Tweede klasse C (zaterdag)- Voor Henk Buyn en zijn staf was het de grote vraag hoe RCL de zeperd tegen Lugdunum (4-0) zou hebben verwerkt. Medio oktober kreeg de Racing Club ook een pak rammel bij HVC’10 (6-2), maar een week later werd Valken’68 keurig aan de kant geschoven. Ook nu richtten de roodwitten zich op met een winstpartij, hoewel dat gepaard ging met de nodige moeite. DSO vertrok met een 1-0 nederlaag richting Zoetermeer.

In de basiself was er weer een plaats beschikbaar voor jongeling Mitchell de Kroon. Buyn benutte hem wederom als rechtsback. ,,Een zeer positieve jongen die er altijd voor knokt. Een echte RCL-telg ook, die zijn kans heeft afgewacht en heeft gegrepen. Ik heb hem de voorbije tijd zien groeien.”

De Kroon was uiteraard blij met die lovende woorden van zijn trainer. ,,Ik doe er alles aan om een basisplaats af te dwingen en dat is me nu voor de derde keer op rij gelukt. Eigenlijk was ik al blij met het gegeven dat ik bij de eerste achttien zat. Vorig seizoen speelde ik voornamelijk in het tweede en af en toe zat ik op de bank bij 1. Nu wist ik dat ik er wat dichterbij zat en dan moet je alleen afwachten wanneer ze bij jou aankloppen. Mijn concurrent Mickey Tromp kon wat minder trainen en daardoor heb ik nu wat wedstrijden in de hoofdmacht op mijn naam staan.”

De verdediger was de mening toegedaan dat RCL de bovenliggende partij was op eigen bodem. ,,In de eerste helft moesten zij enkele keren redding brengen op de doellijn en waren we veelvuldig in balbezit. DSO speelde op de counter, gericht op de snelheid voorin. Echt gevaarlijk werden ze niet voor de pauze.”

RCL bleef evenwel eveneens verstoken van doelpunten en kreeg uiteindelijk hulp van de bezoekers om de 1-0 op het scorebord te krijgen. ,,Michael Schouten werd van de bal gelopen in de zestien in een situatie dat er eigenlijk voor hem niets meer te halen viel. Dat was niet zo handig van hun doelman. Thom Wijnalda benutte de strafschop en dat had ons meer rust moeten geven. We vergaten echter te voetballen en kregen het steeds lastiger. Vooral in het laatste kwartier werden we onder druk gezet en we kwamen er nog maar moeizaam uit. Lange tijd was het wachten geweest op onze 1-0, maar in die slotfase hing de 1-1 nadrukkelijk in de lucht. Gelukkig hielden we stand en zo pakten we drie belangrijke punten.”

De mokerslag van de Kikkerpolder werd zo enigszins weggepoetst. ,,Natuurlijk hebben we het nog over die pot gehad en we weten ook dat het anders had kunnen aflopen. Het verhaal van ‘als en ja maar’. We wilden er echter ook weer niet te lang bij stil staan, want een duel met een  tegenstander die niet uit deze regio komt, is even belangrijk voor de ranglijst. Bij verlies zouden we zakken op de ladder en dus hebben we alles op alles gezet om ons te handhaven in de subtop. Gezien de eerste helft vind ik de overwinning terecht, hoewel het niet altijd even goed was. De punten teller echter.”

Met De Kroon (op archieffoto van Saam de Mooij recent tegen Valken’68, Arjan Haasnoot) heeft RCL weer een speler uit de eigen geledingen binnen het hoogst haalbare team. ,,Mijn streven is altijd al geweest om in het eerste te komen. Dat wil je toch altijd als klein mannetje? Ik ben in de F14 begonnen, tegelijkertijd met onder meer Robin Brasker. Met hem doorliep ik alle teams en nu heb ik net als Robin het eerste gehaald en daar ben ik best wel trots op. Dit is ‘mijn’ club en dat zal ook wel zo blijven. Ik teken ervoor om een vaste basisklant te worden.”

Voor RCL was er niet enkel goed nieuws vanwege de driepunter. Zo moest Melvin van Gent er voor de pauze vanaf met een blessure en kwam Isi Adima binnen de lijnen. Na de hervatting haakte ook Sem Overduin af met een ogenschijnlijk pittige bovenbeenblessure. In die zin komt een weekje rust vanwege geen inhaalprogramma c.q. districtsbeker de Leiderdorpers vast wel goed uit.

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, Van Westrienen, Blijleven, Brasker, Schouten, Van Bemmel, Overduin, Sinteur, Wijnalda, Van Gent.