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1). De wel winnende koploper, Te Werve zegevierde met 1-4 bij Honselersdijk, liep twee punten uit en heeft met nog zes wedstrijden voor de boeg een marge van zes punten. Daarnaast naderden Valken’68 en DoCoS de equipe van Stefan Luykx tot op een punt.

De trainer van de Racing Club was onverbiddelijk voor zijn manschappen. ,,We hebben gefaald. Er was sprake van een complete off-day. Qua beleving, veldspel, uitvoering, bezieling en wat al niet meer was het niet voldoende. En dan win je ook niet van een weinig imponerende tegenstander. Dit zijn dure punten en dat mogen we onszelf aanrekenen. Dit was ondermaats wat RCL liet zien.”

Rood en wit kwam nog wel op voorsprong en voor de zoveelste keer was Thom Wijnalda de trefzekere spits. Het gaf niet het gewenste ruggensteuntje. Luykx: ,,Het bleef slecht en onrustig in balbezit en daardoor konden we geen afstand nemen. De thuisspelende opponent kreeg één kans en prompt was het raak. Na de onderbreking werd het niet veel beter en RCL kreeg weinig kansen. De grootste kwam nog op naam van Wijnalda, maar nu kon de trekker niet worden overgehaald. ,,Het is jammer dat we kennelijk niet elke week hetzelfde kunnen opbrengen. Dit kost ons punten en dat is ronduit teleurstellend.”

Mickey Tromp, die ondertussen weer op een basisplaats kan rekenen na divers blessureleed, was niet minder teleurgesteld dan zijn trainer. ,,Deze pot hadden we ons anders voorgesteld. Wanneer je kampioen wilt worden dan moet je van dit soort ploegen winnen. De concentratie was er op de een of andere manier niet. Er werden teveel duels verloren en de tweede bal was te vaak voor VDL. Vanaf het begin liep het stroef en we hebben ons niveau niet gehaald. Na de doelwisseling werd het helemaal van twee kanten ‘lange halen, snel thuis’ en was al het voetbal eruit. Dat kwam VDL goed uit.”

RCL morste dus punten en in deze fase van de competitie kan dat doorslaggevend zijn. Tromp weigert de handdoek te gooien. ,,Volgende week speelt Valken’68 thuis tegen Te Werve en wanneer onze regiogenoot wint dan is de spanning weer volledig terug. Uiteraard moeten we dan wel zelf winnen, maar dat zijn we aan onszelf verplicht tegen de nummer laatst. In de vorige wedstrijd tegen Kethel Spaland speelde ik nog niet mee dus ik ken ze niet. Maar we moeten ons hoe dan ook revancheren van ons matige optreden tegen VDL.”

De rechtsback knokte zich terug in de hoofdmacht nadat hij geblesseerd raakte in de nacompetitie van het vorige seizoen. Tromp miste de competitiestart vanwege de opgelopen liesblessure en niet veel later speelden zijn enkelbanden op. De wachtkamer was tijdelijk zijn verblijf, maar de gedreven verdediger lijkt terug. ,,Terug van weggeweest, zeg maar. Ik vind niet dat ik tegen VDL best gespeeld heb, maar verdedigend ging het op zich nog wel. Het kan altijd beter en dat wil ik blijven nastreven. Mijn plek wil ik nu behouden omdat ik graag bij de finale ben van de competitie. Komend weekend kan alles weer anders zijn en open liggen. Blijft overeind dat we het tegen VDL hebben laten liggen.”

Opstelling RCL: Bontje, Tromp, Van Westrienen, Brasker, De Boer, Overduin (Van der Spoel), Nagtegeller, Van Bemmel, Guijt (Permanand), Wijnalda, Van Kins (Scheurwater).