Tweede klasse C (zaterdag)- Na de afgelasting van vorige week mocht RCL voor het eerst aantreden in 2017 in competitieverband. De Leiderdorpers kwamen weer goed uit de startblokken en lieten gastheer Soccer Boys met 1-3 kansloos. De kampioenskandidaat speelde overtuigend en had beduidend minder moeite om drie punten aan het totaal toe te voegen dan in het eerste onderlinge gevecht.

De ploeg van Stefan Luykx moest het doen zonder vaste doelman Andrew Bontje, linkspoot Robin Brasker en aanvaller Tommy Sinteur. Daarnaast kon Nick Permanand pas later invallen en koos de trainer voor Max Glasbeek in het centrum van de verdediging en schoof Leroy van Westrienen een linie op. De verschuivingen hadden geen invloed op de automatismen bij de bezoekers en al snel werden de touwtjes in handen genomen.

Omstreeks de dertigste minuut kon RCL het eerste verschil maken in de score. Een ingestudeerde vrije trap werd tot doelpunt gepromoveerd door de sterk acterende Nick van Bemmel. Hoewel er kansen kwamen op meer, moest er tot de tweede helft worden gewacht voor de tweede treffer. Opnieuw voltrok de middenvelder het vonnis, na een handig overstapje van Thom Wijnalda. De spits zelf maakte er een kwartier voor tijd 0-3 van op aangeven van Nick Guijt. Op dat moment lagen de Bleiswijkers al tegen het canvas voor wat betreft een goed resultaat. Wel  kon de nummer voorlaatst de eer nog redden, maar daar maalde niemand meer om.

Zelfs niet Gideon de Lange, die Bontje verving tussen de palen. ,,Aan die 1-3 kon ik niet veel doen denk ik. En de winst was al binnen en zo was het voor mij leuk om Andrew te vervangen. Ik heb het niet razend druk gehad, maar in de lucht heb ik me wel kunnen onderscheiden. Daarnaast pakte ik nog een bal in de korte hoek. Na afloop heb ik de nodige complimentjes gekregen van medespelers en de staf. Dat was leuk voor mij. Het is niet duidelijk hoe lang Andrew er uit zal zijn, maar ik zal er staan als het moet. Hij heeft een borstblessure die hij opliep tijdens de training van donderdag.”

De Lange keept normaal gesproken in het tweede en is niet vaak bij de hoofdmacht. ,,Ik keep vast in het tweede en we hebben nog twee doelmannen die mee kunnen met het eerste voor het geval Andrew uitvalt in een wedstrijd. Laat mij maar lekker in de basis staan, maar het is natuurlijk altijd leuk als je een kans krijgt voor de hoofdmacht. Onder Ben Kottenhagen heb ik eerder aan het eerste mogen proeven, maar dat is dus alweer een tijdje geleden. Ik was wel wat nerveus als ik eerlijk moet zijn, maar na de 0-2 was dat wel weg.”

De overwinning maakt dat RCL dus vooralsnog prima blijft meedraaien en zelfs de beste papieren heeft op dit moment. Toch was er nog een mooi moment die nu de aandacht vroeg, zo vertelt de stand-in. ,,Thom doet altijd zijn zegje voor de wedstrijd, een oppepper zeg maar. Dat deed hij nu ook, maar nu met als inzet zijn overleden vader. Dat was op de dag af zeventien jaar terug en hij memoreerde dat en wilde dat we voor hem zouden winnen. Dat deed wel wat met ons ja. Het gaf extra motivatie om de pot sowieso binnen te slepen. Wat dat betreft is er veel saamhorigheid en kameraadschap binnen de groep. Zeker een wapen, maar we hebben er meer.”

Luykx was een tevreden trainer na de negende overwinning van het seizoen. ,,Een solide zege waar niets op af te dingen viel. We hebben ook nog wel meer kansen gehad om een grotere uitslag neer te zetten, maar we hebben vooral goed gespeeld vanuit de organisatie en zijn niet in de problemen geweest.”

Opstelling RCL: De Lange, Van der Spoel, Hillebrandt, Glasbeek (Goebel), Tromp, Van Bemmel, Van Westrienen, Nagtegeller, Scheurwater (Boer), Wijnalda, Guijt (Permandand).